Kia Sportage uthållighetstest: Läsare test av MT-Ungdomar – stor, bekväm, men med brister i detaljerna

Vi kommer inte att testa ensam men med dig vår långsiktiga testbil: reser MT-Ungdomar var två veckor med vår Kia Sportage.

MT-Ungdomar var två veckor med vår tid reser testare
MT-Ungdomar var två veckor med vår tid reser testare

Källa: Nicks mindre showroom

Berlin - Pip, pip. Nästan 7000 kilometer följde oss Kia Sportage - pip - på vår resa genom Skottland. Pip, pip. Vad gör detta Gepiepe till? Vi frågade oss samma fråga.

Det är därför vi igång ibland med en negativ punkt: Sportage är irriterande eftersom det ständigt piper. Visst, ibland är det vettigt. Men för det mesta helt ogrundade. Den Kia varnar (med motorn) när förardörren är öppen. Och när du öppnar bakluckan. Och när du stänger bakluckan. Och ändå. Kort sagt, läger, var vi särskilt populär, särskilt på natten.

Kia Sportage: gott om utrymme, men inte överallt

Att resa med takbox: Stammen är mindre än förväntat. Det är vackra gott om plats på knäna Att resa med takbox: Stammen är mindre än förväntat. Det är vackra gott om plats på knäna Källa: Nicks liten showroom Enough skällde. Bortsett från pipande vi var på det hela taget nöjd med bilen. Speciellt med sina anläggningar. Den vackra lädersäten erbjuder platser på de fyra ytterplatserna och ventilation i den främre raden. Först de inte känner sig alltför bekväm. Efter ett tag har man dock hittat den bästa sittställning och känner mig väldigt bekväm.

Det skulle vara trevligt en lägre sittposition. Två till tre centimeter mer djup det borde vara. Då höga passagerare har gott om takhöjd. Från cirka 1,85 meter hög, headliner mot håret tryckas.

På baksidan vi vill också mer utrymme. När bagageluckan svängs (Pip, pip), gillar en stöta huvudet. I en stor SUV, vi bara inte förvänta att vi måste böja sig ner under fliken.

Stammen av Kia rymmer 491 liter bagage i databladet. Ovanför fönsterkanten, men han är inte så bra användbar. En takboxen vi inte runt under vår resa. Mazda 6 Kombi (522 liter) tog vi en liknande mängd bagage utan en ryggsäck. har mer utrymme för benen på passagerarna. Här är mycket generös Sportage. Så du behöver för att placera oftare.

Djävulen finns i detaljerna

Super: The Sportage konverterar automatiskt informationen mph i Storbritannien km / h värden Super: The Sportage konverterar automatiskt informationen mph i Storbritannien km / h-värden för Källa: Nicks liten showroom ändå Den första titt på insidan lämnar en zwiegespaltenen intryck. Processing är dock inte sant, materialen. Även passar luckor kan tryckas knappar bra och det skramlar ingenting. Men vad du trycker också är hårdplast. Speciellt i mittkonsolen till den automatiska växelspaken och dörrpanelerna, som är särskilt märkbar.

Den övre delen av instrumentbrädan är under skum, men den falska sömmen verkar på toppen dum. Bortsett från detta, men vi gillade interiören. I alla dörrar 1,5 L flaskor passar, och det finns många stora lådor. I mittkonsolen kan laddas smarta telefoner induktivt.

Någonsin haft elektricitet tack vare tre 12-volts eluttag och USB laddningsuttag fram och bak högst närvarande. Endast genom data USB-port för underhållningssystemet en mobiltelefon avgifter nästan inte. Anslutningen via Bluetooth är ekonomisk - här men saknar vissa funktioner pekskärm.

Toll: Kia fabriken har en fin, balanserat ljud. Det hade redan övertygade oss i Venga för två år sedan. Även Navi gör sin tjänst bra. Även om det finns snabbare system, bättre upplösning pekskärmar och intuitiva verksamhet. Men vi lyckades mycket väl med systemet. I Storbritannien, systemet beräknas automatiskt trafikskyltar i km / t. Vad som saknas är en effekt stänga fönstret.

Gör du vill autonom körning

Under resan, SUV gick ofta offpist Under resan, SUV gick ofta off-pist Källa: Nicks liten utställningslokal Inte bara trafikskyltar fungerar mycket bra. Dessutom gör filbytesvarning sitt jobb perfekt. Det håller bilen centrerad i körfältet och sällan låter sig Patzer. Tyvärr måste föraren bekräfta hans uppmärksamhet till styr interventioner - berör inte tillräckligt.

Med vägmärke, döda vinkeln och Lane Departure Warning, driver Sportage redan nästan av sig själv. Tyvärr saknas den adaptiva farthållaren, Kia Sportage för att inte erbjuds i det här paketet. Dessutom finns det ingen start-stopp-system i den stora diesel.

Kanske därför att den är kopplad till en 6-växlad helautomatisk växellåda i motsats till de mindre motorer. Detta verkar föråldrad och tillåter motorn att vända onödigt höga. Själva motorn känns relativt svag för en så stor dieselmotor. Speciellt på motorvägen han gömmer kände 50 hk.

Trots Diesel ganska törstig

Förbrukningen var på vår turné med en hög andel av väg i genomsnitt 8,5 liter per 100 kilometer. På motorvägen är ingen takbox som en 9 innan decimalkommat. Jämfört med Mazda 6, tillbringade vi en bra två liter mindre på liknande körprofil.

Som rullar genom Skottland, är inte ensam på gatan Som rullar genom Skottland, är inte ensam på gatan Källa: Nicks liten utställningslokal Det kan bero på att den stora ansikte, 19-tums hjul, momentomvandlaren transmission och fyrhjulsdrift Kia någonstans. Men för att sådana värden bör förberedas, om du är intresserad av en Sportage.

Sammantaget är Sportage en bekväm touring bil. Dess spända chassi knappt strukna stötar bort. För detta behöver du bilen, trots den höga tyngdpunkt inte bidrar till kurvorna. Även vid höga motorvägshastigheter knappast vad tar honom ut ur resten. Vi blev förvånade över att det är väldigt tyst inuti.

En slutlig nackdel får Sportage för all-wheel-systemet. På mild terräng är snabbt överväldigad. Om två hjul ingen drag är de varken bromsas eller kraften skickas till de andra hjulen. Resultatet är att du fastnar och kan frigöra sig igen med fart. "Problemet" har varit känt i flera generationer Sportage. Han är bara en SUV, inte en SUV.

slutsats

Allt som allt är det Sportage en bra bil. Praktiska och livsstil håller sig väl avvägd. Svaga konkreta små saker som gör honom köra bakom tävlingen. För detta vinner bilen på priset.

Kia Sportage 2.0 CRDi 185 GT-Line: Specifikationer

 • Motor: 2,0-liters turbo-diesel-lagringskatalysator
 • Växellåda: sexväxlad automatmomentomvandlare transmission, allhjulsdrift
 • Effekt: 185 hk (136 kW) vid 4000 U / min
 • Vridmoment: 400 Nm vid 1750-2750 varv / min
 • Toppfart: 201 km / t
 • Acceleration 0-100 km / t: 9,5 s
 • Konsumtion enligt tillverkaren: 6,3 l / 100 km
 • År: December 2016
 • Base Pris Kia Sportage 2.0 CRDi 185 AWD: 36.490 €
 • Test pris bil (lista): 42,860 euro
 • Längd: 4,480 mm
 • Bredd: 1,855 mm
 • Höjd: 1,635 mm
 • Hjulbas: 2,670 mm

Fler intryck av Travel Skottland finns det bloggen av MT-Ungdomar.

Kia Sportage: Test av MOTOR-talare januari

Från och med nu skickar vi vårt bästa nyheten en gång om dagen via Whatsapp och Insta. Låter bra? Sedan läser här hur du kan registrera. Det tar bara 2 minuter.

Like this post? Please share to your friends: