Audi RS4 Avant (2018): Technische gegevens, afbeeldingen – De voorouder als model

Exchange cilinder tegen Turbo's: de nieuwe Audi RS4 Avant een V6 twin-turbo benzinemotor vervangt de oude V8. Meer kracht niet bestaat, is het sneller toch.

Audi RS4 Avant: De stationwagon krijgt een V6 turbo met 450 pk
Audi RS4 Avant: De stationwagon krijgt een V6 turbo met 450 pk

Bron: mobile.de

Frankfurt - Audi gaat terug naar de oorsprong. Ten slotte is de sport wagon RS4 reed veel snelheid met acht cilinders en de voorkeur geven. Maar toen in 1999 de eerste generatie op de markt kwam, zet een V6 met twee turbo's onder zijn motorkap. De basis kwam van de zwakkere S4. Voor de RS4 is volledig herzien van de motor.

2017 deze geschiedenis herhaalt: Wederom zet een V6 in de RS4, komt weer de basis van het kleine broertje (Audi S4, 3,0 liter, 354 pk, 500 Nm). Met een tweede turbo de kracht stijgt tot PS 450 en 600 Nm Torque. Voor de duurzaamheid kortere zuigerstangen verminderen verdichting. Daarnaast is de capaciteit daalt tot 2,9 liter. Zodat de nieuwe RS4 niet meer prestaties dan zijn voorganger, maar veel meer koppel te krijgen.

Audi RS4 Avant: 4,1 seconden naar 100, 280 tip

De techniek van de RS4 komt vrijwel onveranderd ten opzichte van de Audi RS5 De techniek van de RS4 komt vrijwel onveranderd ten opzichte van de Audi RS5 Bron: mobile.de Dat was in zicht. In RS5 Audi eindelijk drijft dezelfde tactiek. Beide modellen zijn technisch nauw verwant. De drives zijn van de huidige "KoVOMo" generatie (Groep V-Otto-motoren). Uw uitlaatspruitstuk zitten tussen de cilinderkoppen. Deskundigen op te roepen "hot V" van een. Aldus worden de uitlaatgas paden ingekort tot de turbocompressoren, de motor reageert spontaan. De handlers parallel, de ene cilinderbank drijft een Turbo.

Een acht-snelheid automatische overbrenging, de voeding weer alle wielen. Vorige Audi opgewaardeerd van een zeven-speed transmissie met dubbele koppeling. Maar het hoge koppel van de turbomotor kan een converter weerstaan ​​beter. Optioneel is er een sportdifferentieel voor de achteras.

Met 1790 kg leeggewicht van de RS4 60 kilo meer dan een Audi RS5 overheerst. Wandelen op de consumptie en Sprint sterkte: Volgens de gegevens van de RS4 draait in 4,1 seconden naar 100 en spuit de brandstof 8,8 liter per 100 kilometer. De RS5 kader biedt hem tot 0,1 liter en 0,2 seconden. Beide auto's rijden tempo 250 tip. Toeslag tot 280 km / h.

Dikte bakken en ovale buizen

Audi RS4: kijken naar de cockpit Audi RS4: kijken naar de cockpit Bron: mobile.de nevendienst en all-wheel RS-modellen krijgen altijd een breder lichaam bij Audi. Is de RS4 dit ook: De wielkasten zijn gevoeliger voor drie centimeter dan het basismodel. worden toegevoegd grote wraparound ovale uitlaatpijpen en zeven millimeter verlagen van tegen een A4 met sportonderstel. Toeslag Audi installeerde een adaptieve ophanging, keramische remmen en een dynamische besturing.

Orders voor de nieuwe RS4 Audi zal binnenkort te mogen ontmoeten. start leveringen begin 2018 De basis prijs is 79.800 euro. Het eerste contact met het publiek er op de IAA in Frankfurt.

Like this post? Please share to your friends: