40 år Alfa Romeo Giulietta Nuova (Tipo 116) – Hot kjærlighet ved andre blikk

Den Giulietta skal arve den legendariske Giulia - med en merkelig kileform og transaksel. Ikke liker noen, men var en suksess - spesielt i Tyskland.

Alfa Romeo Giulietta 1977
Alfa Romeo Giulietta 1977

Kilde: Alfa Romeo Fiat Chrysler biler

Köln - Dette bør være etterfølgeren til den klassiske Giulia? Et rop av skrekk fanget mange Alfisti når Milanese merket høsten 1977 presenterte Giulietta (Tipo 116). Kanskje vinkelkileform ( "Nuova Linea") i denne sports sedan kom for tidlig for noen år. Kanskje det manglet design på nådegave Giulia. det var skygge over starten av Giulietta.

Den Guiletta som en sportsmodell Den Guiletta som en sportsmodell Kilde: Alfa Romeo Fiat Chrysler biler her, "Julchen", men tilpasset den forseggjorte transakselen stasjonen teknologi fra Alfetta. For Alfa Romeo hadde høstet overstrømmende ros fra kritikere og publikum i mange år. Til slutt, begrepet fremre motor og girkasse og kobling bakre garantert et perfekt balansert vektfordeling. Og overlegne kjøreegenskaper, BMW fans selv overbevist og Tyskland etablert som det viktigste eksportmarkedet for italienerne.

Giulietta var den mest solgte Alfa - men bare etter en tilvenningsfase. Alfa ikke noe problem, som reklamen sier: "Last Chance Harvey ... En kritikk vi gjøre oss like mye. Fordi tiden jobber for Giulietta. "

Motorer med 100.000 km garanti

Slurvete montert og raskt rustfritt Alfasud skadet omdømmet til italienerne. Slik at det ikke tvil om de langsiktige kvaliteter Südeuropäerin kom opp, ble Giulietta tildelt en to-års lakkgaranti og deretter unik 100.000 kilometer garanti på motor. bør også formidle følelser Formel 1 verdensmester Niki Lauda. Han vurdert som en ny debitor F1 driver på Brabham-Alfa Giulietta på den første 999 av hans autograf.

Men bærekraftig fascinasjon mediert bare rask spesielle utgaver med magic "ti" forsegling av sporty Alfa holdt Giulietta Zender sport og til slutt en turbo Giulietta. Den selv viste 323I integrert hekkspoiler. Giulietta med 2,0 liter dieselmotoren alene alltid innhold med en nisje rolle - selv om den Verdensrekord av kompresjonstenning i high-speed spor i Nardo 1982 gjort globale overskrifter.

Når Giulietta i 1985 overlevert stafettpinnen til Alfa 75, hadde totalt 380.000 enheter av mid-range modell er levert. Ved slutten av et skikkelig resultat for den andre Giulietta generasjon. Den selges, tre ganger mer enn samme navn, bygget opp i 1964 forgjenger. Bare Giulia var vellykket - men som ble produsert i 16 år.

Suksess til tross for røde tall

Den Guiletta 1983 Den Guiletta 1983 Kilde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Biler midten av 1970-tallet var Alfa Romeo tross røde tall igjen en global høyt volum produsenten. Selv i Tyskland får respektere suksesser mot BMW. ansporet et fly av registreringsstatistikken, hovedsakelig ved Alfasud og Alfetta, men også av eldre Giulia. Tilsvarende høye forventningene var til 1977 avslørte Giulietta.

Med aggressive konturer, smidige motorer og sofistikert de Dion bakaksel skulle de vinne, spesielt yngre sjåfører og fedre. Derfor firedørs for baksetepassasjerene tilbudt mer plass enn konkurrentene. Under den korte stubben halen passe 420 liter bagasje. Uvanlig frodig standard utstyr mislyktes: Fargede ruter, turteller og en fem-trinns girkasse var alltid om bord. Sistnevnte var på det tidspunkt ikke engang ved seks-sylindret BMW standard.

På den annen side, prisene på Giulietta var ambisiøse. De startet medio 1978 på 16,490 merkene. mer slik at de familievennlige transaksel-utøvere koste enn sammenlignbare BMW 3-serie eller Audi 80. Og han har også utmerket italienske konkurrenter som Lancia Beta.

ble Julchen sent sterk

I tillegg til basisfiresylindret 1,3 liters motor (90 hk) skal særlig bare 200 markerer dyrere, 108 hk 1,6 liters Giuletta formidle "sterk kjøreglede" (Sitat Alfa). Til gjengjeld er disse 175 km / t var livlig Giulietta, men ikke rask nok - spesielt som en fornyet diskusjon om en fartsgrense på motorveier ble stoppet 1978th

Turbo Delta klarte 206 kilometer i timen i toppen Turbo Delta klarte 206 kilometer i timen i toppen Kilde: hvorfor Alfa Romeo Fiat Chrysler biler Alfa levert to toppmodeller av. Med 122 hp-1,8-liters bensinmotor, 180 km / t. Følgende 2,0-liters firesylindret selv lært noen Audi femsylindret motor og BMW Sechsender frykt. Også til stede var den lave vekten av Giulietta, som brakte tom bare litt over 1000 kilo fordel.

var rett og slett irriterende lav, og dessuten standard forbruket av den prang italiensk, som ble gitt som 7,5 liter. Faktisk var de Giulietta forbruksverdier i tester av handelen pressen, men deretter til 13 liter per 100 kilometer. Giulietta kjøpere virket lite å bekymre seg forskjellen. Men Alfa Romeo reagerte i løpet av høsten 1981 og reduserte den virkelige og den standardiserte forbruk av den fire-sylinder med et høyere forhold mellom den femte gear.

Ved konstant 90 km / t Giulietta forbrukt i henhold til standarden nå bare 6,6 liter. Forskjellene i dagliglivet var også betydelig lavere. Så det Knauserpotential var nesten oppbrukt. Beviset på 1983 nachgelegte 2,0 liter turbo diesel, som bare kreves 0,4 liter mindre drivstoff - men det var mye mer kostbare, og ga bare 82 hk.

den "siste ekte Alfa"

De Guilettas familiegjenforening Den Guilettas familiegjenforening Kilde: Alfa Romeo Fiat Chrysler biler Etterspørselen etter diesel-varianten var begrenset. deretter en dieselmotor i en sporty Alfa, som virket rart. Ikke så for BMW, som Bavarians sette litt senere med sekssylindrede dieselmotorer for BMW 5 og 3-serie. På denne tiden Giulietta oppjaget allerede mottatt toppen av karrieren. For å feire, det var et ladet og begrenset til 361 enheter Turbo racer.

Den 170 hk og 206 km / t flåte Giulietta 2,0 Turbo Delta var ment som en homologering modell for racing bruk. Du bør ha Alfetta GTV 6 arver som hadde vunnet fire EM. Men så viste det seg annerledes, fordi Alfa 75 raskere enn forventet ble etterfølgeren til Giulietta. Igjen, i en kileformet Nuova Linea med trans konsept og bakhjulsdrift. Hvorfor han er ansett av mange Alfisti som "siste ekte Alfa". Dette fortjente anerkjennelse som en klassisk Alfa ikke mottok Nuova Giulietta i dag. Følgelig få overlevende sedans registrert statistikk.

kronikk

 • 1950: Utviklingen av den første lille Alfa Romeo utvalg, går senere Giulietta på
 • 1954: Verdenspremiere for Giulietta Sprint
 • 1955: The Giuletta Berlina (sedan) innføres. Den amerikanske sportsbil importør Max Hoffman er utviklingen av en Giulietta Spider av
 • 1962: Den Giulia feirer som etterfølgeren til Giulietta verdenspremiere
 • 1964: Den Giulietta sedan er tatt ut av produksjon
 • 1976: Ermanno Cressoni er direktør for Centro Stile Alfa Romeo og setter siste finpuss på den kommende Giulietta
 • 1977: Verdenspremiere på den Nuova Giulietta (Tipo 116) på Frankfurt IAA, serie start i november i arbeidet Arese / Italia. Lansere utgangspunktet kun med 1,3- og 1,6-liters motorer. Niki Lauda er forpliktet av Brabham-Alfa Romeo teamsjef Bernie Ecclestone som sjåfør for den kommende formel 1 sesong. Niki Lauda signerte da de første 999 Giulietta biler og Alfa helt ambassadør til modell Innledning
 • 1978: I fjor på salg for Giulia
 • 1979: Ny Giulietta 1.8 er ytelsen med 122 hk. For noen markeder er det allerede Giulietta med 2,0-liters motor
 • 1980: Ny toppmodell Giuletta 2,0 starter med 130 hk, først som en spesialutgave med modifikasjoner av ansiktsløftning Giulietta. Bare i Italia er det en Giulietta Super grigio nube metallizzato, trim og brune sitteputer med beige inserts
 • 1981: På Frankfurt Motor debuterte i september, ansiktsløftning versjonen av Giulietta. I tillegg den spesielle utgaven Super 2.0 innledes med tre-tone lakk og tofarget instrumentpanelet for Tyskland
 • 1982: Presentasjon av Giulietta med 2,0 liter turbodieselmotor. De 82-hestekrefter dieselmotorer oppnådd ved 28,10. på høyhastighetsbane i de italienske Nardo FIA verdensrekorder i kategorien A. 2,0-liters Giulietta er markedsført som en spesiell modell under betegnelsen 2.0 ti
 • 1983: Lansering av Giulietta 2,0 turbo diesel med 82 hk motor fra VM. I tillegg innføring av Turbo Giulietta Delta auto med Avio turbolader som frembringer den 2,0 liters firesylindret 40 flere hestekrefter. Ytterligere karakteristiske trekk ved turbo Delta er oljekjøler, ventilerte skivebremser som har to målepunkter per plate og et løft trykkindikator i stedet for den gjennomsnittlige ventilasjonsmunnstykket. Tuneren Zender introduserer i samarbeid med Alfa Romeo Tyskland, den begrensede versjon av 150 enheter Giulietta Zender Alfa sport, som er utformet i to-tone maling og har 15-tommers aluminium hjul. Levering fra året etter
 • 1984: Endre navn av den spesielle modellen Giulietta 2,0 ti i Giuletta 2,0 uten begrensning kvantitet. I Italia flere Giulietta kvoter leveres som utrykningskjøretøy til politiet
 • 1985, den andre generasjon Giuletta ifølge 379,691 enheter og lanseringen av den Giulietta etterfølger Alfa produksjonsutløpet 75
 • 2010: Tredje generasjon Giulietta vil bli presentert

Fra nå av, sender vi vår beste nyheten en gang om dagen via Whatsapp og Insta. Høres bra ut? Så les her hvordan du kan registrere. Det tar bare 2 minutter.

Like this post? Please share to your friends: