Skoda Kodiaq GT coupe op Kodiaq base – Skoda is op zoek naar capaciteit voor de SUV-coupe

China krijgt het zou Europa graag hebben: 2018 biedt Skoda een coupé op basis van de SUV Kodiaq geleden. Voor ons komt wanneer Skoda capaciteit voor de bouw kan schop.

Skoda studie Vision-E: De elektrische model is een beetje meer subtiele verwijzing naar het ontwerp van de coupe versie van de Skoda Kodiaq
Skoda studie Vision-E: De elektrische model is een beetje meer subtiele verwijzing naar het ontwerp van de coupe versie van de Skoda Kodiaq

Bron: Skoda

Mlada Boleslav - Komt ontwikkeld bijna klaar Coupe versie van de Skoda Kodiaq Ook voor ons? Tot nu toe is duidelijk: De auto die ronde 4.75 meter lang zijn en Kodiaq GT is heet, maakt haar debuut in 2018 in China. Klanten in Europa zijn ook zeker geïnteresseerd in een dergelijke auto, het Britse tijdschrift "Autocar" citeert nu de Skoda CEO Bernd Maier.

Maar, voegt Maier: Het zal nog steeds debatteren over de vraag of de productiecapaciteit voldoende binnen het VW-concern, de Skoda-Kodiaq coupe in Europa aan te bieden. Hij was echter optimistisch dat we "sommige capaciteit binnen de groep" kan vinden.

De achtergrond: Skoda heeft twee autofabrieken in Tsjechië, zowel werk te stoppen. SUV geproduceerde merk Kvasiny er parallel loopt aan de Kodiaq de Uitstekend, Seat Ateca en Skoda Karoq van de lijn. Voor een extra model zou er zijn om de huidige planning, geen plaats.

Duidelijk boven de Uitstekend

Skoda modellen voor West-Europa zijn nog niet geïmporteerd. Alleen niet-Tsjechische plant: Slowakije gemaakt voor Skoda, VW en Seat van de Citigo / Up / Mii. In India, Rusland en China Skoda geproduceerd voor de lokale markten.

zou zeker ondenkbaar om gewoon te importeren de grote Kodiaq GT uit een van deze landen. Immers, zou een Kodiaq coupe zijn de Top model van Skoda, zou sorteren geprijsd ruim boven de Superb. Of klanten zoals prijzen voor een Skoda betalen? Dat zou een open experiment.

Geruchten dat Skoda is op zoek naar de productiecapaciteit buiten de Europese fabrieken van de VW-groep, is al langer. Verkrijgbaar voornamelijk in Duitsland: Vanaf oktober 2017 meldde de Tsjechische media: VW planning te verhuizen de Superb uit de Tsjechische Kvasiny de Passat Emden plant. Dit zou ruimte voor een Tsjechische Kodiaq coupe te maken - maar ook schadelijk zijn kost de Superb.

bron: Autocar

Like this post? Please share to your friends: