Mitsubishi Eclipse Cross (2017): Driving rapport testdata priser – EclipseCrossword: Så går Mitsubishi livsstil SUV

Med Outlander och Mitsubishi ASX har två bröd och smör-SUV. Nu varumärket vill vara mer aggressiv. Vi börjar i slutet av 2017, Eclipse korset. Första ride.

Mitsubishi Eclipse Cross (2017): Den kompakta SUV för att attrahera nya kunder och ge livsstilen i förgrunden
Mitsubishi Eclipse Cross (2017): Den kompakta SUV för att attrahera nya kunder och ge livsstilen i förgrunden

Källa: Mitsubishi Motors

Michael Specht

Barcelona - Man kan knappast räkna upp dem alla, är så tätt befolkade världen kompakta stadsjeepar. Vem vill stå ute, måste våga något. Till exempel: Tsunehiro Kunimoto. Den designchef vid Mitsubishi har tidigare dragit på Nissan juke. Som säger något. I sin nya arbetsgivare Mitsubishi står han sedan 2014 under kontrakt. Först han ritade flera konceptbilar. Inklusive de två åren som visas i Genève XR PHEV II, en ganska sned typ av släktet coupe SUV.

Nu produktionsversionen är klar. Hon ser fortfarande ganska lutande, särskilt på baksidan. Modellen heter EclipseCrossword och kommer med oss ​​nästa januari på marknaden. För att se bilen var första gången i mars på bilsalongen i Genève. Den EclipseCrossword att vara "pionjär för en ny generation av fordon", enligt Mitsubishi.

Tja, då! I framtiden vill det japanska märket mer fokus på stadsjeepar och detta trimma lite på livsstil, men utan att lämna sina traditionella kärnvärden. "I Europa 77 procent av våra säljande modellerna stadsjeepar och pickups", säger företagets talesman Daniel Nacass "och vi har mer än 80 års all-wheel tradition."

Baksätet av EclipseCrossword kan flytta och sedan ger plats för upp till 448 liter bagage Baksätet av EclipseCrossword kan flytta och sedan ger plats för upp till 448 liter bagage Källa: Mitsubishi Motors

Mitsubishi Eclipse Cross: Kompakt storlek

4,40 meter av EclipseCrossword åtgärder i längd. Han kör den i klassen Toyota C-HR. Det ser Mitsubishi som dess främsta konkurrenter, men också Range Rover Evoque. Hjulbas på 2,67 meter är den vanliga nivån i kompaktsegmentet. Undrar när utrymmet inte förväntas. Dock har utvecklarna kommit med ett trick för baksätespassagerarna. Baksätet är nedfällt inte bara delat (40:60) och ryggstödet kan justeras i sin lutning, banken är 20 centimeter förskjutbar i den längsgående riktningen. Så även vuxna har tillräckligt med benutrymme.

Bakom dem är en lastvolym på 341 liter kvar. är den Bank skjuts helt framåt, det är 448 liter. En lycklig medium i klass och cirka tio procent mindre än de fyra centimeter kortare Seat Ateca. Tyvärr, när vikning av ryggstödet uppstår inte en plan och jämn yta. Ett maximalt värde för lastvolym Mitsubishi kunde inte berätta.

Mitsubishi Eclipse Cross som en vy bakifrån: Den bakre fönster tvådelade begränsar översikten, en bakåtriktad Mitsubishi Eclipse Cross som en vy bakifrån: Den bakre fönster tvådelade begränsar indexet tillbaka en Källa: Mitsubishi Motors

Ingen PHEV: EclipseCrossword inte som en plug-in hybrid

Även om det fortfarande den vackra bokstäver PHEV (plug-in hybrid) var i studien för två år sedan, är verkligheten konventionella. För nu, bara en motor driver Eclipse korset. Den nyutvecklade 1,5-liters turbo bensinmotor 163 hk, I början av sommaren 2018, följt av en 2,2-liters diesel. Vi vet från Outlander, men reviderades.

Kraftöverföringen vid inmatning bensin accepterar antingen en sex-växlad manuell eller en kontinuerligt variabel CVT. Dieselmotorn kommer det att finnas endast med en konventionell åtta-växlad automatlåda. Standarden specifikationen är diesel alltid all-wheel drive. Med honom då välja överföringslägena Auto, snö och grus. Systemet distribuerar sedan de moment motsvarande optimala.

Den lilla turbo bensinmotor stämmer väl överens med Eclipse korset. Dess maximala vridmoment på 250 Newtonmeter redan en vid 1500 varv / min, som rymmer en avslappnad körupplevelse. När CVT lyckats trots ingenjörerna att minimera under acceleration typisk tjut effekt (föregripande motorhastighet). men i allmänhet som CVT fredlig användning av gaspedalen föredrar. Sedan förbrukningen ligger på ganska mellan åtta och nio i stället för mellan nio och tio liter. Enligt standarden Mitsubishi lovar 6,6 liter.

Mitsubishi Eclipse Cross i sidovyn: Den starkt stigande bisyssla att föreslå dynamik Mitsubishi Eclipse Cross i sidovyn: Den starkt stigande bisyssla att föreslå dynamik Källa: Mitsubishi Motors

Ingen elektrisk baklucka i EclipseCrossword

De EclipseCrossword enheter totalt glatt bekväm. Bullret som väg är låg, den drivande ställning är god och utrymmet är tillräckligt. Bakre sikt är tyvärr begränsad. skymmer vyn in i backspegeln Akterspegeln split bakrutan. Apropos: Klaffen fungerar classic manuellt. Det finns varken en hjälp eller en elektrisk rörelsekontroll med foten.

Sittbrunnen i EclipseCrossword ser snyggt och tydligt. På jippon och krusiduller utelämnats. Instrumentpanelen är "informationen ovan operation down" dela horisontellt i linje. Bearbetning och val av material, har Mitsubishi gett synliga ansträngning.

Slående är den lilla svarta, något upphöjd yta på mittkonsolen bredvid växelspaken. För första gången Mitsubishi utrustar en modell med en touch pad. funktioner som Radio eller Apple carplay kan intuitivt styras med fingret. Då enjoyable och relaxing och färg head-fram display som visar speed och navigation arrows proved vara reflected easily läsas during provkörn.

Mitsubishi Eclipse Cross: Pris från 24.000 euro

EclipseCrossword Framifrån: Inför den SUV är typiskt Mitsubishi EclipseCrossword Framifrån: Inför den SUV är typiska Mitsubishi Källa: Mitsubishi Motors som en etablerad biltillverkare måste erbjuda det vanliga priset när det gäller säkerhet och hjälpsystem i dag är själv Eclipse Cross kan med frontkollisionsvarning, Lane Departure Warning, Totwinkelwarner och kors trafik Warner för omvänd. ausparken utrustas. Ett trafikmärke erkännande saknas, precis som en trafikstockning assistent. Men det är en nyhet förmodligen den så kallade "Mis-acceleration Mitigation System". det borde hjälpa till att undvika olyckor där gas- och bromspedalerna kan förväxlas.

Priserna Mitsubishi meddelar före slutet av året. Om man tittar på tävlingen, uppskattar vi att EclipseCrossword Start verkade vara cirka 24.000 euro troligt. Den lilla, sluttande lifes skulle således vara cirka 6000 euro dyrare än sin bror Normalo ASX.

Specifikationer Mitsubishi Eclipse Cross

modell
1,5 2WD
1,5 4WD CVT
2,2 DiD 4WD
motor1,5-liters fyrcylindrig bensinmotor, turbo1,5-liters fyrcylindrig bensinmotor, turbo2,2-liters fyrcylindrig dieselmotor, Turbo
effekt163 hk vid 5500 U / min163 hk vid 5500 U / min150 hk vid 3750 U / min
vridmoment250 Nm vid 1800-4500 U / min250 Nm vid 1800-4500 U / min400 Nm vid 2000-2250 varv / min
drivFramhjulsdrift, 6-växlad manuellFyrhjulsdrift CVT (kontinuerligt variabel automatisk)Fyrhjulsdrift, 8-växlad automat
hastighet205 km / t200 km / tn.a.
0-100 km / t10,3 s9,8 sn.a.
konsumtion6,6 l / 100 km7,0 l / 100 kmn.a.
CO2-utsläpp151 g / km159 g / kmn.a.
Längd, bredd, höjd4405 m, 1805 m, 1685 m4405 m, 1805 m, 1685 m4405 m, 1805 m, 1685 m
hjulbas2,670 m2,670 m2,670 m
bagageutrymme341-448 l341-448 l341-448 l
vikt1425 till 1,455 kg1520 till 1,550 kg1660-1690 kg
lanseringslutet av 2017slutet av 2017mid-2018

Like this post? Please share to your friends: