Nissan Qashqai Facelift (2017): provkörning rapport, data, priser – Autonomi kommer senare i den nya Qashqai

Den europeiska marknaden är den mest framgångsrika Qashqai Nissan historia. ansiktslyftning framgångssagan fortsätta? Vi testar den reviderade versionen.

Nissan Qashqai Facelift (2017): MOTOR-TALK redaktör Sven Förster med
Nissan Qashqai Facelift (2017): MOTOR-TALK redaktör Sven Förster med "ny" Nissan Qashqai

Källa: Nissan

Wien - Borta är de dagar då du svarade på Qashqai reflex "hälsa". Den kompakta SUV har länge varit outsägliga till oumbärlig. Åtminstone för Nissan. Sedan lanseringen 2007 sålde 2,3 miljoner exemplar världen över, i Europa inte Nissan någonsin varit framgångsrik. Enligt noga modellen uppgraderingen andra generationens misslyckas.

Den facelifted Nissan Qashqai skiljer vid de bakre baklyktor särskilt av förändringar från den tidigare modellen Den facelifted Nissan Qashqai skiljer vid de bakre baklyktor särskilt av förändringar från den tidigare modellen Källa: Nissan

Del fristående från våren 2018

Mest slående visuell förändring? V-profil på kylargrillen sprider sig i alla riktningar och nu sträcker sig till strålkastarna. Nissan emblem växte upp med. Inte utan anledning: Bakom logotyp, är radarsensorn dolda. Ändå levererar endast nödbromsen bistå med data. Som av fjädern 2018, kommer radarsensorn tillsammans med kameran på höjden av den inre backspegeln basen för halvautonoma körning.

En adaptiv farthållare, som stannar automatiskt och sedan startar i kombination med en Lane Departure Warning, håller bilen genom att styra intervention på linjen - inget nytt. Vore det inte för tillkännagivandet att detta Bilen ska klara sig i Traffic Jam och I kö trafik utan förare ingripande. Här är många system kommer på marknaden eller de gränser: Styrhjälpen framåt är aktiv på de flesta modeller från 60 km / t. Så snabbt var förare i den tuffa rörliga trafik ofta vill.

Framsteg i hanteringen

Nissan lovar styrning stöd från första km / t. Vi är nyfikna, men styr Qashqai nu föredrar själva. Slutligen uppdateras kompakta SUV avsedd att ge av förändringar i styrning, fjädring spjäll och en märkbart bättre hantering. Att om du tror att japanska endast aktiverad Sportläge styrningen. I standard trim det är tillräckligt direkt, men alltid mjuk och oprecisa. Vid omröstningen i skarpare Qashqai gör switch kul.

Som verkligen vill veta det på en böjd torv måste ner i djupet av den inbyggda datorn och det från chassit kontroll. Systemet minimerar rullning och stampning kroppsrörelser genom bromsingrepp, antingen på enskilda hjul eller motorbromseffekten. Säg: Det vänder gasen. Störa "gräsmatta" för att underlätta när du reser. Och för detta Nissan slutligen förväntat. Passar att sätta grov landningsställ, korta vågor utanför väl.

Färdas i 130-hk diesel med automatisk

Qashqai 2018 med ett stort bagageutrymme: Bakre kan bjuda in upp till 1.585 liter Qashqai när baksätet fälls Qashqai 2018 med ett stort bagageutrymme: baksida Qashqai kan bjuda in upp till 1.585 liter när baksätet fälls Källa: Nissan

Fortfarande står i Qashqai fyra enheter tillgängliga: Den 1,2-liters turbo bensinmotor med 115 hk kan beställas med en manuell sexväxlad växellåda eller automatisk växellåda. Den starkare 1,6-liters turboladdad bensinmotor med 163 PS används uteslutande i samband med växellådan. Detsamma gäller för den 1,5-liters turbo diesel med 110 hk. Den största uppsättningen möjliga kombinationer är lämpliga i 1,6-liters turbo diesel med 130 hk. Här står bredvid manuell och automatisk och en hand omrörda hjul variant för valet.

Vi kör den kraftfulla diesel men med automatisk växellåda och framhjulsdrift. Slutligen, endast 30 procent av den tyska Qashqai köpare väljer fyrhjulsdrift. Vi ville inte missa det på asfalt terräng, även i lätt regn. Den 1,6-liters diesel arbetar i lägre varvtalsområde allt bra ändå. Med plötslig vridmoment punch framhjulen men inte har att göra med.

Det är, som kan förväntas för diesel, även i det övre varvtalsområdet. Bad så att kontinuerligt variabla automat gillar att se den sammanlagda bortom 3500 rpm. Redan vid den tidigare modellen, inte många förare var ganska nöjd med CVT automatisk. Nissan förbättrade drivlinan, men det finns fortfarande mycket utrymme för förbättringar. Envishet kan dock inte anklaga systemet. Tar föraren att skifta pinne, den kontinuerligt variabla transmissionen reagerar så snabbt som moderna omvandlare och DKG lösningar.

Nissan Qashqai som en bästsäljare: Sedan lanseringen 2007 sålde 2,3 miljoner modeller över hela världen Nissan Qashqai som en bästsäljare: Sedan lanseringen 2007 sålde 2,3 miljoner modeller över hela världen Källa: Nissan

Basmodell från 20,490 euro

Hittills "Tekna" var den högsta trim nivå. Med ansiktslyftning Nissan förlänger fyra befintliga linjer runt den nya Top version "Tekna plus" med platser i nappaläder. I varje fall är i Qashqai, en flatbottnad ratt. Jag gillar verkligen inte alla, men är mycket mer hanterbar än volang av sin föregångare. Skatten är redan känd från Nissan Micra.

Dessutom Nissan minskade med mer isolering och tjockare skivor av bakgrundsbruset i Qashqai. Den reviderade bestseller är tillgänglig från 20,490 euro för manuell växellåda 1,2-liters bensinmotor. Från augusti ansiktslyftning är återförsäljaren i förväg, det finns redan några pre-produktionsmodeller för testning.

Slutsats: Inte allt när det gäller kund

Även om mer och mer konkurrens uppstår i kompakta SUV-segmentet är Nissan Qashqai något som originalet och har en viss kant - även i form av en stor kundbas. Om du tror att japanska, förbättrade de bästsäljaren i stort sett i enlighet med önskemålen från stamgästerna.

Vare sig som förmodligen ville verkligen ett avstående från Apple carplay och en uppskjuten start full Assist paket? När det gäller bistånd och anslutnings Nissan försäljning Garant slutligen hade större orderstock än i utformningen av kylargrillen.

Specifikationer Nissan Qashqai 1.6 Diesel

 • Modell: Nissan Qashqai 1.6 Diesel
 • Motor: 1,6 liters fyrcylindrig turboladdad dieselmotor med NOx-lagringskatalysator
 • Växellåda: CVT kontinuerligt variabel transmission
 • Effekt 130 hk vid 4000 varv
 • Vridmoment: 320 Nm vid 1750 varv
 • Förbrukning: 4,7 l / 100 km (NEDC)
 • CO2: 122 g / km
 • 0 - 100 km / h 11,1 s
 • Toppfart: 183 km / t
 • Längd: 4,39 m
 • Bredd: 1,81 m
 • Höjd: 1,59-1,62 m
 • Hjulbas: 2,65 m
 • Tjänstevikt (EU): 1485 till 1630 kg
 • Trunk: 430-1585 l
 • Bas Pris Nissan Qashqai (standardutrustning med 1,2-liters bensinmotor): från 20.490 EUR
 • Marknadsöppning: augusti 2017

Nissan Qashqai med ny topputrustning linje Nissan Qashqai med ny topputrustning linje "Tekna plus": De känns igen av takrelingar och backspeglar i krom

Like this post? Please share to your friends: