Erdogan kondigt Steam car model – Stoom elektrische auto op de markt kwam in 2021

27 jaar geleden was de laatste Turkse "Anadol" van de band. Nu een opvolger moet worden gebouwd. Voordeel: Turkije heeft al een krachtige auto-industrie.

De Anadol A1 werd gebouwd in 1966-1975 in samenwerking met Ford. Nu Turkije is van plan samen met vijf bedrijven een nieuw automodel
De Anadol A1 werd gebouwd in 1966-1975 in samenwerking met Ford. Nu Turkije is van plan samen met vijf bedrijven een nieuw automodel

Bron: EnginT CC-BY-SA-3.0 via wiki commons & dpa / foto alliantie

Istanbul - Geen vraag: Turkije is een auto-mad natie - het twijfelen niet die ooit werd bestreden door het verkeer van Istanbul, Ankara en Izmir. een eigen Turkse automerk Echter, er was de laatste keer dat bijna 27 jaar. In de 60 jaar, Turkije had verschillende soorten van het merk "Anadol" op de markt gebracht. De productie eindigde in de jaren 1990.

Nu het land wil deze tijd voort te zetten. Turkije zal weer, volgens Minister State Recep Tayyip Erdogan in 2021 een geproduceerd in het land, een onafhankelijke auto de markt te brengen. Voor de productie van een consortium van vijf bedrijven verantwoordelijk was, de Turkse president zei dat donderdag in Ankara.

Deze werden door de Anadolu Group, de Turks-Qatari bedrijf BMC Holding Kiraca dat Turkcell Group en Zorlu Holding. Erdogan zei dat hij geloofde dat de Turken de voorkeur aan de auto zodra deze op de markt was.

Turkije kocht de rechten om Saab model

Onrealistische plannen zijn niet - nieuw. Reeds in 2015 bevestigde de toenmalige industriële en de huidige minister van Defensie Fikri Isik: Turkije kocht de licenties op 9-3 door de Zweedse eigenaar nevs. Op dat moment kondigde ook aan dat het zal worden van het voertuig is een elektrische auto met extended range.

de Turkse auto-industrie is in principe in goede vorm. Zeven auto planten produceren ten zuidoosten van Istanbul en rond Bursa. Een voorzieningsinfrastructuur is daarom beschikbaar als vakmensen. Bijna 1,5 miljoen voertuigen produceerde het land in 2016, waarvan echter ongeveer driekwart geëxporteerd.

Deze auto's zullen worden geproduceerd in Turkije

geproduceerd in Gebze Honda de compacte Civic in de succesvolle vooral in Oost-Europa vierdeurs variant. Niet ver weg staat van de Turkse doorwaadbare plaats-Fabriek in Kocaeli Het Amerikaanse bedrijf produceert bedrijfsvoertuigen zoals doorvoer en Tourneo Courier. Uit 2019, de Transit Custom is uitgevoerd als een plug-in hybride van de band in. Iets verder east geproduceerd in Izmit Hyundai de kleine auto i10 en i20 voor de Europese markt. Toyota bouwt op korte Sakaraya modellen Corolla, C-HR en verso.

Bursa is de tweede auto "hotspot" Turkije. De Tofas fabriek werd opgericht in 1968 door de Turkse Koç Holding en Italiaanse Fiat-groep. Belangrijkste huidige modellen zijn de LUDOSPACE Doblo en Fiorino en hun talrijke derivaten: Ram Promaster City, Opel Combo, Peugeot Bipper. geproduceerd next fiat hier is de nieuwe compacte lijn met de Tipo, Tipo wagen en Aegea.

Niet ver van de Tofas fabriek naar andere automakers hebben gevestigd: Renault Hier levert de Clio als break en hatchback en Fluence. vertrekt om Karsan Otomotiv Hyundai produceren ook bedrijfswagens H 350

bron: M. Materiaal v. dpa

Van nu af aan, sturen we onze beste nieuws een keer per dag via Whatsapp en Insta. Klinkt goed? Lees dan hier hoe je kunt inschrijven. Het duurt slechts 2 minuten.

Like this post? Please share to your friends: