Kia Sportage duurtest: Readers test van het MT-Youngsters – grote, comfortabele, maar met zwakke punten in de details

zullen we niet alleen testen, maar met u onze langlopende test auto: reizen MT-Jongeren waren twee weken met onze Kia Sportage.

De MT-Jongeren waren twee weken met onze tijd reist tester
De MT-Jongeren waren twee weken met onze tijd reist tester

Bron: Nicks kleiner showroom

Berlijn - Piep, piep. Bijna 7.000 kilometer met ons mee de Kia Sportage - toon - op onze reis door Schotland. Piep, piep. Wat betekent dit Gepiepe aan? vroegen we onszelf dezelfde vraag.

Daarom zijn we begonnen direct bij momenten met een negatief punt: De Sportage is vervelend, omdat het voortdurend piept. Tuurlijk, soms is het zinvol. Maar meestal volledig ongegrond. De Kia waarschuwt (met motor), wanneer het bestuurdersportier geopend is. En bij het openen van de achterklep. En bij het sluiten van de achterklep. En toch. Kortom, kampen, waren we bijzonder populair, vooral 's nachts.

Kia Sportage: veel ruimte, maar niet overal

Reizen met dakkoffer: De stam is kleiner dan verwacht. Er zijn prachtige genoeg ruimte op de knieën Reizen met dakkoffer: De stam is kleiner dan verwacht. Er zijn prachtige genoeg ruimte op de knieën Bron: Nicks kleine showroom Enough schold. Afgezien van piepen waren we over het algemeen tevreden met de auto. Vooral met haar faciliteiten. De prachtige lederen stoelen bieden zitplaatsen op de vier buitenste zitplaatsen en ventilatie in de voorste rij. Ten eerste, ze niet het gevoel te comfortabel. Na een tijdje is men echter vond de beste zithouding en voel me erg comfortabel.

Het zou mooi zijn een lagere zitpositie. Twee tot drie centimeter meer diepgang het zou moeten zijn. Dan lang passagiers hebben voldoende hoofdruimte. Vanaf ongeveer 1,85 meter lang, de headliner tegen de haren onderdrukt.

Aan de achterkant willen we ook meer ruimte. Wanneer de achterklep wordt gezwenkt (piep, piep), men houdt het hoofd stoten. In een grote SUV, we gewoon niet verwachten dat we moeten bukken onder de klep.

De stam van de Kia houdt 491 liter bagage in de productbeschrijving. Boven het venster rand, maar hij is niet al te goed bruikbaar. Een dakkoffer waren we niet in de buurt tijdens onze reis. De Mazda 6 Kombi (522 liter) namen we een vergelijkbare hoeveelheid bagage zonder een rugzak. meer ruimte voor de benen van de passagiers. Hier, de Sportage is erg gul. Dus je moet vaker te plaatsen.

De duivel zit in de details

Super: De Sportage automatisch converteert de informatie mph in het Verenigd Koninkrijk in km / h waarden Super: De Sportage automatisch converteert de informatie mph in het Verenigd Koninkrijk in km / h waarden voor Bron: Nicks kleine showroom in ieder geval de eerste blik op het interieur laat een zwiegespaltenen indruk. Processing, echter, is niet waar, de materialen. Hoewel passen in de gaten, kunt knoppen goed worden aangedrukt en het rammelt niets. Maar wat je ook aanraakt is hard plastic. Vooral in de middenconsole de automatische versnellingspook en de deurpanelen die bijzonder merkbaar.

Het bovenste gedeelte van het dashboard onder foam, maar de valse naad werkt bovenop dom. Afgezien van dit, maar we vonden het interieur. In alle deuren 1,5 L flessen passen, en er zijn veel grote bakken. In de middenconsole smart phones inductief kan worden opgeladen.

Ooit elektriciteit dankzij de drie 12-volt stopcontacten en opladen via USB-aansluitingen voor en achter rijkelijk aanwezig. Alleen door data-USB-poort voor het entertainment systeem een ​​mobiele telefoon kosten bijna niet te doen. De verbinding via Bluetooth is economisch - hier, maar ontbreekt aan een aantal functies touchscreen.

Toll: De Kia plant heeft een mooie, gebalanceerd geluid. Dat had ons al in de Venga twee jaar geleden overtuigd. Ook de Navi maakt zijn goede service. Hoewel er snellere systemen, betere resolutie touch screens en intuïtieve operaties. Maar we zijn erin geslaagd heel goed met het systeem. In het Verenigd Koninkrijk, het systeem automatisch berekende de verkeersborden in km / h. Wat ontbreekt is een macht het sluiten van het venster.

Maakt u wilt autonoom rijden

Tijdens de reis, de SUV ging vaak off-piste Tijdens de reis, de SUV ging vaak off-piste Bron: Nicks kleine showroom Niet alleen de verkeersbord assistent werkt erg goed. Ook de Lane Departure Warning doet zijn werk perfect. Het houdt de auto in het midden van de baan en zelden laat zich Patzer. Helaas, moet de bestuurder zijn aandacht op stuurinterventie bevestigen - raakt niet genoeg.

Met verkeersbord, blinde vlek en Lane Departure Warning, de Sportage loopt al bijna vanzelf. Helaas, het missen van de adaptive cruise control, de Kia Sportage voor het niet aangeboden in dit pakket. Ook is er geen start-stop-systeem in de grote diesel.

Misschien omdat het is gekoppeld aan een 6-speed automaat: in tegenstelling tot de kleinere motoren. Dit lijkt verouderd en laat de motor tot onnodig hoge draaien. De motor zelf voelt relatief zwak voor zo'n grote diesel. Vooral op de snelweg verbergt hij voelde 50 pk.

Ondanks Diesel nogal dorstig

Het verbruik was in onze tour met een groot deel van de weg op gemiddeld 8,5 liter per 100 kilometer. Op de snelweg niet dakkoffer als een 9 voor de komma. In vergelijking met de Mazda 6, brachten we een goede twee liter minder bij vergelijkbare rijprofiel.

Wie rolt door Schotland, is niet alleen op de straat Die rollen door Schotland, niet alleen in de straat Bron: Nicks kleine showroom Dat kan te wijten zijn aan het grote vlak, de 19-inch wielen, de koppelomvormer transmissie en vierwielaandrijving Kia ergens. Maar om dergelijke waarden moeten worden voorbereid, als je geïnteresseerd bent in een Sportage zijn.

Over het algemeen, de Sportage is een comfortabele reisauto. Zijn strakke chassis nauwelijks gestreken hobbels weg. Hiervoor hebt u de auto, ondanks de hoge zwaartepunt draagt ​​niet bij aan de curven. Zelfs bij hoge rijweg snelheden nauwelijks wat brengt hem uit de rest. We waren verrast dat het zeer rustig binnen.

Een laatste nadeel krijgt de Sportage voor vierwielaandrijving systeem. Op een glooiende terrein is snel overweldigd. Als twee wielen geen grip, worden zij niet vertraagd of de stroom naar de andere wielen. Het resultaat is dat je vast komt te zitten en mag zich weer vrij met momentum. Het "probleem" is gekend voor meerdere generaties Sportage. Hij is gewoon een SUV, niet een SUV.

conclusie

Al met al is de Sportage is een goede auto. Praktische bruikbaarheid en lifestyle houden goed in balans. Zwak beton kleine dingen die hem laten rijden achter bij de concurrentie. Voor deze, de auto wint op prijs.

Kia Sportage 2.0 CRDI 185 GT-Line: Specificaties

 • Motor: 2,0-liter turbo-diesel opslag katalysator
 • Transmissie: zestraps automatische koppelomvormer transmissie vierwielaandrijving
 • Vermogen: 185 pk (136 kW) bij 4000 U / min
 • Koppel: 400 Nm bij 1.750-2.750 omw / min
 • Topsnelheid: 201 km / h
 • Acceleratie 0-100 km / h: 9,5 s
 • Het verbruik volgens de fabrikant: 6.3 l / 100 km
 • Jaar: december 2016
 • Basisprijs Kia Sportage 2.0 CRDi 185 AWD: 36.490 €
 • Testauto prijs (lijst): 42.860 euro
 • Lengte: 4.480 mm
 • Breedte: 1.855 mm
 • Lengte: 1635 mm
 • Wielbasis: 2.670 mm

Meer indrukken van de Travel Schotland is er de blog van de MT-Youngsters.

Kia Sportage: Test van MOTOR-Talker januari

Van nu af aan, sturen we onze beste nieuws een keer per dag via Whatsapp en Insta. Klinkt goed? Lees dan hier hoe je kunt inschrijven. Het duurt slechts 2 minuten.

Like this post? Please share to your friends: