Kjøper Guide til Leasing verdt for enkeltpersoner? – Hva du bør vurdere når privat leasing

De fleste firmabiler er leid. Fordi det har betydelige fordeler for bedrifter. Imidlertid er leasing lønnsomt for private forbrukere? Dette viser vår oversikt.

De månedlige kostnadene for leasing er lave. Sammenlignet med kjøp i avdrag, men leietaker erverver ingen eierandel i bilen
De månedlige kostnadene for leasing er lave. Sammenlignet med kjøp i avdrag, men leietaker erverver ingen eierandel i bilen

Kilde: Bildet allianse / dpa

Dusseldorf - bilkjøpere betale for sin nye bil for det meste i kontanter eller i avdrag. Leieavtaler som de er typisk for en firmabil, er det bare sjelden at enkeltpersoner. Her husleien i tide først synes attraktive: The stor kjøper investerings utelatt, den månedlige utbetalinger er overkommelig, og i slutten du bilen uten mye arbeid går igjen.

Ralf Scherfling Forbruker Nordrhein-Westfalen mener fortsatt at leasing er lønnsomt i de fleste tilfeller bare for bedrifter. "Fordi betydelige fordeler som skattefradrag eller balanse nøytralitet gjelder ikke for privatpersoner eller spille noen rolle for dem"Han sier. Men frilansere og uavhengige kontraktører som bruker sin leide bil, spesielt profesjonelt, prisene kan ofte også gi fra avgiften.

Billige priser, men ingen krav om eierskap

Med leasing, bilen er leid for en forhåndsbestemt periode Med leasing bilen for en forhåndsbestemt periode leid Kilde: Bildet allianse / dpa

I tillegg kan enkeltpersoner dra nytte av fordelen med lave månedlige avdrag. Viktig å merke seg her: "leietaker aldri oppnådd den private lease eierskap av ting, men får bare en bruksrett gitt"Constantin Hack erklært av Auto Club Europa (ACE). "Forbrukerne må innse at de til slutt sammenligne epler og appelsiner, og bare hensynet til den månedlige avgiften er ikke menings"Sier forbruker talsmann Scherfling så.

Hvis du bare vil bruke en bil og ikke har, understreker dermed komfort og lave driftskostnader, men kan dra nytte av leasing. Fordi forskjellen i månedlige utbetalinger er ofte betydelig forklarer Marius Rechenbach Arbeidsgruppen autobanks (AKA): "fordi leieavtalen, ikke kjøpesummen av kjøretøyet ikke skal tilbakebetales, men bare svekkelsen av kjøretøy, mengden av månedlige leiebetalinger er ofte nesten halvparten mindre enn en finansiering hastighet"Han sier.

Hvis du leaser en bil, kan det også justere til sine ønsker og behov. "Enkeltpersoner kan bruke en fritt konfigurerbar, nye drømmebilen i hverdagen - med rimelige månedlige avdrag"Sier Constantin Hack. Gjennom såkalte servicepakker er ofte forsikring og vedlikeholdskostnader av den månedlige betalingen. For førere som liker å ha alle kostnader i tankene og ønsker å ta vare på litt papirarbeid, Leasing gir flere fordeler. "Leasing er nesten all-inclusive-ferie i bilene"Sier Hack.

Etter utløpet av kontrakten sikt, returnerer kunden bilen til avtalt restverdi til forhandleren og da - for eksempel igjen via leasing - velge en ny bil. "Leietaker trenger ikke å bekymre seg om salg av kjøretøyet etter utløpet av leieavtalen"Sier Rechbach fra AKA. Bilen restverdi som regel fra den valgte kontrakt sikt og kilometer per år.

Skade på leide biler kan bli dyrt

Gir leasingselskapet når retur skade på kjøretøyet fast, kan senere komme kostnader til leietaker Gir leasingselskapet etablert i retur skader på kjøretøyet, kan til leietaker senere koster komme Kilde: Bildet allianse / dpa

Men akkurat som en ekte all-inclusive ferie noen ganger truer overraskelser: Under begrepet må være Leietaker ellers ta vare på bilen sin, som om det var hans private bil.

Ellers kan det være problemer med retur avhengig av leasingmodell, fordi bilen ikke oppfyller kontraktsmessig stand. Riper eller bulker på kjøretøy og dekkslitasje og interiøret kan være dyrt å betale leasingselskapene ofte.

også vil bli bestemt av kontrakten ofte den kjørelengde som leietakeren kumulativt kjøre. Hvis den overstiger dette, er en ekstra betaling forfaller. Og en leieavtale ofte kan avslutte tidlig. Ifølge ADAC, er det i noen kontrakter, men en spesiell rett, som i tilfelle av tyveri. På grunn av slike finesser anbefaler at bilen klubben å studere leiekontrakter før du registrerer grundig.

Hvem ønsker å kjøre bilen selv etter utløpet av avtaleperioden, kan forhandleren også arrangere en såkalt rett til kjøp, sier ADAC. Forbrukerne bør være sikker på å gi, men å skrive. En muntlig avtale er ikke juridisk bindende og i tilfelle av tvist ofte vanskelig å bevise. I tillegg er en slik avtale alltid inngått mellom leietaker og distributører som bak det leasingselskapet ikke er involvert. Har forhandler i mellomtiden til konkurs, slik at kjøpsopsjonen er ikke lenger gyldig.

Du kan finne mer MOTOR-TALK-News i vår klare 7-dagers visning

Like this post? Please share to your friends: