Honda Civic 1.0 Vtec Turbo: Test – Groot-chassis, verdrietig Funzeln

hij houdt van krommen stad hij kan: The Civic gaat wendbaar, snel en zuinig. Hij scoort ook met zijn gedurfde look, maar verknoeit het licht. De compacte in de test.

Nieuwe Civic, nieuwe grootte: De Compact is 4,52 meter lang - heel veel voor een hatchback
Nieuwe Civic, nieuwe grootte: De Compact is 4,52 meter lang - heel veel voor een hatchback

Bron: mobile.de

Berlijn - hij is niet meer echt compact, de compacte auto van Honda. In zijn tiende generatie van de Civic zet te netjes. Hij is een hatchback zo groot als oude Mittelklässler met Stage. Tegelijkertijd bouwt hij onder de motorkap: De basis is nu met drie cilinders en een liter cilinderinhoud. Dit is nu gangbare praktijk in de compacte klasse, Civic maar nieuw.

De buitenkant blijft karakteristieke, waaronder de spoiler midden op de achterruit. De in het oog springende ontwerp kan niet iedereen tevreden, natuurlijk. Dit moed een zeldzaamheid in de volumesegment. Experimenten mag niemand hier anders. De Civic is een welkome afwisseling.

We reden de Civic in de tiende generatie met base benzine en "Elegance" apparatuur voor twee weken in het dagelijks leven. Waar hij scores en waar het probleem ligt, je leest onze Volledige klassement.

afmetingen | ruimte | lichaam

Achter de grill, het is modern: Saugbenziner of inlaatspruitstuk injectie zijn niet meer in het programma. De Civic begint met twee turbo's, een diesel volgt Achter de grill, het is modern: Saugbenziner of inlaatspruitstuk injectie zijn niet meer in het programma. De Civic begint met twee turbo's, een diesel volgt Bron: mobile.de Meer omvang betekent meer ruimte. Toch is de lengte val van 4,52 meter (+ 13,5 cm) en 2,70 meter wielbasis (+ 9,5 cm) op het eerste moment niet het geval. Veel belangrijker: Honda niet langer het plaatsen van de brandstoftank onder de voorstoelen. Hij gleed ver terug vóór de achteras. Dit kan met een lagere zitpositie en meer hoofdruimte voor.

Deze lange bestuurders hebben eindelijk genoeg ruimte in de Civic. De prijs: De rekening voor de "Magic Seats" van zijn voorganger. Zodat de zitting van de achterbank opklapbaar 9 niet meer zoals in de Burger. Iets onafhankelijkheid en echte toegevoegde waarde verloren. Als troost de romp blijft.

En wat voor een: 478 liter tot aan het raam rand zijn grote klasse. Met zo veel ruimte accepteren we het podium net achter de achterste zitplaatsen. Voor binnen reuzen van de Civic is niet totaal. Zijn vlakke silhouet (1,43 meter) en het schuine dak kosten ruimte. Daarachter ligt dicht bij het hoofd. Hiervoor is de beenruimte past in de achterzijde. Praktisch: de kant afsluitende laadruimte afdekking (bespaart ruimte) en de enorme ruimte in de middenconsole (voor).

Een Civic station wagon zal niet wijken, in Generation 10e Honda levert het huidige model uitsluitend als draagstoel of vijf deuren.

binnenland | verwerking | materialen

Typisch: Spoiler gericht op de achterruit, opvallende achterlichten Typisch: Spoiler gericht op de achterruit, opvallende achterlichten Bron: mobile.de naar de cockpit van de Civic moeten wennen. Het heeft een speelse en minder harmonieus. Te veel materialen en stijlen wisselen elkaar af. De snelheidsmeter is digitaal. De schakelaars op het stuur lijkt niet doordacht, de radio kan alleen worden bediend door touch - maar lijkt niet op dat. Het duurt een tijdje totdat je niet meer de temperatuur regelt, eigenlijk als je het volume denkt.

De verwerking in fine de Civic's. We willen meer uniformiteit in de materialen, minder Playstation in de snelheidsmeter en een mooiere uitstraling op het multifunctionele stuurwiel. Hoe beter het zal zijn op de middenconsole. Hier geïnstalleerd Honda heldere, aangename clicky switch. Het zij zo.

infotainment | radio | connectiviteit

Of een Civic is een netwerk, besluit de apparatuur. In de basis is er niets één niveau boven ten minste één radio. Van "Elegance" heeft een navigatiesysteem met 7-inch display, smartphone voorzien van een netwerk, toegang tot internet, en HDMI-poort maakt deel uit van de standaarduitrusting. Hogere apparatuur beter geluidssystemen. De navigatie-software is afkomstig van Garmin.

Het systeem verbindt drijven met telefoons, navigeert betrouwbaar en speelt muziek van alle grote media uit. Prettier graphics waren mooi, een knop voor het volume nagenoeg. Vervelend: Wie niet bevestigde de afleiding clausule van het systeem (na iedere start), landt in de screensaver.

Assistance Systems | veiligheid

De cockpit van de Honda Civic 10: Wennen aan De cockpit van de Honda Civic 10: Wennen Bron: mobile.de meeste tovenaar bouwt Honda standaard in de Civic. Adaptive cruise control, lane assist, wegrijassistent, verkeersbord erkenning, Collision Warning-systeem met voetgangers en automatische grootlicht zijn altijd aan boord. assistentie Park en blinde vlek waarschuwing komt in de dure varianten. Een fatsoenlijke package.

Sommige hulpverleners Honda moet nog herwerken. De rijstrook vertrek van onze Civic mislukte volledig in de regen. Terwijl de cruise control hield de afstand, maar wist onafhankelijke gas niet geven bij het inhalen. en grootlicht automatisch afsluiten te traag. De weinige automobilisten vertelde ons via flasher.

Alle slechte: De standaard halogeen koplampen gaan net voor de auto. Dimlicht gaat in deze klasse al bijna 20 jaar meer.

rijden | motor | transmissie

Crisp circuit rond het goed knopinstelling. Irriterend: De temperatuur instelling zitten waar u het volume aan te passen Crisp circuit rond het goed knopinstelling. Irriterend: De temperatuur instelling zitten waar u het volume Bron aanpassen: mobile.de Honda biedt Civic in Europa alleen bij direct ingespoten turbomotoren. De base levert 129 pk en 200 Nm koppel van de ene liter inhoud. De drie-cilinder trekt de compacte voldoende snel vooruit. Hoewel het klinkt pittige en gedurfde klappen uit wanneer de veranderingen in de belasting: Voor atleten ontbreekt er untenrum kracht en boven de wil. Maar Honda heeft nog steeds de Type-R.

De kleine Civic voelt in de stad (en rond) het meest comfortabel. Hier gaat hij stil en zuinig: Terwijl woon-werkverkeer naar Berlijn Vicinity spatte hij gemiddeld een 6,1 liter per 100 kilometer. In de spits waren er 8, 9 liter in zwaar verkeer. Meer waren zelfs niet in een vlot tempo op de snelweg. Dat is prima.

Honda standaard combineren een heldere zes-versnellingsbak met de basis benzine. In de eerste twee cursussen, de vertalingen graag verstrikt raken in de turbo lag. Met een beetje wennen, maar het stoort nauwelijks gewone Civic drivers, zal het niet snel herinneren.

Behandeling | chassis | stuurinrichting

In een vlot tempo van de Civic komt tot uitstekend. Ophanging en stuurinrichting stemt Honda van flexibele en direct. Vooral in bochten levendige deze opstelling wilt. De Honda wordt gedragen door de achteras schoon en trekt rafelige om de bocht.

De sportieve honingraat zijn decoratieve alleen de uitlaat verbergen De sportieve honingraat zijn decoratieve alleen, de uitlaat verstoppen Bron: mobile.de Hoewel hij een heel ander doel nastreeft, de Civic herinnert uitstekende voorbeelden van de Japanse tuning kunst, zoals de Mazda MX-5 of de Toyota 86: Voor het plezier hoeft hij niet extreem prestaties. Zo veel behendigheid zou men niet verwachten dat in het licht van de kleine motor.

kenmerken | prijs | conclusie

Bij de Civic terwijl er zijn veel dingen te bekritiseren, over vele dingen kan worden over het hoofd gezien, echter. Om de operator je wennen aan, alleen maar om de speelse interieur en lelijke Navi. Wie kan leven met het, krijgt een flexibele, zuinige en onafhankelijke auto. Met name de standaard onderstel we vonden.

Door het licht, maar de Civic glijdt in een grote weg. De basis Funzeln niet langer deel uit van 2017 in een nieuwe auto. Beter lampen met LED-lampen is er geen extra kosten, maar alleen in de hogere uitrustingsniveaus. "1.0 Turbo Executive" (vanaf 28.100 euro) en "1.5 Turbo Sport" (182 pk; 27.960 euro) moet het dan ook tenminste als je wilt de stadsgrenzen vaker achter.

Dat is al een hoop geld voor een compacte auto. Er zijn heel veel mogelijkheden, echter. We misten alleen goed licht, zelfs bij "Elegance" (vanaf 25.170 euro). "Sport" wordt LED-lampen en de grotere motor. Als "Executive" gaat de Civic met basismachine, maar beter speakers, actieve vering, auto-vervaging spiegels en een paar helpers. Meer is mogelijk, maar niet per se nuttig.

Meer informatie en discussies over de huidige Honda Civic u 10 Forum vinden in onze nieuwe Honda Civic.

Specificaties Honda Civic 1.0 Vtec Turbo

 • Aandrijving 1,0-liter driecilinder turbo
 • Vermogen: 129 pk (95 kW) bij 5500 omw / min
 • Koppel: 200 Nm bij 2250 omw / min
 • Transmissie: 6-versnellingsbak
 • 0-100 km / h: 10.9 sec
 • Topsnelheid: 203 km / h
 • Verbruik: 5,0 l / 100 km (NEDC)
 • Test verbruik: 6,1 l / 100 km
 • Lengte: 4518 m
 • Breedte: 1.799 m
 • Hoogte: 1.434 m
 • Wielbasis: 2697 m
 • Gewicht: 1.275 kg
 • Trunk: 478 l
 • Strike Honda Civic: vanaf 19.990 euro
 • Strike Honda Civic Elegance: 25.170 euro
 • Prijs testauto: 26166 €

Like this post? Please share to your friends: