Citroën Space Tourer, Peugeot Traveler: Driving rapport test – Ingenting flyttar du en Citroën – men en Peugeot eller Toyota

De har äntligen kommit, den rullande "större salonger" Peugeot och Citroën. Kan passagerarversioner resenär och Space Tourer lösa deras påstående? Första ride.

Fyra motorer, tre längder, två axelavstånd, många hjälpsystem och mjukt läder fåtöljer: Variation och utrustning bör passera den franska Vans mot VW Multivan, Ford Tourneo Custom och Co
Fyra motorer, tre längder, två axelavstånd, många hjälpsystem och mjukt läder fåtöljer: Variation och utrustning bör passera den franska Vans mot VW Multivan, Ford Tourneo Custom och Co

Källa: Groupe PSA

Bonn - Vad en resväska. Visst finns gott om plats ett i segmentet av skåpbilar och Großraumvans kärnverksamhet. Denna nya franska platser ett gym inställning något extra: Var skulle rymma en mittkonsol, är ett stort tomrum på hyllorna i dörrarna skulle pågå många små bilar som en stam.

Varför talar vi om något anonymt från "franska"? Eftersom denna bil har många namn. Citroën sålde den som ett nyttofordon Jumpy (eller som en bil "Jumpy Combi") och som en riktig bil Space Tourer, Peugeot Expert och analog och taveller. Toyota erbjuder bilen också som PROACE. Alla dessa modeller är tekniskt identiska och rulla från PSA-anläggningen i Valenciennes - den gamla "Eurovan" -Werk, PSA och Fiat 1978 grundade tillsammans.

Passagerar version är annorlunda särskilt med deras alternativ utrustning lastbilen, som fortfarande är varm på Citroën Jumpy och Peugeot Expert Passagerar version är annorlunda särskilt med sina optioner i lastbilen, som fortsätter på Citroën Jumpy och Peugeot Expert heta källutrustning: Groupe PSA är gemensam för alla basen: PSA modulära EMP2 bil plattform. Genom diesel med 1,6 eller 2,0 liter kapacitet i fyra nivåer, två axelavstånd och tre chassilängder. Så varför många namn? Eftersom bilarna ta så mycket bil utrustning som du ville skilja starkare, säger PSA.

Bilar, lastbilar, vardagsrum?

Idag kör vi Citroën Space Tourer och Peugeot Traveler. Citroën ser Space tourer snarare än stora taxi eller familjebuss, gillar Peugeot att tala om "business shuttle" med lounge atmosfär. Och vill använda den högsta standarden under det kommande året med rullande "Business Lounge". Skillnaden verkar ganska artificiella, eftersom utrustningen kataloger för båda modellerna är knappast annorlunda - även Citroën kommer att erbjuda lounge anläggningar 2017th

Två syster modeller har gemensamt: Interiören inte riktigt når den nivå som föreslår "Lounge" påstående. Instrumentbrädan och dörrpaneler är tillverkade av hårdplast och har en nykter - trots dekorativa aluminium spänne på passagerarsidan, trots läderratt och växelspaksknopp design i deras respektive utseende.

den sittplats bakom ratten är inte bilar, men bilar: brant, upprätt, nära ratten. Men här du sitter på fina, överfylld läder stolar - tilläggskostnad elektriskt justerbara, uppvärmda och med massagefunktion. Som passar.

Utrymme (nästan) utan slut

Mycket viktigare i Van, är fortfarande vad som passar bakom den första raden: en hel del. I fem-sits konfiguration, det finns en splittring i förhållandet 60:40 trippel baksäte plus, beroende på kroppslängd, 750-2011 liter bagagerums till den nedre fönsterkanten. Ryggstödet kan fällas upp, flytta hela banken eller expandera.

Bakom den andra raden fortfarande passar i alla längder, en tredje, likaledes med gångjärn och kan glida. Här går nästan vad som helst. Inte ovanligt: ​​Vem vill expandera sätena eller flytta, behöver lite kraft. Loungen versionen är från 2017 inkluderar fyra individuella säten plus infällbara tabeller. Att justera sedan stil, stort glastak och naturligtvis ett separat luftkonditioneringssystem.

Överdådigt vadderad läder stol, och det är åtta: Good sit lämnar den i den nya PSA Van Överdådigt vadderad läder stol, och åtta av densamma: Good sit lämnar den i den nya PSA Van Källa: Groupe PSA Mycket praktiskt, de två stora skjutdörrar som fungerar elektriskt från den andra utrustningen linjen och även öppna till fots spark Unters aktern. Men då måste man ströva runt bilen en gång. För den stora, breda öppna bakluckan en Electrical skulle också vara trevligt, det finns inte. När allt kommer omkring kan öppnas fönstret separat.

Bra chassi brutto pedaler

Styrning, fjädring och växellåda sätta designers för Peugeot, Citroen och Toyota densamma. De små motorer inte ta med PSA för en provkörning. Den starka 2,0-liters diesel flytta stora Van tillräckligt snabbt, är förbrukningen 7-8 l / 100 km i ordning (standardvärde av den drivna-150 PS-Version: 5,3 l / 100 km). En automatisk är endast för topp diesel (177 hk).

Från en bil körupplevelse du inte vill prata allvar. För detta kopplingen är styrningen för grovt till likgiltig. Bromspedalen erbjöd ovanligt mycket spel på en testbil i ett annat fordon anpassat röst.

Bra: Även olastade åkkomfort passform. Inte självklart, eftersom många vans fjädrar endast optimalt med massor av vikt på bakaxeln. PSA bakom en byggnad en suspension av variabel hårdhet som anpassar sig till den respektive fordonsvikten - den tillåtna belastningen beroende på utrustning 600 till 1000 kg.

Assistent: Full drift från Frankrike

Även Citroën Space Tourer och Peugeot resenär endast delvis köra som personbilar - men kan definitivt ge det med modern uppkoppling, komfort och massor av assistenter. Unikt i denna klass är en head-up display. Lane Departure Warning, trafikskylt erkännande helljusassistent, Totwinkelwarner, adaptiv farthållare, och Co: Mot tillräckliga medel, Van kan däck ut till mid-level.

Så mycket passar i Citroën och Peugeot Tourer Space Traveler: Ange en fast startvolym egentligen inte vettigt i denna modell Så mycket passar in i Citroën Space Tourer och Peugeot Traveler: Ange en fast startvolym gör den här modellen inte riktigt vettigt Källa: Groupe PSA också prisjägare bör inte göra utan parkering summer och bakre kamera: Trots tydliga kanter bilen bara förvirrande genom sin längd och höjd ,

Om priset är varmt?

Ingen fråga: Med många alternativ priset kan tas bort snabbt fram ur bastalet 34 380 euro. Det finns resenär eller Space Tourer på 4,60 meter korta versionen. Tyvärr är det endast tillgänglig i enklare kontorsutrustning, skruva upp inga läder massage platser i prislistan, till exempel för taxi-grade konstläder.

Bra: sidokrockkuddar i serie 2 och 3 är standard på PSA. För att VW kräver Multivan och med 500 euro extra plus valet av en "god natt paket" ytterligare 650 euro. I allmänhet är man alltid några tusen kvar på en jämförbar konfiguration med PSA-modeller under priserna för VW Multivan eller Mercedes V-klass.

Naturligtvis inte helt oavsiktliga. Och bara 4,60 meter kommer att finnas på andra ställen knappt åtta eller nio platser. Omvänt, de som vågar nog till alla levereras lyx, betala minst 45,610 euro för Peugeot och Citroën även 48,060 euro på listan. För denna lyx utrustning såsom lädersäten och glastak sedan inbyggd.

Specifikationer: Citroën Space Tourer, Peugeot resenärer

Motorer och växellådor:

 • 1,6 liter diesel, 95 hk, 210 Nm, 5,6 l / 100 km (NEDC), fem-växlad manuell växellåda, V-Max: 145 km / t
 • 1,6-liters diesel, 116 hk, 300 Nm, 5,2 l / 100 km (NEDC); Sexväxlad manuell växellåda, V-Max: 160 km / t
 • 2,0 liter Diesel, 150 hk, 370 Nm, 5,3 l / 100 km (NEDC), sexväxlad manuell växellåda, V-Max: 170 km / t
 • 2,0 liter Diesel, 177 hk, 400 Nm, 5,7 l / 100 km (NEDC), sexväxlad automatisk, V-Max: 170 km / t

Vikt och mått

 • Längd: 4,606 m; 4,956 m; 5.308 m
 • Bredd: 1,92 m (o. Spiegel)
 • Höjd: 1,89 m
 • Axelavstånd: 2,925 m; 3,275 m
 • Tank: 70 l
 • Trunk: Se diagram
 • Tjänstevikt: 1611 till 1780 kg
 • Dragkapacitet: 1800 till 2300 kg
 • Base Pris: 34.380 EUR

Design: Finns det en liten bit, men mest av allt den modulära plattformen gör att många variationer, korta överhäng och en relativt låg vikt Design: Finns det en liten bit, men mest av allt den modulära plattformen gör att många variationer, korta överhäng och en relativt låg vikt

Like this post? Please share to your friends: