40 let Alfa Romeo Giulietta Nuova (Tipo 116) – Hot ljubezen na drugi pogled

Giulietta naj bi podedoval legendarni krajina - s čudno klinasto obliko in menjalnika. Ni všeč nikomur, temveč je šlo za uspeh - predvsem v Nemčiji.

Alfa Romeo Giulietta 1977
Alfa Romeo Giulietta 1977

Vir: Alfa Romeo Fiat Chrysler Avtomobili

Köln - To bi moralo biti naslednik klasike krajini? Krik groze ujeli veliko Alfisti ko milanska znamka v jeseni leta 1977 predstavila Giulietta (tipo 116). Morda kotni klinasto obliko ( "Nuova Linea") te športne limuzine prišel prezgodaj nekaj let. Morda je manjkalo motivom karizmo krajine. je bila senca nad začetkom Giulietta.

Guiletta kot športnega modela Guiletta kot športni modela Vir: Alfa Romeo Fiat Chrysler Avtomobili Tu je "Julchen", vendar prilagodili izdelati menjalniku pogonsko tehnologijo iz Alfetta. Za Alfa Romeo je pridelano Ponesen pohvale kritikov in občinstva za let. Nazadnje, koncept prednjega motorja in menjalnika in spojni zadnji zagotovljena popolnoma uravnoteženo porazdelitev teže. In uslug vozne lastnosti, se celo BMW ventilatorji prepričan in Nemčiji uveljavil kot najpomembnejši izvozni trg za Italijane.

Giulietta je bila najbolje prodajana Alfa - vendar šele po fazi seznanitev. Alfa nobenega problema, kot je dejal oglas: "Last Chance Harvey ... Ena od kritik naredimo nas kot veliko. Ker je čas dela za Giulietta. "

Motorji z 100.000 km garancijo

Žito sestavljeni in hitro nerjavečega Alfasud poškodovana ugled Italijani. Tako, da ni dvoma o dolgoročnih lastnosti Südeuropäerin prišel, je Giulietta podeli dveletno barve garancijo in nato edinstveno 100.000 kilometrov garancije na motor. Prav tako izraziti čustva Formula 1 svetovni prvak Niki Lauda. Je ocenjeno kot nov dolžnika F1 voznik na Brabham-Alfa Giulietta na prvi 999, ki ga njegov avtogram.

Vendar trajnostno fascinacija posreduje le hiter posebne izdaje s čarobno "TI" pečata, ki ga športno Alfa potekala Giulietta Zender šport in na koncu turbo Giulietta. Večera je pokazala 323i celovit zadnji spojler. Giulietta z 2,0-litrskim dizelskim motorjem sam vedno vsebin z vlogo nišo - čeprav Svetovni rekord na kompresijski vžig na progi za visoke hitrosti v Nardo 1982 so svetovne naslovnice.

Ko je Giulietta leta 1985 predal štafetno palico za Alfa 75, je bila dostavljena skupaj 380.000 enot modela srednjega razreda. Na koncu je ugleden rezultat za drugo generacijo Giulietta. Prodana, kar je trikrat več kot v enakem imenom, zgrajena leta 1964 predhodnika. Samo krajina je bil uspešen - ki pa je bil izdelan za 16 let.

Uspeh kljub rdeče številke

Guiletta 1983 Guiletta 1983 Vir: Alfa Romeo Fiat Chrysler Avtomobili sredine 1970 je Alfa Romeo, čeprav spet rdeče številke svetovni proizvajalec velikih količin. Tudi v Nemčiji dobili spoštovati uspehe proti BMW. spodbudilo let statističnih podatkov o registraciji, v glavnem z Alfasud in Alfetta, ampak tudi s strani starejših krajini. Ustrezno visoka pričakovanja so bila do 1977 je pokazala Giulietta.

Z agresivnim obrisi, agilnih motorjev in prefinjene de Dion zadnje osi naj zmagajo, zlasti mlajši vozniki in očetje. Zato je s štirimi vrati za potnike na zadnjih sedežih na voljo več prostora kot konkurenti. Pod kratkem stub rep ustreza 420 litrov prtljage. Nenavadno bujno serijska oprema ni uspelo: Zatemnjena stekla, merilnik vrtljajev in menjalnik pet hitrosti so vedno na krovu. Slednja je bila v tistem času še ni na šestvaljni BMW standardom.

Po drugi strani pa so bile cene Giulietta ambiciozen. Začeli so sredi leta 1978 na 16,490 znamk. še toliko bolj, da se družini prijaznih menjalnik športniki stane od primerljivih BMW serije 3 ali Audi 80. In se je odlikoval tudi italijanske konkurente, kot je Lancia Beta.

je julchen pozno močna

Poleg lokaciji štirivaljni 1,3 litrski motor (90 KM) naj zlasti Samo 200 Ocene dražji, 108 hp 1,6-litrski Giuletta izraziti "močan užitek v vožnji" (Citat Alfa). V zameno, je to 175 km / h, hitra Giulietta, vendar ne dovolj hitro - še posebej, kot je bila obnovljena razprava o omejitvi hitrosti na avtocestah ustavil 1978th

Turbo Delta upravlja 206 kilometrov na uro na vrh Turbo Delta upravlja 206 kilometrov na uro v vrhuncu Vir: zakaj predloženi Alfa Romeo Fiat Chrysler Avtomobili Alfa dve top modele. S 122-KM 1,8-litrski bencinski motor s 180 km / h. Naslednji 2,0-litrski štirivaljnik celo naučil nekaj Audi pet-valjni motor in BMW Sechsender strah. Prisotna je bila nizka masa Giulietta, ki jo prazni le nekaj nad 1000 kg prednost.

bil odkrit draži nizka, poleg tega standard poraba od razposajeni italijanščina, ki se je podana kot 7,5 litra. V bistvu so bile vrednosti porabe Giulietta V testih strokovnih revijah, nato pa do 13 litrov na 100 kilometrov. Kupci Giulietta zdelo malo skrbeti razlike. Toda Alfa Romeo odzvali v jeseni leta 1981 znižalo pravi in ​​standardizirano porabo štirivaljnik z večjim deležem v peti prestavi.

Pri konstantni 90 km / h Giulietta porabljena v skladu s standardom zdaj le 6,6 litra. Razlike v vsakdanjem življenju, so bile precej nižje. Da Knauserpotential je skoraj izčrpana. Dokazi o 1983 nachgelegte 2,0-litrski turbo dizel, ki samo zahteva 0,4 litra manj goriva -, vendar je bilo precej dražje in dal samo 82 KM.

"zadnji pravi Alfa"

V Guilettas družina reunion Guilettas družina srečanje Vir: Alfa Romeo Fiat Chrysler Avtomobili Zahteva za dizelsko različico je bil omejen. potem dizelski motor v športni Alfa, ki je zdelo čudno. Ne tako za BMW, saj so Bavarci dal malo kasneje s šest-valjnih dizelskih motorjev za BMW 5 in serije 3. V tem času je pohitel Giulietta že prejel vrhunec svoje kariere. Da bi proslavili, je bil napolnjen in je omejena na 361 enot Turbo dirkač.

170 KM in 206 km / h flota Giulietta 2.0 Turbo Delta je bil namenjen kot model homologacijski listini za uporabo dirke. Moral bi imeti Alfetta GTV 6 podedovali, ki je osvojil štiri evropske prvenstva. Ampak potem se je izkazalo drugače, saj je Alfa 75 hitreje, kot je bilo pričakovano postal naslednik Giulietta. Še enkrat, v klinasto Nuova Linea z menjalnika koncept in zadnja kolesa pogon. Zakaj se je resnico, ki ga mnogi Alfisti kot "zadnji pravi Alfa". To si zasluži priznanje kot klasična Alfa ni prejel Nuova Giulietta danes. Zato nekaj preživelih limuzine zabeležili statistike.

kronika

 • 1950: Razvoj prvega majhen razpon Alfa Romeo, kasneje Giulietta gre naprej
 • 1954: Svetovna premiera za Giulietta Sprint
 • 1955: The Giuletta Berlina (limuzina) uvedemo. Ameriški športni avto uvoznik Max Hoffman je razvoj Giulietta Spider, ki ga
 • 1962: The krajina praznuje kot naslednik Giulietta svetovno premiero
 • 1964: The Giulietta sedan je vzet iz proizvodnje
 • 1976: Ermanno Cressoni je direktor Centro Stile Alfa Romeo in postavi končna dotakne na prihajajoči Giulietta
 • 1977: Svetovna premiera Nuova Giulietta (Tipo 116) na frankfurtskem IAA, serija začetek novembra v delu Arese / Italija. najprej sprožiti le z 1,3- in 1,6-litrskih motorjev. Niki Lauda je dolžan s Brabham-Alfa Romeo ekipa šef Bernie Ecclestone kot voznik za prihajajočo Formula 1 sezone. Niki Lauda je bil podpisan nato prvi 999 Giulietta avtomobilov in Alfa znamko veleposlanika modela Uvod
 • 1978: Lani prodaje za krajini
 • 1979: Nova Giulietta 1.8 je predstava s 122 KM. Na nekaterih trgih je že Giulietta z 2,0-litrskim motorjem
 • 1980: Novi top model Giuletta 2.0 se začne z 130 KM, prva kot posebna izdaja s spremembami v facelift Giulietta. Samo v Italiji je Giulietta Super pinot nube metallizzato, trim in rjave sedežne blazine z bež vložki
 • 1981: Na frankfurtskem avtomobilskem debitant v septembru, je facelift različico Giulietta. Poleg tega je posebna izdaja Super 2.0 je predstavil s tremi odtenkih barve in dvobarvna armaturna plošča za Nemčijo
 • 1982: Predstavitev Giulietta z 2,0-litrskim turbo dizelskim motorjem. 82-konjskih dizelskih motorjih doseči na 28.10. na progi za visoke hitrosti v italijanskih Nardo FIA svetovnih rekordov v kategoriji A s 2,0-litrski Giulietta Tržna kot posebnega modela pod oznako 2.0 ti
 • 1983: Tržna izstrelitev Giulietta 2.0 turbo dizel z 82 KM motorjem VM. Poleg tega uvedba turbo Giulietta Delta Delta samodejno s Avio turbopolnilnika, da izvabi 2,0 litrski štirivaljni 40 dodatnih konjskih moči. Nadaljnje značilnosti Turbo Delta so hladilnik olja, prezračevane kolutne zavore, ki imajo dve čeljusti na disku in indikator tlaka namesto povprečnega odzračevalno šobo. Sprejemnik Zender uvaja v sodelovanju z Alfa Romeo Nemčije, omejeni količini 150 enot Giulietta Zender Alfa šport, ki je zasnovan v dveh odtenkih barve in ima 15-palčna aluminijasta platišča. Dostava od naslednjega leta
 • 1984: Preimenovanje posebnega modela Giulietta 2.0 ti v Giuletta 2,0 brez omejitve količine. V Italiji so bolj Giulietta kvote dostavijo intervencijskih vozil na policijo
 • 1985, druge generacije Giuletta po 379,691 enot in uvedbo Giulietta nasledil Alfa vtičnico proizvodnje 75
 • 2010: Tretja generacija Giulietta bodo predstavljeni

Od zdaj naprej, bomo poslali naše najboljše novice enkrat na dan preko WhatsApp in INSTA. Sliši se dobro? Potem preberite tukaj, kako se lahko registrirate. To traja samo 2 minuti.

Like this post? Please share to your friends: