Citroën Space Tourer, Peugeot fra: Kjøring rapport, test – Ingenting beveger deg som en Citroën – men en Peugeot eller Toyota

De har endelig kommet, rullende "større salonger" Peugeot og Citroen. Kan passasjer versjoner fra og Space Tourer innløse sine krav? Første turen.

Fire motorer, tre lengder, to akselavstander, mange assistentsystemer og myke skinnlenestoler: Variasjon og utstyr skal passere den franske Vans mot VW Multivan, Ford Tourneo Custom and Co
Fire motorer, tre lengder, to akselavstander, mange assistentsystemer og myke skinnlenestoler: Variasjon og utstyr skal passere den franske Vans mot VW Multivan, Ford Tourneo Custom and Co

Kilde: Groupe PSA

Bonn - Hva en koffert. Jada, god plass er en i segmentet av varebiler og Großraumvans kjernevirksomhet. Denne nye franske steder et treningsstudio sette noe ekstra: Hvor ville imøtekomme en midtkonsoll, er en stor tom plass på hyller av dørene vil vare i mange små biler som en koffert.

Hvorfor snakker vi om noe anonymt fra "franske"? Fordi denne bilen har mange navn. Citroën solgte det som en yrkesbil Jumpy (eller som en bil "Jumpy Combi") og som en ekte bil Space Tourer, Peugeot Expert og analoge og taveller. Toyota tilbyr bilen også som PROACE. Alle disse modellene er teknisk identisk and roll fra Ptil anlegget i Valenciennes - den gamle "Eurovan" -Werk, PSA og Fiat i 1978 stiftet sammen.

Passasjeren versjon er annerledes, spesielt med sine utstyrsmuligheter av lastebilen, som fortsatt varmt i Citroën Jumpy og Peugeot Expert Passasjeren versjon er annerledes, spesielt med sine utstyrsmuligheter av lastebilen, som fortsetter i Citroën Jumpy og Peugeot Expert hot Kilde: Groupe PSA er felles for alle basen: PSA modulære EMP2-bil-plattformen. Ved diesel med 1,6 eller 2,0 liters kapasitet i fire nivåer, to akselavstander og tre kroppslengder. Så hvorfor mange navn? Fordi bilene ta med så mye bil utstyr som du ønsket å skille sterkere, sier Ptil.

Biler, lastebiler, lounge?

I dag kjører vi Citroën Space Tourer og Peugeot fra. Citroën ser Space tourer i stedet for stor taxi eller familie bussen, liker Peugeot å snakke om "business shuttle" med lounge-atmosfære. Og ønsker å bruke de høyeste standarder i det kommende året med rullende "Business Lounge". Forskjellen synes heller kunstig, siden utstyret kataloger av begge modellene er neppe forskjellig - selv Citroën vil tilby lounge fasiliteter 2017th

To søstermodeller har til felles: Interiøret ikke helt når det nivået som foreslår "Lounge" krav. Dashboard og dørpaneler er laget av hard plast og har en nøktern - til tross for dekorative aluminium spenne på passasjersiden, til tross skinn ratt og girkule utforming i sine respektive utseende.

den sittestilling bak rattet er ikke biler, men varebiler: bratt, oppreist, nær rattet. Her, derimot, sitter du på fine, overstuffed skinnstoler - tilleggsgebyr elektrisk justerbare, oppvarmede og med massasjefunksjon. Som passer.

Space (nesten) uten ende

Mye mer viktig i Van, er fortsatt hva som passer bak den første raden: mye. I fem-seters konfigurasjon, er det en splittet i forholdet 60:40 trippel benk plus, avhengig av kroppslengde, 750-2011 liter bagasjerommets til den nedre vinduskant. Ryggen kan foldes opp, flytte hele bredden eller ekspandere.

Bak den andre raden fortsatt passer i alle lengder, en tredje, likeledes hengslet og kan gli. Her går nesten alt. Ikke uvanlig: Hvem ønsker å utvide setene eller flytte, trenger litt kraft. Salongen versjon er fra 2017 inkluderer fire individuelle seter pluss uttrekkbare bord. Deretter justere chic, stort glasstak og selvfølgelig en egen air condition-systemet.

Overdådig polstret skinnstol, og det er åtte: Good sit forlater den i den nye PSA Van Overdådig polstret skinnstol, og åtte av det samme: Good sit forlater den i den nye PSA Van Kilde: Groupe PSA Veldig praktisk, de to store skyvedører som fungerer elektrisk fra andre utstyrs og selv åpent til fots spark Unters hekken. Men da må du bevege deg rundt i bilen en gang. For den store, brede åpning bakluke en elektrisk ville også være fint, det er det ikke. Tross alt, kan vinduet åpnes separat.

God chassis, brutto pedaler

Styring, fjæring og girkasse satt designere for Peugeot, Citroen og Toyota den samme. De små motorer bringer ikke med PSA for en prøvekjøring. Den sterke 2,0 liter diesel flytte store Van tilstrekkelig hurtig, er forbruket 7-8 l / 100 km i rekkefølge (standardverdien av den drevne-150 PS-Version: 5.3 l / 100 km). En automatisk er bare for topp diesel (177 HK).

Fra en bil kjøreopplevelse du ikke ønsker å snakke alvor. For dette, clutch, er styringsgruppen for grov til likegyldig. Bremsepedalen tilbudt uvanlig mye spill på en test bil i et annet kjøretøy tilpasset stemmene.

Good: Selv egenkjørekomfort passform. Ikke selvinnlysende, da mange varebiler fjærer bare optimalt med mye vekt på bakakselen. PSA bak en bygning en suspensjon av variabel hardhet som tilpasser seg den respektive kjøretøys vekt - den tillatte belastning er avhengig av utstyret 600 til 1000 kg.

Assistent: Full drift fra Frankrike

Selv om Citroën Space Tourer og Peugeot fra kjøring bare delvis som personbiler - men kan definitivt gi det med moderne tilkobling, komfort og mange assistenter. Unikt i denne klassen er en head-up display. Lane Departure Warning, trafikkskilt anerkjennelse, fjernlysassistent, Totwinkelwarner, adaptiv cruise control og Co: Mot midlene, Van kan dekk ut til midten av nivå.

Så mye som får plass i Citroën og Peugeot Tourer Space fra: Angi en fast oppstartsvolum ikke virkelig fornuftig i denne modellen Så mye passer inn Citroën Space Tourer og Peugeot fra: Angi en fast oppstartsvolum gjør denne modellen ikke virkelig fornuftig Kilde: Groupe PSA også prute jegere bør ikke gjøre uten parkering beeper og bak kamera: Til tross for tydelige kanter bilen er bare forvirrende av dens lengde og høyde ,

Hvis prisen er varmt?

Ingen tvil: Med de mange alternativene prisen kan fjernes raskt dukket opp fra bunnen antallet 34 380 euro. Det er fra eller Space Tourer på 4,60 meter korte versjonen. Dessverre, det er bare tilgjengelig i den enklere kontorutstyr, skru opp uten skinn massasje seter i prislisten, for eksempel for taxi-grade syntetisk lær.

God: sidekollisjonsputer i serie 2 og 3 er standard på PSA. For at VW krever Multivan selv 500 euro ekstra pluss valget av en "god natt-pakke" for en annen 650 euro. Generelt er man alltid noen tusen holde seg på et tilsvarende konfigurasjon med PSA-modellene under prisene for VW Multivan eller Mercedes V-Klasse.

Selvfølgelig ikke helt utilsiktet. Og bare 4,60 meter i lengde vil bli funnet andre steder knapt åtte eller ni seter. Motsatt, de som er dristig nok til alle leveransen luksus, betale minst 45,610 euro for Peugeot og Citroen selv 48,060 euro på listen. For denne luksus utstyr som skinnseter og glasstak blir deretter bygget i.

Spesifikasjoner: Citroën Space Tourer, Peugeot fra

Motorer og girkasser:

 • 1,6 liter diesel, 95 hk, 210 nm, 5,6 l / 100 km (nedc), fem-trinns manuell girkasse, v-maks: 145 km / t
 • 1,6 liter diesel, 116 hk, 300 nm, 5,2 l / 100 km (nedc); Sekstrinns manuell girkasse, V-Max: 160 km / t
 • 2,0 liter diesel, 150 hk, 370 Nm, 5,3 l / 100 km (nedc), seks-trinns manuell girkasse, v-maks: 170 km / t
 • 2,0 liter diesel, 177 hk, 400 Nm, 5,7 l / 100 km (nedc), sekstrinns automatisk, v-maks: 170 km / t

Vekt og tiltak

 • Lengde: 4,606 m; 4,956 m; 5.308 m
 • Bredde: 1,92 m (o. Spiegel)
 • Høyde: 1,89 m
 • Akselavstander: 2,925 m; 3,275 m
 • Tank: 70 l
 • Trunk: Se diagram
 • Dempe Vekt: 1,611 til 1,780 kg
 • Slepekapasitet: 1800 til 2300 kg
 • Base Pris: 34 380 EUR

Design: Er det litt, men mest av alt den modulære plattformen tillater mange varianter, korte overheng og en relativt lav vekt Design: Er det litt, men mest av alt den modulære plattformen tillater mange varianter, korte overheng og en relativt lav vekt

Like this post? Please share to your friends: