Nakup Vodnik za leasing koristno za posameznike? – Kaj je treba upoštevati pri zasebni zakup

Večina avtomobilov podjetja so v zakup. Ker, da ima pomembne prednosti za podjetja. Vendar leasing je koristno za zasebne potrošnike? To kaže na našo pregled.

Mesečni stroški za lizing, so nizke. V primerjavi z nakupom na obroke, ampak najemnik pridobi ni lastniški delež v avtu
Mesečni stroški za lizing, so nizke. V primerjavi z nakupom na obroke, ampak najemnik pridobi ni lastniški delež v avtu

Vir: slika alliance / dpa

Dusseldorf - avto kupci plačati za njihovo nov avto večinoma v gotovini ali v obrokih. Najemi, kot so značilne za službeno vozilo, so redki samo za posameznike. Tu je najemnina na čas sprva zdi zanimiv: The velik nakup investicijske izpuščeni, mesečna plačila, so obvladljivi, in na koncu si avto brez večjega napora spet dogaja.

Ralf Scherfling o varstvu potrošnikov Severno Porenje-Vestfalija še vedno verjame, da je lizing dobičkonosna v večini primerov samo za podjetja. "Ker pomembne prednosti, kot so davčne olajšave ali bilance stanja nevtralnosti ne velja za posameznike ali igrajo nobene vloge za njih"Pravi. Toda samostojni in neodvisni izvajalci, ki uporabljajo svoje najetega avtomobila, predvsem strokovno, stopnje lahko pogosto tudi izda davka.

Poceni mere, vendar nobena trditev lastništva

Z lizingom, je vozilo v najem za določen čas Pri najemu vozila za določen čas v najemu Vir: slike alliance / dpa

Poleg tega se lahko posamezniki izkoristijo prednosti nizkih mesečnih obrokih. Pomembno je omeniti tukaj: "najemnik nikoli niso dosegli lastništvo zasebno najemno pogodbo za stvar, pa ne dobi le pravico do uporabe podelil"Constantin Hack razglasi Auto Club Europa (ACE). "Potrošniki se morajo zavedati, da bodo na koncu pa jih primerjati jabolka in pomaranče, in zgolj upoštevanje mesečne naročnine ni smiselna"Pravi potrošnik zagovornik Scherfling tako.

Če želite le za uporabo avtomobila in nimajo, s čimer poudarja udobje in nizke stroške delovanja, vendar pa lahko koristi od lizinga. Ker je razlika v mesečnih plačil pogosto precej pojasnjuje Marius Rechenbach se autobanks delovna skupina (alias): "ker zakup, nakupna cena vozila, ni nujno, da je treba vrniti, ampak samo amortizacija vozila, znesek mesečnih najemnin je pogosto skoraj polovico manj kot stopnjo financiranja"Pravi.

Če ste najem avtomobila, se lahko prilagodi tudi na njegove želje in potrebe. "Posamezniki lahko uporabite prosto nastavljiv, nov sanjski avto v vsakdanjem življenju - s cenovno mesečnih obrokih"Pravi Constantin Hack. S pomočjo tako imenovanih paketov storitev so pogosto se stroški zavarovanja in vzdrževanja mesečno plačilo. Za voznike, ki želijo imeti vse stroške v mislih in želijo skrbeti za malo papirologije, Leasing ponuja številne prednosti. "Lizing je skoraj all-inclusive počitnice v avtomobilih"Pravi Hack.

Ponovno na primer prek lizinga - - Po koncu pogodbenega obdobja, kupec vrne avto do dogovorjenega preostale vrednosti k prodajalcu in nato se odločijo za novo vozilo. "Najemnik ni treba skrbeti za prodajo vozila po izteku najemne pogodbe"Pravi Rechbach iz AKA. Preostala vrednost vozila se izračuna kot pravilo od izbranega pogodbenega pogoja in kilometrov na leto.

Poškodbe zakupljenih vozil lahko drago

Zagotavlja lizinška družba pri vračanju poškodbe vozila fiksne, lahko kasneje pride stroške najemnika Zagotavlja lizinška družba, ustanovljena leta vračajo škodo na vozilu, se lahko na najemnika nato stane prišel Vir: slike alliance / dpa

Ampak tako kot pravi all-inclusive počitnice včasih ogrožajo presenečenj: Med mora izraz biti Najemnik sicer poskrbel za njegov avto, kot da bi bil njegov osebni avtomobil.

V nasprotnem primeru lahko pride do težav z vračanjem odvisno od modela lizing, saj vozilo ne izpolnjuje pogodbenih stanje. Praske ali udrtine na vozilu in obrabo pnevmatik in notranjostjo lahko drago plačati lizinške družbe pogosto.

Prav tako bo določena s pogodbo pogosto prevoženih kilometrov, da lahko najemnik kumulativno vožnje. Če presega to, dodatno plačilo zapade. In najem je pogosto lahko prekine predčasno. Glede na ADAC, je v nekaterih pogodbah, temveč posebne pravice, kot je v primeru kraje. Zaradi teh razlik priporoča, da se avtomobilski klub za študij najem pred temeljito podpisom.

Kdo želi voziti avto tudi po koncu pogodbenem roku, lahko prodajalec tudi urediti tako imenovano pravico do nakupa, ADAC pravi. Potrošniki morajo biti prepričani, da bi, ampak pisanje. Ustna dogovor ni pravno zavezujoč in v primeru spora je pogosto težko dokazati. Poleg tega je tak sporazum vedno sklenjen med najemnika in distributerjev, ki je za to lizing podjetja, ki niso vključeni. Ali se s prodajalcem v vmesnem času v stečaj, tako da je možnost nakupa ni več veljaven.

Lahko najdete več MOTOR-TALK-novice v našem jasen pogled 7 dni

Like this post? Please share to your friends: