danes brez trabi ne bi bilo VW rastline v Chemnitzu in Zwickau – trabi dediščina uporablja vzhodni gospodarstvo je še vedno

Proizvodnja trabi je bila razrezana kmalu po prelomu. Kljub temu, je avto pustila svoj pečat s termo telo: Ali ne bi bilo njega, bi gospodarstvo na vzhodu danes na slabšem, pravi raziskovalec.

brez
brez "Rennpappe" bi gospodarstvo v vzhodni Nemčiji je danes na slabšem, pravi Joachim Ragnitz, namestnik vodje inštituta Ifo v Dresdnu

Vir: dpa / Slika Alliance

Zwickau / Dresden - Vzhodna Nemčija še naprej koristi strokovno mnenje, še iz prejšnjega proizvodnje avtomobilov vzhodnonemške trabi in Wartburg. Proizvajalci avtomobilov, kot so VW so poravnane po združitvi v nekdanji Vzhodni Nemčiji, ker je bilo zaradi vzhodnonemški avtomobil tradicija usposobljenih strokovnjakov, je dejal Joachim Ragnitz, namestnik vodje inštituta Ifo v Dresdnu. "Osebje je bilo clincher."

Car rastline in dobavitelji na vzhodu

Proizvodnja zalivu v obratu v Zwickau, ne bi bilo brez trabi danes verjetno Proizvodnja zalivu v obratu v Zwickau, ne bi bilo brez trabi danes verjetno Vir: dpa / Picture zavezništva po koncu NDR VW začela proizvajati v Zwickau in Chemnitz. Opel proizvaja od leta 1992 vozil v Eisenachu, kjer že drugi večji vzhodnonemške avtomobilska znamka je Wartburg, je imel svoje mesto. "Na podlagi teh del, je velika mreža dobaviteljev razvit v Vzhodni Nemčiji", Ragnitz omenjeni. Avtomobilska industrija sodi v Saška, Turingija in Saška-Anhalt danes ena izmed najpomembnejših industrijskih sektorjev.

Po podatkih zvezne agencije za delo na Saškem visi okoli na vsakem delovnem mestu v avtu deluje bolj kot drugi v dobaviteljskih podjetij. Koliko ljudi je zaposlenih v industriji kot celota ne zbirajo statistično.

Že leta 1990 je bil Polo v Zwickau zgrajena

V torek, začetek trabi produkciji zaznamuje 60. čas. Prvi satelit je bil 7. novembra 1957, ki ga je band. V aprilu 1991 je bila proizvodnja končana - predvsem zaradi pomanjkanja povpraševanja.

VW sama vzpostavi svojo bazo v Zwickau, med drugim, z dobro poslovanje za avtomobilsko industrijo na Saškem že v NDR-krat. Tako je bilo razlogi za izgradnjo pri motorjih z modeli Polo in Golf iz leta 1987 v Trabant in Wartburg je Wolfsburg proizvajalec avtomobilov je dejal. Vendar pa se to ni zgodilo.

Po drugi strani pa v letu 1990 so bili nameščeni v nekdanji Trabant tovarni v Zwickau prvi Polo, Golf skupščina začela tam manj kot leto dni kasneje. Potem zgradili proizvodne obrate za Volkswagen v Zwickau, Chemnitz in Eisenachu nadaljnjega.

vir: dpa

Like this post? Please share to your friends: