Skoda Kodiaq (2017) en de Superb (2016) in vergelijking test, de prijzen – Big and Bigger

Deze SUV Skoda doet het goed: De Kodiaq zet waar de start Superb ruimte. We vergeleken de grote SUV met zijn technische broer.

Skoda Kodiaq (2017) en de Superb (2016) in vergelijking: De twee grote Skoda
Skoda Kodiaq (2017) en de Superb (2016) in vergelijking: De twee grote Skoda

Bron: MOTOR-TALK

Berlijn - waar normaal alles over Audi, Skoda vandaag is een focus. Onze test Kodiaq geparkeerd tijdens een missie in de voorkant van de Audi Forum in Ingolstadt tussen A3, A4 en de TT. Een menigte van mensen die zich rond de SUV. Als dit de nieuwe, de nieuwsgierige Audianer willen weten. En met wat Audi kan vergeleken worden.

Het antwoord: Technisch gezien is de volgende Q3. De afmeting gaat naar Q7, althans binnen. Echte concurrentie, zijn er vooral in eigen huis. De Kodiaq is bij Skoda zoiets als de SUV-versie van de Superb. Beide auto's zijn vergelijkbaar in grootte, aandrijvingen en prijs.

We hebben Kodiaq met onze huidige leven tester, een Superb sedan vergeleken. Zowel de diesel- en DSG, maar met verschillen in prestaties en rijden. En we Let op: De Kodiaq is een belangrijke aanvulling op de top - letterlijk.

Afmetingen en ruimte: Huge. beide

Skoda Superb zijaanzicht: Pretty lang. 4,86 of schort om schort, 2,84 meter wielbasis Skoda Superb zijaanzicht: Pretty lang. 4,86 van schort aan schort, 2,84 meter wielbasis Bron: MOTOR-TALK Zelfs een enorme auto heeft zijn grenzen. 4,86 meter lang, 2,84 meter wielbasis en compact motorconcept van de Skoda Superb in het interieur is groter dan de meeste van de modellen uit de hogere middenklasse. 1950 liters maximale belasting (in combinatie) zelfs de huidige Mercedes E-klasse (S213) te maken. Maar voor meer dan vijf mensen zijn op geen enkele plaats Superb. Niet in de Combi en zeker niet in onze limousine. Omdat de Kodiaq must liep.

Bouwt aanzienlijk hoger. SUV up. 1,67 meter, domineert de bijpassende 20 centimeter. Genoeg om een ​​veel ruimte maximaal te verdelen en zich te onthouden in lengte. 4,70 meter meet de grote SUV, dus een goede iets minder dan de Superb. Toch nodigt hij tot 2065 liter, als een zevenzitter toch nog 2.005 liter. Afgedekt met stoelen 270 liter blijven.

De achterbank Kodiaq kan verschuiven. het is nog steeds strak aan de achterkant, alleen kinderen zitten goed. In de tweede rij, beide auto's bieden veel ruimte, vooral bij de knieën.

Interieur en afwerking: Duidelijke en praktische

De situatie is vergelijkbaar in de voorhoede. In Kodiaq en Superb het zit comfortabel - recht en lang met een goede visie, meer gezellig gedachten straggle in Superb in Kodiaq. Visueel de cockpit, functioneel, maar nauwelijks verschillen. Ergonomie en bediening zijn onberispelijk, de sfeer is prima.

Skoda Kodiaq zijaanzicht: Met de lengte SUV 4.70 relatief compact, de wielbasis is 2,79 meter Skoda Kodiaq zijaanzicht: Met de lengte SUV 4.70 relatief compact, de wielbasis 2.79 meter Bron: MOTOR-TALK Volgens bereikt en gebruikt Skoda onder schuimstoffen. kan piano argumenteren, hard plastic in de buurt van de grond is nauwelijks merkbaar - vooral als stuurwielen, armsteunen en DSG keuzehendel aangenaam gevoel. Het feit dat de Superb was een paar jaar ouder dan de Kodiaq, je nauwelijks opmerkt.

Radio, infotainment en bijstand: touchscreens en enige zelfstandigheid

Grote verschillen zijn er weer tot de Infotainment. Hier een halve generatie zet de Kodiaq. In het, de huidige versie van het navigatiesysteem met tot werken 9.2 inch diagonaal en bijna geheel zonder knoppen. Het navigatiesysteem in de Superb is even groot gebouw en heeft nog steeds echte knoppen aan de zijkanten. Voor de facelift die zal veranderen. Tot dan we zijn blij met haptische feedback, maar ontbrekende online features.

Ondersteunen en helpen om de grote Skoda-modellen even goed. Echter, de meeste kosten in rekening gebracht. Optioneel hold Kodiaq en Superb afstand en track, u helpen om wakker te blijven, parkeren en te vereenvoudigen uitnodigend met zijn elektrische achterklep. In de SUV er een extra drijvende modi voor het terrein. De verandering kenmerken van ABS en het doorgeven aan beter door de modder te krijgen. Als het daadwerkelijk rijdt er om Kodiaq.

Drive: Common motorengamma

Skoda Superb trunk: De Superb nodigt al sedan voldoende bagage een Skoda Superb trunk: De Superb nodigt al sedan voldoende bagage één bron: MOTOR-TALK technisch Superb and Kodiaq nauwelijks verschillen. Beide zijn gebaseerd op hetzelfde platform en hebben vergelijkbare motoren en transmissies range. Onze test ging erg Kodiaq SUV uitgerust met vierwielaandrijving en 150-pk motor volume (2.0 TDI). Onze Uitstekend (ook 2,0 TDI) aandrijft met 190 pk alleen de voorwielen. De motoren levert Skoda in twee auto's.

Het grootste verschil: In Kodiaq de zeven-speed transmissie met dubbele koppeling ( "DQ500") werkt. De bijpassende Nog geschakeld met zes versnellingen ( "DQ250"). De variant in Kodiaq gevoeld in de test meer spontaan, tuning en schakelingen eens met beide. De Superb wordt verwacht dat ze de opvolger verzending ( "DQ381") facelift.

Ondanks alle overeenkomsten, zijn er verschillen tijdens het rijden. De Kodiaq is hoger en zwaarder, sneller en vertraagt ​​dus naar beneden. In onze duo is dit te wijten aan de verschillende motoren. Met dezelfde aandrijving (150 pk, vierwielaandrijving), de Superb nog ongeveer een seconde op de snelheid en 20 km / h in de uiteindelijke snelheid vooruit.

In het dagelijks leven, is het niet de moeite. De drives zijn zeer geschikt voor de auto's en nooit het gevoel zwak of overweldigd. Bij koud, diesel spijkeren. Na slechts een paar minuten een lichte grom interne zaken.

Skoda Kodiaq Interieur: De Kodiaq heeft een aparte cockpit en bouwt binnen ver Skoda Kodiaq Interieur: De Kodiaq heeft een aparte cockpit en bouwt binnen ver Bron: MOTOR-TALK De zware four-wheel drive en de hoge constructie maken de Kodiaq maar dorst. Op een pendelen naar de omgeving van Berlijn verbruikt hij 6,2 liter per 100 kilometer - een goede halve liter meer dan de Superb. Op de snelweg 1,5 liter tussen draagstoel en SUV: Op de lange afstand (tot 160 km / h) geïnjecteerd de Superb gladde zeven liter per 100 kilometer degene die Kodiaq acht en een half.

Ophanging en stuurinrichting: directe of ontspannen

Waarbij het chassis is vergelijkbaar. De hoog zwaartepunt in Kodiaq valt op, maar nauwelijks storend. De SUV veren comfortabel zonder sponsachtig of onrustig. Ter vergelijking, de Superb voelt direct. Clear: Deze SUV moet meer massa bijdraaien om de hoek. is aangekomen op de stuurcommando door het hele lichaam, het duurt langer. Sports niemand zou toch verwachten. Lange afstand, zowel goed.

Conclusie, de uitrusting en de prijzen

Onze vergelijking blijkt: De Kodiaq doet Skoda goed. De SUV vormt een aanvulling op de Superb op strategische punten. Het is geschikt voor zeven personen, grijpt volumineuze bagage en bouwt relatief compact - in kortere en nauwelijks breder SUV van de stad is de betere keuze. De Superb rijden wendbaarder en zuiniger. Plaats hier ontbreekt te vaak, of het nu een limousine of Combi.

De Skoda Kodiaq komt als een 7-zitter. Aan de achterkant zitten kinderen goed De Skoda Kodiaq komt als een 7-zitter. Aan de achterkant zitten kinderen goed Bron: MOTOR-TALK geprijsd zijn de twee par. Tussen Kodiaq en Superb Combi, elk met 150 pk diesel, zijn 690 Euro basisprijs. Speciale apparatuur kosten hetzelfde, het motorgamma is vrijwel identiek. Wanneer Kodiaq Skoda richt zich meer op de all-wheel drive. Dus besluiten tot doel of smaak: The Kodiaq voor meer dan vijf mensen, de Superb voor de lange termijn.

De Skoda Kodiaq begint bij 26.150 euro. Er zijn 125 benzine-pk, voorwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak. De geteste schijfconfiguratie tenminste 34.590 euro. De Uitstekende begint als een draagstoel met 25.750 euro, ook bij 125 pk en voorwielaandrijving. De grote diesel kost ten minste 35.850 euro, de achterlichten eens 1.000 euro extra.

Voor beide auto's adviseren wij Abstandstempomat, parkeersensoren en een business-pakket "Amundsen". In de Kodiaq bevat ook LED-licht. In Superb zijn er slechts xenon. Voor deze, een off-road pakket is beschikbaar - als het alleen een beetje onverharde weg en niet een SUV zou moeten zijn.

Specificaties: Skoda Superb en Skoda Kodiaq

 • Model: Skoda Superb 2.0 TDI DSG Sportline
 • Motor: 2.0 TDI met SCR-katalysator
 • Transmissie: zestraps dubbele koppeling versnellingsbak, achterwielaandrijving
 • Vermogen: 190 pk (140 kW) bij 3500 tot 4000 omw / min
 • Koppel: 400 Nm bij 1.750-3.250 omw / min
 • Topsnelheid: 235 km / h
 • Acceleration 0-100 km / h: 7,7 s
 • Consumptie, volgens NEDC: 4,5 l / 100 km
 • Lengte: 4,86 ​​m
 • Breedte: 1,86 m
 • Lengte: 1,47 m
 • Wielbasis: 2,84 m
 • Trunk: 625-1760 l
 • Gewicht: 1505 kg
 • Tankinhoud: 66 l
 • Testauto prijs (lijst): 48,948.98 Euros
 • Model: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI DSG 4x4
 • Motor: 2.0 TDI met SCR-katalysator
 • Transmissie: zeven versnellingen en dubbele koppeling versnellingsbak, aandrijving op alle wielen
 • Vermogen 150 pk (110 kW) bij 3500-4000 U / min
 • Koppel: 340 Nm bij 1.750-3.000 omw / min
 • Topsnelheid: 194 km / h
 • Acceleratie 0-100 km / h: 10.2 sec
 • Consumptie, volgens NEDC: 5,6 l / 100 km
 • Lengte: 4.70 m
 • Breedte: 1,88 m
 • Lengte: 1.68 m
 • Wielbasis: 2,79 m
 • Trunk: 765-2005 l (zeeft personen zonder reservewiel)
 • Gewicht: 1.740 kg
 • Tankinhoud: 60 l
 • Testauto prijs (lijst): 50,019.98 Euros

Like this post? Please share to your friends: