Nissan Qashqai Facelift (2017): proefrit rapport, data, prijzen – Autonomy komt later in de nieuwe Qashqai

De Europese markt is de meest succesvolle Qashqai Nissan geschiedenis. de facelift het succesverhaal voort te zetten? We testen de herziene versie.

Nissan Qashqai Facelift (2017): MOTOR-TALK editor Sven Förster met de
Nissan Qashqai Facelift (2017): MOTOR-TALK editor Sven Förster met de "nieuw" Nissan Qashqai

Bron: Nissan

Wenen - Voorbij zijn de dagen dat je beantwoord Qashqai reflexively "gezondheid". De compacte SUV is al lang de onuitsprekelijke geweest om onmisbaar. Tenminste voor Nissan. Sinds de marktintroductie in 2007 verkochten ze 2,3 miljoen exemplaren wereldwijd, in Europa geen Nissan heeft ooit succesvol geweest. Volgens zorgvuldig de tweede generatie model upgrade mislukt.

De vernieuwde Nissan Qashqai verschilt aan de achterzijde achterlichten name door veranderingen van het vorige model De gefacelifte Nissan Qashqai verschilt aan de achterzijde achterlichten vooral door veranderingen ten opzichte van het vorige model Bron: Nissan

Een deel autonoom vanaf de lente 2018

Meest opvallende visuele verandering? De V-profiel op de radiator grille verspreidt in alle richtingen en nu strekt de koplampen. De Nissan embleem opgegroeid. Niet zonder reden: Achter het merklogo, de radarsensor is verborgen. Toch levert alleen de noodrem te helpen met data. Vanaf voorjaar 2018, zal de radarsensor met de camera ter hoogte van de binnenspiegel basis voor semi-autonome rijden.

Een adaptieve cruise control, die automatisch stopt en vervolgens start, in combinatie met een Lane Departure Warning, houdt de auto door de stuurinrichting interventie on line - niets nieuws. Ware het niet voor de aankondiging dat dit Auto moet omgaan in Traffic Jam en Queuing verkeer zonder tussenkomst van de bestuurder. Hier zijn veel systemen die op de markt, noch de grenzen: De stuurbekrachtiging is actief op de meeste modellen van 60 km / h. Zo snel waren bestuurders in de moeilijke rijdend verkeer vaak willen.

De vooruitgang in de behandeling

Nissan belooft een sturende rol van de eerste km / h. We zijn benieuwd, maar de controle van de Qashqai voor zichzelf nu liever. Tenslotte wordt de vernieuwde compacte SUV moet leveren met wijzigingen van besturing, schokdempers en een merkbaar betere handling. Dat als u denkt dat de Japanse alleen ingeschakeld Sport-stand de leiding. In de standaarduitvoering is het direct voldoende, maar altijd zacht en onnauwkeurig. In de stemming in scherper Qashqai maken haarspeldbochten leuk.

Wie echt wil weten op een gebogen turf, moet in de diepten van de boordcomputer en er buiten het onderstel controle dalen. Het systeem minimaliseert rollen en stampen lichaamsbewegingen door remmen ingrepen, hetzij op afzonderlijke wielen of motorrem effect. Zeg: Het blijkt weer het gas. Verstoring van de "gazon" voor het gemak tijdens het reizen. En voor deze Nissan is eindelijk verwacht. Past op de ruwe landingsgestel, korte golven goed af te zetten.

Reizen in de 130-PK diesel met automatische

Qashqai in 2018 met een grote bagageruimte: Rear kan uitnodigen tot 1.585 liter qashqai wanneer de achterbank wordt gevouwen Qashqai in 2018 met een grote bagageruimte: Rear of qashqai kan uitnodigen tot 1.585 liter wanneer de achterbank wordt gevouwen Bron: Nissan

Stil te staan ​​in de Qashqai vier eenheden beschikbaar: De 1.2-liter turbo benzinemotor met 115 pk kan worden besteld met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische transmissie. De sterkere 1.6-liter turbo benzinemotor met 163 pk wordt uitsluitend gebruikt in verband met de versnellingsbak. Hetzelfde geldt voor de 1,5 liter turbo diesel met 110 pk. De grootste verzameling van mogelijke combinaties geschikt in de 1.6-liter turbo diesel met 130 pk. Hier staat naast de handmatige en automatische en een met de hand geroerd-wheel variant voor de verkiezing.

We rijden nog de krachtige diesel met automatische transmissie en voorwielaandrijving. Tot slot, slechts 30 procent van de Duitse Qashqai kopers opteren voor four-wheel. We hebben het niet missen op asfalt terrein, zelfs in lichte regen. De 1.6-liter diesel werkt in het lagere toerengebied allemaal goed. Met plotselinge torque punch de voorwielen, maar hoeft niet te behandelen.

Er is, zoals te verwachten voor diesel, zelfs in het bovenste toerentalbereik. Bad zodat de continu variabele automatische houdt van het gezamenlijke voorbij de 3.500 rpm te zien. Reeds bij het vorige model, veel chauffeurs waren niet helemaal tevreden met de CVT-automaat. Nissan een verbetering van de aandrijflijn, maar er blijft veel ruimte voor verbetering. Koppigheid, kan echter niet het systeem beschuldigen. Neemt de bestuurder versnellingspook, de continu variabele transmissie reageert zo spoedig moderne converter en DKG oplossingen.

De Nissan Qashqai als een bestseller: Sinds de marktintroductie in 2007 verkochten ze 2,3 miljoen modellen wereldwijd De Nissan Qashqai als een bestseller: Sinds de marktintroductie in 2007 verkochten ze 2,3 miljoen modellen wereldwijd Bron: Nissan

Basismodel van 20,490 euro

Tot nu toe, "Tekna" was de hoogste uitrustingsniveau. Met de facelift Nissan breidt de vier bestaande lijnen rond de nieuwe Topversie "Tekna plus" met zetels in nappaleder. In elk geval, in Qashqai, een vlakke bodem stuurwiel. Ik wil zeker niet iedereen, maar is veel beter beheersbaar dan de strook van zijn voorganger. De belasting is reeds bekend uit de Nissan Micra.

Bovendien, Nissan gedaald met meer isolatie en dikkere plakken van de achtergrondruis in de Qashqai. De herziene bestseller is beschikbaar vanaf 20.490 euro voor de handgeschakelde versnellingsbak 1,2-liter benzinemotor. Vanaf augustus de facelift is de dealer, op voorhand, er zijn al enkele pre-productie modellen voor het testen.

Conclusie: Niet alles in termen van klantenservice

Zelfs indien meer concurrentie ontstaat in de compacte SUV, de Nissan Qashqai is zoiets als het origineel en een zekere edge - zelfs in de vorm van een groot klantenbestand. Als u de Japanners geloven, verbeterde ze de bestseller grotendeels in overeenstemming met de wensen van de stamgasten.

Of die waarschijnlijk echt wilde een verklaring van afstand van Apple carplay en een uitgestelde start van de volledige Assist-pakket? Als het gaat om hulp en connectiviteit Nissan sales Garant eindelijk hadden grotere achterstand dan in het ontwerp van de radiator grille.

Specificaties Nissan Qashqai 1.6 Diesel

 • Model: Nissan Qashqai 1.6 Diesel
 • Motor: 1.6 liter viercilinder turbodieselmotor met NOx-katalysator
 • Transmissie: CVT continu variabele transmissie
 • Vermogen 130 pk bij 4.000 toeren
 • Koppel: 320 Nm bij 1750 toeren
 • Verbruik: 4,7 l / 100 km (NEDC)
 • CO2: 122 g / km
 • 0-100 km / h 11,1 s
 • Topsnelheid: 183 km / h
 • Lengte: 4,39 m
 • Breedte: 1,81 m
 • Lengte: 1,59-1,62 m
 • Wielbasis: 2,65 m
 • Leeggewicht (EU): 1485-1630 kg
 • Trunk: 430-1585 l
 • Basisprijs Nissan Qashqai (standaard uitrusting met 1,2-liter benzinemotor): van 20.490 EUR
 • Openstelling van de markt: augustus 2017

Nissan Qashqai met de nieuwe top-apparatuur lijn Nissan Qashqai met de nieuwe top-apparatuur lijn "Tekna plus": Ze zijn te herkennen aan dakrails en de buitenspiegels in chroom

Like this post? Please share to your friends: