Audi Q8 (2018): een prototype, video, eerste info – Audi test de Coupe Q7 op de Nordschleife

Een grote SUV is niet genoeg: Boven de Audi Q7 begint 2018 Q8. Gets vergelijkbare afmetingen, maar is stijlvol en modern. Details van Erl Koning.

Q7 grootte, maar een nieuwe vorm: de Audi Q8 zal beginnen in 2018
Q7 grootte, maar een nieuwe vorm: de Audi Q8 zal beginnen in 2018

Bron: sb-Media | Stefan Baldauf

Nurburgring - Hij is een technisch broer van de Audi Q7. Als de Q8 zal starten in het komende jaar, is het op basis onder het laken sterk naaste verwanten: de grote Audi SUV's zijn op hetzelfde platform en krijg een vergelijkbare motor. Zelfs niet de afmetingen zal groot variëren. Toch Audi Q8 wijst een hoger.

In het segment van de grote SUV's kun je geen geld verdienen alleen door enorme omvang. De show BMW X5 en X6 en Mercedes met GLE en GLE Coupe: Een stevige staart kosten in rekening gebracht. Hier Audi volgt laat - SUV coupes is er niet ver van Ingolstadt. Met de Audi Q8 gaat direct aan de top.

Audi Q8: Erl Koning op de Nordschleife

Roll stabilisatie en achteras zal worden gebruikt in de Audi Q8 Roll stabilisatie en achteras worden de Audi Q8 worden gebruikt Bron: sb-Media | Stefan Baldauf lang zal het niet tot de première. 2015 kondigde Audi voorzitter Rupert Stadler het eerst officieel Q8. De eerste studie werd geparkeerd in januari 2017 de autoshow in Detroit. Sinds april 2017 aangekondigd dat de toekomstige SUV-topmodel in Bratislava zal worden gebouwd - parallel aan de Q7. Prototypes zijn al op de weg. enige wat ontbreekt is de lancering. Die is gepland voor 2018

Op dit moment, Audi testte de Q8 op de Nürburgring-Nordschleife. Een video van de ring laat zien: Conventionele aandrijvingen blijven onderworpen duidelijk. In Erlkönig gebruikt een diesel zes cilinders. Geen plug-in hybride, maar het mist de tankklep links lichaamszijde. momenteel overeenkomen met motoren in de Audi-programma te maken 218, 272 (Q7) of 286 pk (A8). Het Q8 wordt aan het boveneinde van deze omvang te voeren.

De monteurs van de Q7, wordt de nieuwe technologie verwacht van de A8. In de draagstoel introduceerde Audi een 48-volt elektrisch systeem en hoofdgordel startgeneratoren. Deze systemen maken het mogelijk efficiënter recuperatie en een snellere herstart van de verbrander. Daarom is vaak stil en bespaart dus brandstof. De techniek ontving lange termijn alle series, de Q8 moeten beginnen.

Minder dan zes cilinder wordt niet gebruikt in de piek SUV althans in Europa Audi. Een V8 diesel kon beginnen in SQ8, een plug-in diesel in Q8 E-Tron. Benzine zijn van bijzonder belang voor Azië en de Verenigde Staten. De W12 van de A8 past in het chassis. Zuiver elektrische aandrijvingen niet Audi Q8 plannen. Het is een stap onder de Audi E-Tron Quattro (ook uit 2018).

Frameloze ramen en een schuin dak

Flat achterruit, frameloze ruiten: De SUV speelt Coupe Flat achterruit, frameloze ruiten: De SUV speelt coupe Bron: sb-Media | Stefan Baldauf de grens met de Q7, Audi weer over lichaam en technologie. Visueel is de Q7 is duidelijk af te bakenen. Hij krijgt een vlakke achterruit en een aparte koplampen. Daarnaast kunnen frameloze ramen en een aflopende daklijn te zien in het Erl Koning. De studie Q8 Concept al aangekondigd de nieuwe grille ontwerp.

Binnenin zal de Q8 worden gebaseerd op de A8. betekent: Afzonderlijke zetels aan de achterkant, kleine schakelaars en knoppen in de cockpit. Hiervoor veel touch screens en grote displays. Verbeterde voice control en kunstmatige intelligentie om de invoer te vergemakkelijken.

In weg file, zal de SUV kunnen zodra het laat de wetgever automatisch bewegen. Daarvoor geïnstalleerde Audi ultrasone en radarsensoren, camera en laserscanner. de Autonomie Level 3 begint in de A8, die Q8 loopt. Track en afstand assistenten (autonomie Level 2) zijn al lang gewenst, in het bijzonder in deze klasse.

We verwachten een basisprijs van ongeveer 70.000 euro. Zo zou de Q8 ongeveer 10.000 euro hoger ene dan de Q7 stijgen, maar ruim onder de A8 (vanaf 90.600 euro). Op de lijst met opties, de afstand tussen de SUV's groeit.

Van nu af aan, sturen we onze beste nieuws een keer per dag via Whatsapp en Insta. Klinkt goed? Lees dan hier hoe je kunt inschrijven. Het duurt slechts 2 minuten.

Like this post? Please share to your friends: