Citroën prostor Tourer, Peugeot Traveler: Vožnja poročilo, test – Nič premakne radi Citroën – ampak Peugeot ali Toyota

Ti si končno prišel, valjanje "večje saloni" Peugeot in Citroen. Ali lahko različice potnikov Traveler in prostor Tourer odkupil svojo trditev? Prva vožnja.

Štirje motorji, tri dolžine, dve medosni razdalji, številni sistemi pomoči in mehki usnjeni fotelji: Raznolikost in opremo je treba sprejeti v francoski Vans proti VW Multivan, Ford Tourneo meri in sodelovanje
Štirje motorji, tri dolžine, dve medosni razdalji, številni sistemi pomoči in mehki usnjeni fotelji: Raznolikost in opremo je treba sprejeti v francoski Vans proti VW Multivan, Ford Tourneo meri in sodelovanje

Vir: Groupe PSA

Bonn - Kakšen kovček. Seveda, veliko prostora je ena v segmentu dostavnih vozil in Großraumvans osnovno dejavnost. Ta novi francoski kraji telovadnico nastavitev nekaj več: Kje bi lahko prilagodimo sredinska konzola, je velik prazen prostor na policah vrat bi trajala veliko majhnih avtomobilov kot prtljažnik.

Zakaj govorimo o nečem anonimno iz "francoski"? Ker ima ta avto veliko imen. Citroën ga prodajajo kot gospodarsko vozilo Jumpy (ali kot avto "Jumpy Combi"), in kot pravi avtomobil prostor Tourer, Peugeot Expert in analogni in Taveller. Toyota ponuja avto tudi PROACE. Vsi ti modeli so tehnično enaka in roll iz obrata PSA v Valenciennes - stari "Eurovan" -Werk, PSA in Fiat leta 1978 ustanovil skupaj.

Različica potnik se razlikuje predvsem s svojimi možnostmi opreme v tovornjak, ki je še vedno vroče na Citroën Jumpy in Peugeot Expert Različica potnik se razlikuje predvsem s svojimi možnostmi opreme za vozila, ki se nadaljuje na Citroën Jumpy in Peugeot Expert vroče Vir: Groupe PSA je skupna vsem osnove: PSA modularni EMP2 avtomobilov platformo. Z dizla z 1,6 ali 2,0 litrov na štirih ravneh, dve medosni razdalji in tri dolžine telesa. Torej, zakaj je veliko imen? Ker so avtomobili prinesla toliko opreme, avto, ki ste jo želeli razlikovati močnejši, pravi PSA.

Avtomobili, tovornjaki, bivalni prostor?

Danes vozi Citroën vesoljski Tourer in Peugeot Traveler. Citroën vidi prostor tourer namesto velike taksi ali družina avtobus, Peugeot rad govori o "poslovni shuttle" z lounge vzdušje. In želi uporabiti najvišje standarde v prihodnjem letu z zvijanje "Business Lounge". Razlika se zdi precej umetno, saj so oprema katalogi obeh modelov komaj drugačna - tudi Citroën bo ponudil bivalni objekti 2017th

Dve sestra modeli imajo skupnega: Notranjost ni povsem dosegla ravni, ki kaže na "Lounge" trditev. Nadzorna plošča in obloge vrat so izdelani iz trde plastike in imajo trezen - kljub dekorativno aluminijasto zaponko na sovoznikovi strani, kljub usnjen volan in oblikovanje gumb premik v njihovem videzu.

položaj sedenja Za volanom ni avtomobilov, ampak dostavna vozila: strma, pokonci, blizu volana. Tu pa sediš na finih, overstuffed usnjeni stoli - doplačilo električno nastavljivimi, ogrevani in z masažno funkcijo. To ustreza.

Prostor (skoraj) brez konca

Veliko bolj pomembno v Van, je še vedno tisto, kar ustreza za prvi vrsti: veliko. V konfiguraciji s petimi sedeži, je razdeljen v razmerju 60:40 trojni sedežna klop je plus, odvisno od dolžine telesa, 750-2011 litrov prtljažnika na spodnjem robu okna. Naslonjalo se lahko zloži, premakniti celotno banko ali razširiti.

Zadaj v drugi vrsti še vedno sodi v vseh dolžinah, tretja, prav tako na tečajih in drsi. Tu, skoraj kaj gre. Ni nenavadno: Kdo želi razširiti sedeže ali premakniti, potrebuje nekaj sile. Različica bivalni prostor je od 2017 vključuje štiri posamezne sedeže plus dvižne mize. Za prilagaja elegantno, veliko stekleno streho in seveda ločen klimatski sistem.

Bogato oblazinjen usnjen stol, in je osem: Dobro sit prepušča v novem PSA Van Bogato oblazinjen usnjen stol, in osem iste: Dobro sit prepušča v novem PSA Van Vir: Groupe PSA zelo praktično, dva velika drsna vrata, ki delujejo na električni iz druge opreme linije in celo odprta peš strel Unters krmo. Ampak potem moraš pohajkovanje okoli avtomobila enkrat. Za velike, široko odpiranje prtljažnika A Električni bi tudi bilo lepo, ni. Konec koncev, lahko okno odpre ločeno.

Dobro podvozje, bruto pedali

Krmiljenje, vzmetenje in menjalnik dal oblikovalci za Peugeot, Citroen in Toyota enako. Majhni motorji ne prinese s PSA za testno vožnjo. Močna 2,0-litrski dizelski premikanje velikega Van dovolj hitro, je poraba 7-8 l / 100 km, da (standardna vrednost gnanega-150 PS-Verzija: 5,3 l / 100 km). Avtomatski le za top dizla (177 KM).

Iz izkušenj v vožnji avtomobila ne želite, da resno pogovarjati. Za to, sklopka, krmiljenje je preveč grob do ravnodušnega. Zavorni pedal ponujajo nenavadno veliko igra na eni testni avto v drugo vozilo prilagojeno na glas.

Dobro: Tudi neobremenjeno vožnja udobno prileganje. Ni samoumevno, kot mnogi dostavna vozila izvira le optimalno z veliko težo na zadnji osi. PSA za stavbe opustitev spremenljivo trdote, ki se prilagaja na težo vozila - dovoljena obremenitev je odvisno od opreme, od 600 do 1000 kilogramov.

Pomočnik: Polna Delovanje iz Francije

Čeprav je Citroën prostor Tourer in Peugeot Traveler vožnjo le delno kot osebna vozila - vendar lahko zagotovo tako zagotoviti z moderno povezljivost, udobje in veliko pomočnikov. Edinstvena v tem razredu je head-up zaslon. opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, pomočnik visoko žarek, Totwinkelwarner, adaptive cruise control, in Co: Proti nujno potrebnih sredstev, Van lahko krova ven na srednjem nivoju.

Toliko prilega v Citroën in Peugeot Tourer vesoljsko Traveler: Določanje volumen določeno zagonsko resnici ne smisla v tem modelu Toliko prilega Citroën vesoljsko Tourer in Peugeot Traveler: Določanje volumen določeno zagonsko naredi ta model ne res smiselno Vir: Groupe PSA tudi barantajo lovci ne bi smeli storiti brez parkirnega beeper in zadnjo kamero: kljub jasno vidnih robov je avto zmedeno samo s svojo dolžino in višino ,

Če je cena je vroče?

Ni vprašanje: Z veliko možnosti, se cena lahko hitro odstranimo nastale iz osnovnega števila 34 380 evrov. Obstajajo Traveler ali Space Tourer na 4,60 metrov kratki različici. Na žalost, ki je na voljo samo v enostavnejše poslovno opremo, zavihati ni usnje masažnih sedežev v ceniku, na primer, za taxi razreda sintetičnega usnja.

Dobro: stranski zračni blazini v seriji 2 in 3 so standard na PSA. Za to VW zahteva Multivan celo 500 evrov dodatne plus izbira za "dobrega dnevni paket" še 650 evrov. Na splošno velja, ena je vedno nekaj tisoč ostala na primerljivi konfiguraciji z modeli PSA pod cenami za VW Multivan in Mercedes V-Class.

Seveda, ni povsem nenamerno. In v dolžino le 4,60 metra bo našel drugje komaj osem ali devet sedežev. Po drugi strani pa tisti, ki so dovolj drzni, da vse dobavljivo razkošje je, plačati najmanj 45,610 evrov za Peugeot in Citroen celo 48,060 evrov na seznamu. Za to luksuzno opremo, kot so usnjeni sedeži in stekleno streho so nato zgradili leta.

Tehnični podatki: Citroën prostor Tourer, Peugeot Traveller

Motorji in menjalniki:

 • 1,6-litrski dizel, 95 KM, 210 Nm, 5,6 l / 100 km (NEDC), pet-stopenjski ročni menjalnik, V-max: 145 km / h
 • 1,6-litrski dizel, 116 KM, 300 Nm, 5,2 l / 100 km (NEDC); Šeststopenjski ročni menjalnik, V-Max: 160 km / h
 • 2,0 litrski dizel, 150 KM, 370 Nm, 5,3 l / 100 km (NEDC), šest-stopenjski ročni menjalnik, V-max: 170 km / h
 • 2,0 litrski dizel, 177 KM, 400 Nm, 5,7 l / 100 km (NEDC), šeststopenjski avtomatski, V-max: 170 km / h

Uteži in mere

 • Dolžina: 4,606 m; 4,956 m; 5,308 m
 • Širina: 1,92 m (. O Spiegel)
 • Višina: 1,89 m
 • Medosne razdalje: 2,925 m; 3,275 m
 • Rezervoar: 70 l
 • Trunk: glej tabelo
 • Masa praznega vozila: 1611 do 1780 kg
 • Vlečna kapaciteta: 1800 do 2300 kg
 • Osnovna cena: 34.380 EUR

Oblikovanje: Ali obstaja malo, predvsem pa modularne platforme omogoča veliko različic, kratkih previsov in relativno nizko težo Oblikovanje: Ali obstaja malo, predvsem pa modularne platforme omogoča veliko različic, kratkih previsov in relativno nizko težo

Like this post? Please share to your friends: