Električni Turbo – genialistisch ali schwachmatig?

Električni turbo - genialistisch ali schwachmatig?

 

Uporaba CPT E-turboCPT E-Turbo ApplikationDer E-Turbo. Kdo niso imeli to briljantno idejo? Zakaj ne smete zamuditi z nastavljivo, električno gnan kompresor njegov motor nekaj dodatnih konjskih moči? Brez večjih sprememb na motorju in razdelilcev - samo visi kompresor iz sesalnega - kabel - to je to. Zakaj nihče ni dejansko še ni zgrajena ???

 

No, pravzaprav angleška družba CPT ima zelo resno o tem auseinandergesetzt.Sie ​​imajo "preprosto" iz kompresorja del turbopolnilnikom z močnim elektromotorjem in oblikovana za let VTES Električni kompresorjem. Po mnenju nekaterih, na videz zelo prepričljiv, preskus poteka na različnih motorjev, vendar je bilo nenadoma zelo tiho o tej temi. razvoj VTESVTES EntwicklungAuf spletna stran CPT VTES ni več mogoče najti. Namesto dessem so ugotovili, da je Turbogenerator, ki se imenuje TIGERS - ravno nasprotno VTES. Stranska turbina turbopolnilnikom je pritrjen na generator, s čimer proizvodnjo električne energije iz energije izpušnih plinov.

Za nekaj časa boste našli tudi COBRA na CPT. To pa je zdaj še vedno ne pomeni, da bi na vozilo trajno več moči, ampak le pomaga v spodnjem območju vrtljajev turbo lag normalno turbopolnilnikom za premostitev.

E-Turbo na cilindra turbo motorE-Turbo o valjni turbo posrednik motorja pa vendar se zdi, da pridejo stvari, ki se gibljejo in si lahko ogledate na E-Turbo iz CPT majhnih turbo in hibridne motorje, ampak le kot podporo za konvencionalne turbopolnilnikom.

 

Zdaj boste imeli float debel vprašaj nad glavo in se sprašujem, če so za zdaj gradijo e-turbo, zakaj potem ne pravi ??? ". Torej, zakaj le?

 

Začnimo z nekaj teorije. Vendar mi ne da zdaj runterzubeten formul in nabiranje narazen vsako malo zadevo, kako nepomembna podrobnost. To ne bi smelo biti neplodna Predavanje ugotavlja ja. Naredimo to bolje v majhnem oknu med dva izvijača prijatelji glavi bata in Splinti je.

 

S: Rabim več moči.

K: Nato graditi NEN Turbo ali NEN Kompessor v mlinu.

S: Oh ne, y'know kar sem moral obnoviti vse. Imam boljšo idejo. Želim NEN električni pogon turbo.

K: Oh?! Saj veš, da zato, ker bodo nekateri velike težave priti do vas?

S: Kaj? Zakaj je bilo to? Je še vedno poln enostavno. Bom ustrelil "NE turbopolnilnikom na 'n E-mini motor - to je zabavno! Heck pride do težav?

K: A že veste, da je zrak kondenzira veliko energije. Zato kompresorji se vozi tudi z motorja in med vožnjo uporabljati svoje 5-15PS. Mind you - stisne samo zrak. Turbopolnilnikom ne mimogrede porabi manj, on uporablja samo eh preostala širitev energijo izpušnih plinov uhajala skozi odprtino pred BDC izpušnih ventilov. In ker ni čisto dovolj, bat potisne preostale pline pa tudi ponoviti. Torej, tako zelo brez izgube koliko trdi, da je turbo polnilnik ni. Iz nič, nič ne pride gor.

Ampak nazaj na temo. Podjetje je zdaj 5HP, ki so - domnevam, računati - 3,5 kW, tj 3500 vatov. Sedaj že morajo plačati tudi elektromotor naših e-turbo.

S: Čakaj, čakaj, čakaj! Na eBay obstajajo tudi tisti električni Turbos. vendar je nikoli 3.5kW!

K: In zato ta boljši računalniški navdušenci bodo nikoli zaračuna motor. Najbolj ovirajo vnos v priliva. Pozabite na te igrače stvari zelo hitro - to je hogwash. Tisti, ki kaj kupiti, prav tako prepričan, da je rally stripes, da njegov avto hitreje. Potrebujemo pametno voziti z dreieihalb kW.

S: Ok, ti ​​motorji dobiš - tudi za 12V.

K: Ja, zdaj kabel je treba določiti. Hm, 3500Watt deljeno s 12V naredi 292 amperov. Z izgubami in vsem, recimo 300.

S: STOOOOOOP! Kaj ??? 300 amperov ??? To pomeni, da lahko hitro prepražimo skupaj listov!

K: Ja, to je - da smo se zelo, zelo debel kabel. Kaj še?

S: Kaj manjka, je regulator.

K: Ni problema - sodobna moč elektronike omogoča.

S: Torej, smo jih dobili vse - kje za vraga, saj chop? Vedel, da je to čisto preprosto.

K: No, nimamo nobenega vira energije du Genie. S tem, kar smo želeli voziti to stvar?

S: Lahko vprašam neumni! No, s čim že? Kaj misliš, kaj baterijo in generator obstajajo?

K: 300 amperov za alternator?! Se zavedaš, da lahko normalno alternator zagotoviti le tako da se 70-150Ampere?

S: Oh, ja - desno. No, potem moramo le NEN maščobe rezervno baterijo. V prtljažniku je vedno dovolj prostora.

K: A baterija bo kmalu prazna, če trajno mu odvzela 300A. In tvoj alternator je tudi zahvalil, ko je potrebno, da bi polno obremenitev nenehno.

S: Počakajte - ideja - naredimo, da stvar vklopljena, potrebuje moč, zato le na kratko.

K: Kannste seveda naredili, ampak nasprotni predlog: ti gradijo samo preklapljati preko magnetnega kompresorja spenjanja in vam prihrani vse električne skuto z ..

S: Hmm ...

 

bomo ustavili na tej točki. Verjetno izgleda podobno, kjer se dogaja - na neki točki se sprašujem o smislu elektromotorja, ko bi bilo bolje brez. Zdaj ni veliko argumentov za E-Turbo ostajajo. Skrajna odjemno moč, in tako, kot je visoka poraba energije je prav vbodne, ki pa prinaša celoto, da bi propadel. Zato je COBRA je doslej verjetno le za 24V električni sistem vozila (Kaj vse potrebe moč nad 12V prepolovil) ponujajo, vendar to še vedno pomeni dostojno 234A pri polni obremenitvi 5,6 kW.

Medtem, sledimo idejo, da imajo dodatno E-Turbo popolnoma izginila in zgradili elektromotor samo neposredno v turbopolnilnikom med turbino in kompresorjem naprej. Na žalost, ta problem je še vedno visoka temperatura jakost električnega sestavnega dela.

 

Na drugem projektu, od gnani z istim treh elektromotorjev kompresor, lahko zelo jasno vidimo prizadevanja električnega sistema:

Kompresor poganja elektromotorji 3Kompresor poganja elektromotorji 3

Električni del v prtljažnikuElektrični del v prtljažniku

 

In za zabavo:

Verjetno ni mišljeno ernts)Verjetno ni mišljeno ernts)

 

 

Opomba:

Z veseljem ta prispevek in njegova vsebina mora biti komentiral. Prav tako je konstruktivna kritika naj bi. Avtor dela napake in je ni vseveden.

Nekonstruktiven in off-topic pripombe ali osebni napadi na avtorja ali na koncu komentarja strogo verbeten in neizogibno vodi do izbrisa ustreznega komentarja in po možnosti za prikaz na Forenadminstratoren.

 

PDF VTES nakladalci iz CPT:

Like this post? Please share to your friends: