Startkabler: til tykkelsen, der betyder noget – Så det virker med jump start

Hvis batteriet er brølende om vinteren i meget koldt vejr, springer i værste fald, bilen nichbt mere. Så hjælper kun jump start.

Jumper kabler bør ikke være for lille i diameter
Jumper kabler bør ikke være for lille i diameter

Kilde: dpa / Picture Alliance

Berlin - organer, indtil starteren relæet kun klackert. Om vinteren, batterier regelmæssigt gøre halte. Dette sker ofte på grund af energilagring taber ved faldende temperaturer op betydelig styrke: stående på minus ti grader Celsius selv 65 procent af den faktiske strøm til rådighed, så der er ved minus 20 grader kun 50 procent. Så, når intet virker, er det tid til at starte.

Men ikke alle kabelsæt fungerer med enhver motor. Afhængig af kapacitet og maskineffekt, eller snarere batteri størrelse og kapacitet tværsnit kablet skal udformes hensigtsmæssigt. Det skal være stort nok til, at kablet ikke overophede i starten.

Auto Club Europa (ACE) anbefaler til små benzinmotorer med lille forskydning et tværsnit på ca. 20 kvadratmillimeter. For 2,0-liters benzinmotor og diesel med op til tre liter ACE anbefaler et tværsnit på mindst 25 kvadratmillimeter, når ledningen er lavet af kobber. I en Aluminium kabel mindst 40 kvadratmillimeter tilrådeligt. For dieselmotorer med mere end tre liter, bør det være 35 (kobber) eller 55 kvadratmillimeter (aluminium).

I isenkræmmere og biltilbehør kabler med 16 mm kvadratisk tværsnit, der tilbydes. På den sikre side er bilister, der kører deres egne jumper kabler med tilstrækkelig tværsnit i bagagerummet med det. Prisforskellen er normalt kun ti euro. Meget er en 16er kabel omkring 17 euro, er der 25er version til 25 euro og 35er model til 50 euro. Kablerne skal DIN standarder 72.551, 72553 eller ISO-standard 6722-1 overholde og bære en GS sikkerhedsmærkat.

Så virker det jump start

Hvis matchende jumper kabler i bagagerummet, jumperen er ikke svært. De batterier, som er forbundet med hinanden, skal have den samme spænding: For biler og motorcykler, der er, tolv volt normalt, undtagen i nogle meget gamle veteranbiler.

Med lidt afstand, at køretøjerne er parkeret ved siden af ​​eller hinanden, skal en kontakt af legemet ikke foretages. Linjen for de positive poler er normalt rød, sort til minuspol og jord, fast i begge ender Tænger til fastgørelse til batteripolerne. Nogle gange er batteriet ikke i motoren særlige i bagagerummet. Om Jumpstart baser, tynde plader i motorrummet, tangen jumper kabler kan stadig tilslutte den der.

er med motoren kørende donor biler Først den røde ledning fastspændt til både positive poler. Driveren forbinder derefter den negative pol af dispenseren med en sort klemme af kablet. Han bringer derefter den anden ende til den sorte terminal til en metaldel eller formalet pol af motoren af ​​handicappede fartøj. Hvis det er muligt, er den negative pol ikke på det afladede batteri, fordi eventuelt ved gnister undslipper gasser kan antænde.

Hvis alt andet fejler, skal et nyt batteri skal findes

Med let øget hastighed af den kørende motor af handicappede fartøj til at starte sin bil. starteren vender stadig ikke kender tilslutningerne skal kontrolleres igen. Drej starter og starte motoren, skal den handicappede fartøj har en stærke elektriske forbrugere såsom opvarmet bagrude eller ventilator tænde. Dette vil alle transienter fra kontakterne, når fjerne undgås, at ellers kunne beskadige styreenheder.

Efter at motoren af ​​den snoede kører, de sorte klemmer kan fjernes sekventielt, og derefter lukke de stærke elektriske belastninger og derefter fjerne de røde terminaler.

Så at batteriet er noget at kræfterne igen, skal bilisterne have en længere køre ved moderat til høje hastigheder gør, så den næste morgen ikke truer den samme procedure. Hvis det sker, er der behov for et nyt batteri. Først da beskytter vinter permanent nerver.

kilde: dpa

Like this post? Please share to your friends: