Erdogan meddelar Steam bilmodell – Steam elbil att nå marknaden 2021

27 år sedan var den sista turkiska "Anadol" från bandet. Nu en efterträdare ska byggas. Fördel: Turkiet har redan en stark bilindustrin.

Den Anadol A1 byggdes 1966-1975 i samarbete med Ford. Nu Turkiet planerar tillsammans med fem företag en ny bilmodell
Den Anadol A1 byggdes 1966-1975 i samarbete med Ford. Nu Turkiet planerar tillsammans med fem företag en ny bilmodell

Källa: EnginT CC-BY-SA-3.0 via wiki commons & dpa / picture allians

Istanbul - Ingen fråga: Turkiet är en bil-mad nation - det tvivlar inte som en gång kämpade genom trafiken i Istanbul, Ankara och Izmir. en egen turkiska bilmärket Men det var sista gången nästan 27 år. Under de 60 år, Turkiet hade flera typer av märket "Anadol" släpps ut på marknaden. Men produktionen upphörde på 1990-talet.

Nu landet vill fortsätta denna epok. Turkiet kommer igen, enligt minister Recep Tayyip Erdogan 2021 en produceras i landet, en oberoende auto föra ut på marknaden. För produktion av ett konsortium bestående av fem företag var ansvarig, sade den turkiska presidenten torsdag i Ankara.

Dessa ansågs av Anadolu Group, turkisk-Qatari företag BMC Holding Kiraca att Turkcell Group och Zorlu Holding. Erdogan sade att han trodde att turkarna föredrar bilen så snart som det var på marknaden.

Turkiet köpte rättigheterna till Saab modell

Orealistiska planer är inte - nytt heller. Redan 2015 bekräftade då industriella och nuvarande försvarsminister Fikri Isik: Turkiet köpte licenserna på 9-3 av svenska ägare NEVS. På den tiden meddelade också att det kommer att bli fordonet är en elbil med utökad räckvidd.

den Turkiska bilindustrin är i grunden i god form. Sju bilfabriker producerar sydost om Istanbul och runt Bursa. En tillförselinfrastruktur är därför tillgängliga liksom yrkesarbetare. Nästan 1,5 miljoner fordon producerade det land 2016, av vilka emellertid ca tre fjärdedelar exporterades.

Dessa bilar kommer att produceras i Turkiet

produceras i Gebze Honda den kompakta Civic i den framgångsrika särskilt i Östeuropa notchback variant. Inte långt därifrån ligger den turkiska ford-Fabriken i Kocaeli Det amerikanska företaget producerar kommersiella fordon som transit och Tourneo Courier. Från 2019 är Transit Custom att köras som en plug-in hybrid från bandet här. Lite längre österut produceras i Izmit Hyundai den lilla bilen i10 och i20 för den europeiska marknaden. Toyota bygger inom en snar Sakaraya modellerna Corolla, C-HR och verso.

Bursa är den andra bilen "hotspot" Turkiet. Den Tofas anläggningen grundades 1968 av den turkiska Koc Holding och italienska Fiat Group. Huvud nuvarande modeller är fritidsaktivitet fordonet Doblo och Fiorino och deras många derivat: Ram Promaster City, Opel Combo, Peugeot Bipper. produceras nästa Fiat Här är den nya kompakta linje med Tipo, Tipo vagn och Aegea.

Inte långt från Tofas fabrik till andra biltillverkare har satt: Renault Här producerar Clio som kombi och halvkombi och sedan Fluence. lämnar vid Karsan Otomotiv Hyundai också producera kommersiella fordon H 350:e

källa: M. Material v. dpa

Från och med nu skickar vi vårt bästa nyheten en gång om dagen via Whatsapp och Insta. Låter bra? Sedan läser här hur du kan registrera. Det tar bara 2 minuter.

Like this post? Please share to your friends: