Köpguide leasing värt för individer? – Att tänka på när privata leasing

De flesta tjänstebilar är uthyrda. Eftersom det har betydande fördelar för företagen. Dock är leasing lönsamt för privatpersoner? Detta visar vår översikt.

De månatliga kostnaderna för leasing är låga. Jämfört med köpet i omgångar men leasetagaren förvärvar ingen ägarandel i bilen
De månatliga kostnaderna för leasing är låga. Jämfört med köpet i omgångar men leasetagaren förvärvar ingen ägarandel i bilen

Källa: bild allians / DPA

Dusseldorf - bilköpare betalar för sin nya bil mestadels i kontanter eller i omgångar. Leasing eftersom de är typiska för en tjänstebil, det finns bara sällan individer. Här hyran i tid först verkar lockande: The stora inköp investeringar utelämnas, de månatliga betalningar är hanterbara, och i slutändan du bilen utan större ansträngning att gå igen.

Ralf Scherfling av konsumentNordRhein-Westfalen tror fortfarande att leasing är lönsamt i de flesta fall endast för företag. "Eftersom betydande fördelar, såsom skatteavdrag eller balansräkning neutralitet inte gäller privatpersoner eller spela någon roll för dem"Han säger. Men frilansare och fristående entreprenörer som använder sin hyrda bil, speciellt professionellt, priserna kan ofta också utfärda från skatten.

Billiga priser, men inga anspråk på äganderätt

Med leasing är fordonet hyrs ut för en förutbestämd tidsperiod Med leasing fordonet under en förutbestämd tidsperiod hyras Källa: bild allians / DPA

Dessutom kan individer dra nytta av fördelen av låga månatliga avbetalningar. Viktigt att notera här: "leasetagaren aldrig uppnått privata leasing ägandet av sak, men blir bara en nyttjanderätt som beviljats"Constantin Hack deklarerats av Auto Club Europa (ACE). "Konsumenterna måste inse att de slutligen jämföra äpplen och apelsiner, och blotta övervägande av månadsavgiften är inte menings"Säger konsumenten advokat Scherfling så.

Om du bara vill använda en bil och inte har understryker därmed låga driftskostnader komfort och, men kan dra nytta av leasing. Eftersom skillnaden i månatliga betalningar ofta förklarar betydligt Marius Rechenbach Working Group autobanks (AKA): "eftersom hyresavtalet, inte inköpspriset för fordonet inte behöver återbetalas, men bara deprecieringen av fordonet, är mängden månatliga leasingavgifter ofta nästan hälften mindre än en finansieringsnivå"Han säger.

Om du hyra en bil, kan det också anpassa sig till sina önskemål och behov. "Individer kan använda en fritt konfigurerbar, ny drömbil i vardagen - med överkomliga månatliga avbetalningar"Säger Constantin Hack. Genom så kallade servicepaket är ofta försäkrings- och underhållskostnaderna för den månatliga utbetalningen. För förare som vill ha alla kostnader i åtanke och vill ta hand om lite pappersarbete, Leasing erbjuder flera fördelar. "Leasing är i stort sett all inclusive semester i bilarna"Säger Hack.

Efter utgången av kontraktet sikt kunden återgår bilen till det överenskomna restvärdet till återförsäljaren och sedan - till exempel igen via leasing - välja ett nytt fordon. "Hyrestagaren behöver inte oroa sig för försäljning av fordonet efter utgången av hyresavtalet"Säger Rechbach från AKA. Fordonet restvärde beräknas som en regel från den valda avtalsperioden och kilometer per år.

Skador på leasade fordon kan bli dyrt

Ger leasingföretaget när de återvänder skador på fordonet fast senare kan komma kostnader för leasetagaren Ger leasingföretag med säte i åter skador på fordonet, till leasetagaren senare kostnaderna kan komma Källa: bild allians / DPA

Men precis som en riktig all-inclusive semester ibland hotar överraskningar: Under måste termen vara Hyrestagaren annars ta hand om sin bil, som om det vore hans privata bil.

Annars kan det bli problem med avkastningen beroende på leasingmodellen eftersom fordonet inte uppfyller avtals tillstånd. Repor eller bucklor på bilen och däckslitage och interiören kan bli dyrt att betala leasingföretag ofta.

också kommer att fastställas i avtalet ofta körsträcka som leasetagaren kumulativt kan köra. Om den överstiger detta är en ytterligare betalning. Och ett leasingavtal ofta kan säga i förtid. Enligt ADAC finns i vissa kontrakt men en särskild rätt, som i händelse av stöld. På grund av sådana nyanser rekommenderar att bilen klubben att studera leasing före undertecknandet ordentligt.

Vem vill köra bilen även efter utgången av kontraktstiden, kan dealern också ordna en så kallad rätt inköps säger ADAC. Konsumenterna bör se till att ge utan att skriva. En muntlig överenskommelse är inte juridiskt bindande och i händelse av tvist ofta svårt att bevisa. Dessutom är ett sådant avtal alltid ingås mellan arrendatorn och distributörer som bakom det leasingbolag inte är inblandad. Har dealern under tiden i konkurs, så att alternativet köp är inte längre giltigt.

Du kan hitta mer MOTOR-TALK-News i vårt klar 7-dagars view

Like this post? Please share to your friends: