Suzuki Swift Sport 2017: op de IAA – turbo vermogen voor de Poison Suzi

Alles kan er niet uit Suzuki op de IAA première van de Swift Sport. Maar in ieder geval dit: Lean 140 pk meet nog slanker 1.045 kg. Banzai!

Suzuki Swift Sport 2017: Op de IAA debuut het topmodel van de Swift-programma
Suzuki Swift Sport 2017: Op de IAA debuut het topmodel van de Swift-programma

Bron: sb-Media | Guido ten Brink

Frankfurt - Wie heeft de speeltuin ontgroeid en mag niet winnen in elke grote pauze tijdens Autoquartett weet: het rijden kan ook gewoon leuk zijn, zonder superlatieven. Dit vereist geen onbetaalbare droom sportwagens en gemotoriseerde wagons vertegenwoordigers station. Een flexibele, lichtgewicht kleine auto met wat extra kracht is te grappig rond de bocht - en is betaalbaar.

Dergelijke auto's krijg je in Suzuki al meer dan 30 jaar. Duidelijk dat er een sport-versie van de nieuwe Swift weer zal zijn. Dat maakt heel anders dan de directe voorganger. De 1.6-liter stofzuiger met 136 pk heeft zijn nut overleefd.

Meer vermogen, meer koppel

Suzuki Swift Sport 2017: interieur. Sportstoelen en aluminium pedalen behoren tot Suzuki Swift Sport 2017: interieur. Sportstoelen en aluminium pedalen behoren tot Bron: sb-Media | Guido ten Brink bouwt in plaats daarvan een Suzuki 140-horsepower turbocharged 1.4 liter in de nieuwe Swift Sport. Het koppel stijgt met geforceerde ventilatie vergelijking met de vorige van 160 Nm tot 230 Nm. Dit komt door 2500-3000 r / min. De boost druk van de piloot kan on-board computer. Een zesbak brengt vermogen naar de voorwielen.

Een groot pluspunt is de huidige Suzuki Swift architectuur om te sporten ontwikkelaars: Als Ignis en Baleno wegen de nieuwe Swift eigenlijk weinig. 840 kilo is leeg en droog het basismodel. Klaar om te draaien, zodat gevuld met vloeistof en met 75 kg standaarddriver komt De nieuwe Suzuki Swift Sport op 1.045 kilo.

De 85 kilo minder dan voorheen, ondanks vijf in plaats van drie deuren - op iets meer vermogen en aanzienlijk meer koppel. Voor de lol, het vermogen-gewichtsverhouding: 7,46 kilo per pk. Een goede kilo of meer dan de zojuist verstreken Ford Fiesta ST. Prestaties nog niet gepubliceerd Suzuki, voor een gecombineerd brandstofverbruik van 5,5 l / 100 km. Iedereen die bekend is met de huidige Suzuki palet wit: U kunt rijden met de lichte auto's in de buurt van de normale waarden. Maar wie gewinkeld voor een sport model.

De lancering van de nieuwe Swift Sport is van plan een Suzuki voor de lente 2018 Het vorige kosten 18.500 euro. De nieuwe landen waarschijnlijk net erboven.

Like this post? Please share to your friends: