Skoda Kodiaq (2017) og Superb (2016) sammenlignet test, priser – Stor og Bigger

Denne SUV Skoda gjør det bra: The Kodiaq setter opp der starter Superb plass. Vi har sammenlignet den store SUV med sin tekniske bror.

Skoda Kodiaq (2017) og Superb (2016) sammenlignet: De to store Skoda
Skoda Kodiaq (2017) og Superb (2016) sammenlignet: De to store Skoda

Kilde: MOTOR-TALK

Berlin - hvor normalt alt om Audi, Skoda i dag er et fokus. Vår test Kodiaq parkert under et oppdrag foran Audi Forum i Ingolstadt mellom A3, A4 og TT. En mengde mennesker samlet rundt SUV. Hvis dette er den nye, nysgjerrige Audianer ønsker å vite. Og med hva Audi kan sammenlignes.

Svaret: Teknisk neste Q3. Størrelsen går mot Q7, minst innvendig. Reell konkurranse, er det hovedsakelig i huset. Den Kodiaq er på Skoda noe som SUV-versjonen av Superb. Begge bilene er like i størrelse, stasjoner og pris.

Vi har Kodiaq med vår nåværende liv tester, en Superb sedan sammenlignet. Både diesel og DSG, men med forskjeller i ytelse og stasjonen. Og vi merk: Kodiaq er et viktig tillegg til toppen - bokstavelig talt.

Mål og plass: Huge. både

Skoda Superb fra siden: Ganske lang. 4,86 av forkle til forkle, 2,84 meter akselavstand Skoda Superb fra siden: Ganske lang. 4,86 av forkle til forkle, 2,84 meter akselavstand Kilde: MOTOR-TALK Selv en stor bil har sine grenser. 4,86 meter lang, 2,84 m akselavstand og kompakt motorkonseptet på Skoda Perfekt i det indre er større enn de fleste av modellene fra den øvre middelklassen. 1950 liter maksimale belastning (i kombinasjon) ikke engang gjøre gjeldende Mercedes E-Class (S213). Men for mer enn fem personer er på ingen plass Superb. Ikke i Combi og absolutt ikke i vår limousin. Siden Kodiaq must løp.

Bygger betydelig høyere. SUV opp. 1,67 meter, det dominerer Utmerket ved 20 centimeter. Nok til å distribuere mye plass opp og å avstå i lengde. 4.70 meter måler stor SUV, så en god bit mindre enn Superb. Likevel, inviterer han opp til 2065 liter, som en syv-seters likevel fortsatt 2005 liter. Med avkortet sitte 270 liter forbli.

Baksetet i Kodiaq kan skifte. det er fortsatt stramt på baksiden, bare barn sitte godt. I den andre raden, begge bilene har nok av plass, spesielt i knærne.

Interiør og overflate: Gjennomsiktig og praktisk

Situasjonen er lik i forkant. I Kodiaq og Superb den sitter komfortabelt - rett og høy med godt syn, mer koselige tanker straggle i Suveren i Kodiaq. Visuelt cockpiten, funksjonelle, men neppe forskjellig. Ergonomi og drift er upåklagelig, følelsen er fine.

Skoda Kodiaq sideriss: Med SUV 4,70 lengden er forholdsvis kompakte, akselavstanden er 2,79 meter Skoda Kodiaq sideriss: Med SUV 4,70 lengden er forholdsvis kompakte, akselavstanden er 2,79 meter Kilde: MOTOR-TALK I lys og nå Skoda henhold skumplast. kan piano argumentere, er hard plast nær bakken knapt merkbart - spesielt som ratt, armlener og DSG girvelgeren behagelig følelse. Det faktum at Superb var et par år eldre enn Kodiaq, du knapt merke.

Radio, infotainment og assistanse: berøringsskjermer og noen autonomi

Større forskjeller er det igjen før Infotainment. Her halv generasjon fortsetter Kodiaq. I den gjeldende versjonen av navigasjonssystemet med opp til verk 9,2 inches diagonalt og nesten helt uten knapper. Navigasjonssystemet i Superb er å bygge i samme størrelse og fortsatt har reell knappene på sidene. For facelift som vil forandre. Inntil da er vi glade om haptisk feedback, men manglende online-funksjoner.

Støtte og hjelp til de store Skoda modellene like godt. Men den mest kostnadsfritt. Valgfri hold Kodiaq og Superb avstand og spor, hjelpe deg å holde seg våken, parkering og forenkle innbydende med sin elektriske bakluken. I SUV er det en ekstra kjøremodi for terrenget. Endringen egenskapene til ABS og overføring til å bli bedre gjennom gjørma. Hvis det faktisk driver der for å Kodiaq.

Kjør: Vanlige motorutvalg

Skoda Superb trunk: The Superb inviterer allerede sedan tilstrekkelig bagasje en Skoda Superb trunk: The Superb inviterer allerede sedan tilstrekkelig bagasje en kilde: MOTOR-TALK Teknisk Superb og Kodiaq neppe forskjellig. Begge er basert på den samme plattform og lignende motorer og transmisjoner avstands. Vår test gikk veldig Kodiaq SUV er utstyrt med firehjulsdrift og 150 hestekrefter volum (2,0 TDI). Vår Superb (også 2.0 TDI) driver med 190 hk til bare forhjulene. Motorene gir Skoda i to biler.

Den største forskjellen: I Kodiaq syv-trinns dobbel clutch girkasse ( "DQ500") fungerer. Den Superb ennå slått med seks gir ( "DQ250"). Varianten i Kodiaq følt i testen mer spontant, tuning og koblingsprosesser er enig med både. Den Superb blir forventet å ansiktsløftning etterfølg overføring ( "DQ381").

Til tross for alle likheter, er det forskjeller når du kjører. Den Kodiaq er høyere og tyngre, raskere og dermed bremser ned. I vårt duo dette skyldes de forskjellige motorer. Med den samme stasjonen (150 hk, all-hjulet), den Perfekt fortsatt om en andre i sprint og 20 km / t på den endelige hastighet fremover.

I hverdagen, betyr det ikke bry. Stasjonene er godt egnet til biler og aldri føler seg svak eller overveldet. Når kald, diesel spikring. Etter noen minutter bare en liten knurre interne forhold.

Skoda Kodiaq Interiør: Kodiaq har en egen cockpit og bygger inne langt opp Skoda Kodiaq Interiør: Kodiaq har en egen cockpit og bygger inne langt opp Kilde: MOTOR-TALK Den tunge firehjulstrekk og høy konstruksjon gjør det Kodiaq men tørst. På en pendler inn i området rundt Berlin forbrukes han 6,2 liter per 100 kilometer - en god halv liter mer enn Superb. På motorveien er 1,5 liter mellom sedan og SUV: Ved lang rekkevidde (opp til 160 km / t) injisert Den ypperlige glatte syv liter per 100 kilometer ett som Kodiaq åtte og en halv.

Hjuloppheng og styring: direkte eller rolig

Med chassiset er det ligner. Den høyt tyngdepunkt i Kodiaq faller på, men knapt forstyrrende. SUV springer komfortabelt uten å være svampete eller rastløs. Til sammenligning føles Superb direkte. Klar: Denne SUV har å lempe mer masse rundt hjørnet. har kommet til styrekommandoen i hele kroppen, tar det lengre tid. Sports ingen bør forvente uansett. Lang avstand, både gode.

Konklusjon, utstyr og priser

Vår sammenligning viser: Kodiaq gjør Skoda bra. SUV utfyller Superb på viktige punkter. Det er plass til syv personer, griper klumpete bagasje og bygger relativt kompakt - i byens kortere og knapt bredere SUV er et bedre valg. Den suverene kjøre mer fleksibelt og mer økonomisk. Plasser mangler her for ofte, om limo eller Combi.

Skoda Kodiaq kommer som en 7-seters. På baksiden sitter barna godt Skoda Kodiaq kommer som en 7-seters. På baksiden sitter barn vel Kilde: MOTOR-TALK priset er de to par. Mellom Kodiaq og Superb stasjonsvogn, hver med 150 HK diesel, er 690 Euro grunnprisen. Spesialutstyr koste det samme, er det motorutvalg nesten identiske. Når Kodiaq Skoda fokuserer mer på firehjulsdrift. Så velger å formål eller smak: Kodiaq i mer enn fem mennesker, Superb i lang tid.

Skoda Kodiaq starter på 26,150 euro. Det er 125 bensin-hk, forhjulsdrift og manuell girkasse. Den testede drive konfigurasjonen er minst 34,590 euro. Den Superb begynner som en sedan med 25,750 euro, også med 125 hestekrefter og forhjulsdrift. De store diesel koster minst 35,850 euro, kombinasjonen bak en annen 1000 euro ekstra.

For begge bilene anbefaler vi Abstandstempomat, parkeringssensorer og en business-pakke "Amundsen". I Kodiaq inkluderer også LED lys. I Superb er det bare xenon. For dette er en off-road pakke tilgjengelig - hvis det skulle være litt grusvei og ikke en SUV.

Spesifikasjoner: Skoda Superb og Skoda Kodiaq

 • Modell: Skoda Superb 2.0 TDI DSG Sportline
 • Motor: 2,0 TDI med SCR-katalysator
 • Transmisjon: sekstrinns dobbel clutch gir, bakhjulsdrift
 • Strøm: 190 hk (140 kW) på 3500 til 4000 o / min
 • Dreiemoment: 400 Nm ved 1750 til 3250 omdr / min
 • Topphastighet: 235 km / t
 • Akselerasjon 0-100 km / t: 7,7 s
 • Forbruk, ifølge nedc: 4,5 l / 100 km
 • Lengde: 4,86 ​​m
 • Bredde: 1,86 m
 • Høyde: 1,47 m
 • Akselavstand: 2,84 m
 • Trunk: 625-1760 l
 • Vekt: 1,505 kg
 • Tankvolum: 66 l
 • Testbilen pris (liste): 48,948.98 euro
 • Modell: Skoda Kodiaq Stil 2,0 TDI DSG 4x4
 • Motor: 2,0 TDI med SCR-katalysator
 • Girkasse: syv-trinns dobbel clutch girkasse, firehjulsdrift
 • Strøm 150 hk (110 kW) på 3.500 til 4.000 U / min
 • Dreiemoment: 340 Nm ved 1.750 til 3000 omdr / min
 • Topphastighet: 194 km / t
 • Akselerasjon 0-100 km / t: 10,2 sek
 • Forbruk, ifølge nedc: 5,6 l / 100 km
 • Lengde: 4,70 m
 • Bredde: 1,88 m
 • Høyde: 1,68 m
 • Akselavstand: 2,79 m
 • Trunk: 765-2005 l (sikter seter uten reservehjul)
 • Vekt: 1,740 kg
 • Tankvolum: 60 l
 • Testbilen pris (liste): 50,019.98 euro

Like this post? Please share to your friends: