vandaag zonder dat de Trabi er geen VW fabrieken in Chemnitz en Zwickau zou zijn – De Trabi erfgoed maakt gebruik van de oostelijke economie is nog steeds

De Trabi productie werd afgedankt kort na de turn. Niettemin heeft de auto zijn sporen nagelaten bij de thermohardende lichaam: Zou het niet voor hem, zou de economie in het oosten van vandaag slechter af, zegt een onderzoeker.

zonder dat de
zonder dat de "Rennpappe" zou de economie in Oost-Duitsland vandaag slechter af, zegt Joachim Ragnitz, plaatsvervangend hoofd van de Ifo-instituut in Dresden

Bron: dpa / Picture Alliance

Zwickau / Dresden - Oost-Duitsland nog steeds expert view nog steeds profiteren van de vorige productie van de Oost-Duitse Trabi auto's en Wartburg. Autofabrikanten zoals VW had na de hereniging in het voormalige Oost-Duitsland omdat er dankzij de Oost-Duitse auto traditie opgeleide professionals geregeld, zei Joachim Ragnitz, plaatsvervangend hoofd van de Ifo-instituut in Dresden. "Het personeel was de dooddoener."

Autofabrieken en leveranciers in het oosten

De productie van de Golf op de Zwickau fabriek zou niet bestaan ​​zonder de Trabi vandaag waarschijnlijk De productie van de Golf op de Zwickau fabriek zou niet bestaan ​​zonder de Trabi vandaag waarschijnlijk Bron: dpa / Picture Alliance Na het einde van de DDR VW begonnen met de productie in Zwickau en Chemnitz. Opel vervaardigd vanaf 1992 auto's in Eisenach, waar voorheen de tweede grote Oost-Duitse automerk, de Wartburg, hadden hun locatie. "Op basis van deze werken, heeft een uitgebreid netwerk van leveranciers ontwikkeld in Oost-Duitsland", Waarbij Ragnitz. De auto-industrie behoren in Saksen, Thüringen en Saksen-Anhalt nu een van de belangrijkste industriële sectoren.

Volgens informatie van het federale arbeidsbureau Agentschap in Saksen opknoping over in elke werkplek in de auto werkt meer dan de andere in de onderneming. Hoeveel mensen zijn werkzaam in de industrie als geheel niet statistisch verzameld.

Al in 1990 heeft de Polo in Zwickau werd gebouwd

Op dinsdag, de start van de Trabi-productie markeert de 60e tijd. De eerste satelliet werd op 7 november 1957 door de band. In april 1991 werd de productie beëindigd - vooral als gevolg van gebrek aan vraag.

VW zich te vestigen zijn basis in Zwickau, onder andere, met een goede zaak voor de auto-industrie in Saksen al in DDR-tijden. Zo waren er overwegingen op te bouwen in de motoren van de Polo en Golf modellen uit 1987 Trabant en Wartburg, de Wolfsburg autofabrikant gezegd. Echter, dit is niet gebeurd.

Na de turn dan in 1990 werden geïnstalleerd in de voormalige Trabant-fabriek in Zwickau de eerste Polo, Golf assemblage begon er minder dan een jaar later. Toen bouwde de Volkswagen fabrieken in Zwickau, Chemnitz en Eisenach verder.

bron: dpa

Like this post? Please share to your friends: