Skoda Kodiaq (2017) in Superb (2016) v primerjalnem preskusu, cene – Big in Bigger

Ta SUV Skoda gre dobro: The Kodiaq določa kje se prične Superb prostor. Primerjali smo velik SUV s svojo tehnično brata.

Skoda Kodiaq (2017) in Superb (2016) v primerjavi: Dva velika Skoda
Skoda Kodiaq (2017) in Superb (2016) v primerjavi: Dva velika Skoda

Vir: MOTOR-TALK

Berlin - kjer se običajno vse o Audi, Škoda je danes poudarek. Naš preizkus Kodiaq parkiran med misijo pred Audi Forumu v Ingolstadtu med A3, A4 in TT. Množica ljudi se gnetli okoli SUV. Če je to nova, radoveden Audianer želijo vedeti. In s tem, kar Audi bi se v primerjavi z letom.

Odgovor: Tehnično naslednji Q3. Velikost gre proti Q7, vsaj v notranjosti. Prave konkurence, pa so v glavnem v hiši. Kodiaq je na Skoda nekaj podobnega SUV različico Odlično. Obe avtomobili so podobne velikosti, pogonov in ceni.

Imamo Kodiaq z našim trenutnim življenjskim tester, je Superb limuzina primerjavi. Tako dizel in DSG, vendar razlike v uspešnosti in pogon. In smo ugotovili: The Kodiaq je pomemben dodatek k vrhu - dobesedno.

Dimenzije in prostor: Ogromna. tako

Skoda Superb stranski pogled: Precej dolgo. 4.86 od ploščadi za predpasnik, 2,84 metra z medosno razdaljo Skoda Superb stranski pogled: Precej dolgo. 4.86 od ploščadi za predpasnik, 2,84 metre medosno razdaljo Vir: MOTOR-TALK Tudi velik avto ima svoje meje. 4,86 metra v dolžino, 2,84 metra z medosno razdaljo in koncept kompakten motor Škoda Superb v notranjosti je večja od večine modelov iz zgornjega srednjega razreda. 1950 litrov Največja obremenitev (v kombinaciji), niti ni trenutno Mercedes E-Class (S213). Ampak za več kot pet ljudi, ki so v nobenem mestu Superb. Ne v Combi in zagotovo ne v našem limuzino. Ker mora Kodiaq tekel.

Gradi bistveno višja. SUV navzgor. Z 1,67 m, dominira Superb za 20 centimetrov. Dovolj za distribucijo veliko prostora in da naj se v dolžino. 4.70 m izmeri velik SUV, zato je dobro, malo manj kot Superb. Kljub temu, da je vabi do 2.065 litrov, kot sedmimi sedeži pa je še vedno 2.005 litrov. Z omejene sedežev 270 litrov ostala.

Zadnji sedež v Kodiaq lahko premika. je še vedno trdno na hrbtu, samo otrok sedi dobro. V drugi vrsti, obe avtomobili ponujajo veliko prostora, še posebej v kolenih.

Notranja in konča: Jasno in praktična

Podobno je tudi v ospredju. V Kodiaq in Superb sedi udobno - naravnost in visok z dobro vizijo, bolj udobno misli straggle v Superb v Kodiaq. Vizualno kabina, funkcionalna, vendar komaj razlikujejo. Ergonomija in delovanje so brezhibna, občutek je v redu.

Skoda Kodiaq stranski pogled: Z SUV 4,70 dolžina je razmeroma kompakten, medosna razdalja je 2,79 metra Skoda Kodiaq stranski pogled: Z SUV 4,70 dolžina je razmeroma kompakten, medosna razdalja je 2,79 metra Vir: MOTOR-TALK V pogledu in dosegli uporablja Skoda pod penasta plastika. Lahko klavir trdijo, trde plastike v bližini tal je komaj opazna - zlasti volani, naslonjalo za roke in DSG prestavna prijeten občutek. Dejstvo, da je Superb nekaj let starejši od Kodiaq, boste komaj opazili.

Radio, infotainment in pomoč: zaslon na dotik in nekaj avtonomije

Večje razlike so tam spet do Infotainment. Tukaj pol generacija nadaljuje Kodiaq. V njej je trenutna različica navigacijskega sistema z do dela 9,2 palcev diagonalno in skoraj popolnoma brez gumbov. Navigacijski sistem v Superb gradi enake velikosti in je še vedno prave gumbe na straneh. Za facelift, ki bo spremenila. Do takrat smo veseli haptične povratne informacije, vendar manjkajočih spletnih funkcije.

Podporo in pomoč za velike modele Skoda enako dobro. Vendar pa je najbolj stroške. Neobvezno držite Kodiaq in Superb razdalje in skladbo, ki vam pomaga ostati buden, parkiranje in poenostavitev vabi s svojo električno prtljažnika. V SUV ni dodatnih načini vožnje za teren. Značilnosti sprememb v ABS in prenosa, da bi dobili boljše skozi blato. Če je dejansko vozi tam Kodiaq.

Drive: Skupna ponudba motorjev

Skoda Superb deblo: Superb že vabi sedan dovolj prtljago a Skoda Superb deblo: Superb že vabi Sedan zadostuje za prtljago en vir: MOTOR-TALK tehnično vrhunsko in Kodiaq komaj razlikujejo. Oba temeljita na isti platformi in imajo podobne motorjev in menjalnikov dosega. Naš preizkus šlo zelo Kodiaq SUV opremljena s pogonom na vsa kolesa in prostornino motorja 150 konjskih moči (2.0 TDI). Naša Superb (tudi 2.0 TDI) vozi s 190 KM na samo sprednji kolesi. Motorji zagotavlja Škoda v dveh avtomobilih.

Največja razlika: V Kodiaq sedem-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko ( "DQ500") deluje. Superb še zamenjan s šestimi prestavami ( "DQ250"). Varianta v Kodiaq čutiti v testu bolj spontano, uravnavanja in preklapljanje operacije se strinjam z obema. Superb dobi pričakuje, da bo facelift prenos naslednico ( "DQ381").

Kljub vsem podobnostim obstajajo razlike pri vožnji. Kodiaq je višji in težji, hitrejši in zato upočasnjuje. V našem duo je to zaradi različnih motorjev. Z isto pogon (150 KM, vsa kolesa), Superb še vedno za približno sekundo v sprintu in 20 km / h končne hitrosti naprej.

V vsakdanjem življenju, to ne moti. Pogoni so primerni za avtomobile in se nikoli ne počutijo slabo ali preobremenjeni. Ko je mraz, diesel žeblji. Po le nekaj minutah rahlega Rezanje notranjih zadevah.

Skoda Kodiaq Notranjost: The Kodiaq ima ločeno kabino in gradi znotraj daleč navzgor Skoda Kodiaq Notranjost: The Kodiaq ima ločeno kabino in gradi znotraj daleč največ Vir: MOTOR-TALK težka pogon štirikolesni in visoke gradnje bi Kodiaq ampak žejen. Na vozi v okolici Berlina se je porabi 6,2 litra na 100 kilometrov - dobre pol litra več kot Superb. Na avtocesti je 1,5 litra med limuzino in SUV: Na velike razdalje (do 160 km / h) vbrizga vrhunsko gladke sedem litrov na 100 kilometrov enega, ki Kodiaq osem in pol.

Vzmetenje in krmiljenje: neposredna ali lagodno

Z ohišje je podobno. Visoko težišče v Kodiaq pade, a komaj moteče. SUV vzmeti udobno, ne da bi gobasta ali nemirni. Za primerjavo, Superb čuti neposredna. Jasen: Ta SUV je povzdignil večjo maso za vogalom. je prispel na ukaz volana po vsem telesu, da traja dlje. Šport nihče ne smemo pričakovati vseeno. Dolge razdalje, tako dobro.

Zaključek, opreme in cene

Naša primerjava pokaže: The Kodiaq ne Skoda dobro. SUV dopolnjuje Superb na ključnih točkah. To lahko sprejme sedem ljudi, zagrabi zajetno prtljago in gradi relativno kompaktna - v krajšem in komaj širšega mestnega terenca je boljša izbira. Superb vožnje bolj okreten in bolj ekonomično. Postavite manjka tu prepogosto, ali limuzina ali Combi.

Škoda Kodiaq prihaja kot 7 sedeži. Na zadnji strani pa sedi otrok Škoda Kodiaq prihaja kot 7 sedeži. Na zadnji sedi otrok dobro Vir: MOTOR-TALK ceno sta dva par. Med Kodiaq in Superb Combi, vsak s 150 KM dizel, so 690 EUR osnovna cena. Posebni stroški opreme enaka, razpon motor je skoraj identična. Ko Kodiaq Skoda se osredotoča bolj na pogon na vsa kolesa. Zato se odločite za namen ali okusa: The Kodiaq za več kot pet ljudi, Superb za dolge razdalje.

Škoda Kodiaq začne na 26,150 evrov. Obstaja 125, pogon na sprednja kolesa bencin-KM in ročnim menjalnikom. Preizkušena konfiguracija pogon najmanj 34,590 €. Superb se začne kot limuzina z 25,750 evrov, tudi s 125 konjskimi močmi in pogonom na sprednji kolesi. Veliki dizelski stroški najmanj 35,850 evrov, kombinacija zadnje še 1.000 evrov dodatnega.

Za osebna vozila priporočamo Abstandstempomat, parkirni senzorji in poslovni paket "Amundsen". V Kodiaq tudi LED luči. V Superb obstajajo samo ksenon. Za to, paket off-road je na voljo - če je treba samo malo makadam in ne SUV.

Tehnični podatki: Škoda Superb in Skoda Kodiaq

 • Model: Škoda Superb 2.0 TDI DSG Sportline
 • Motor: 2.0 TDI s SCR katalizatorjem
 • Menjalnik: šeststopenjski dvojno sklopko menjalnik, pogon na zadnja kolesa
 • Moč: 190 KM (140 kW) pri 3500 do 4000 vrt / min
 • Navor: 400 Nm pri 1750 do 3250 vrt / min
 • Največja hitrost: 235 km / h
 • Pospešek 0-100 km / h: 7,7 s
 • Poraba, po NEDC: 4,5 l / 100 km
 • Dolžina: 4,86 ​​m
 • Širina: 1,86 m
 • Višina: 1,47 m
 • Medosna razdalja: 2,84 m
 • Trunk: 625-1760 l
 • Teža: 1.505 kg
 • Prostornina rezervoarja: 66 l
 • cena avto test (seznam): 48,948.98 evrov
 • Model: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI DSG 4x4
 • Motor: 2.0 TDI s SCR katalizatorjem
 • Prenos: sedem-stopenjski dvojno menjalnik sklopko, pogon na vsa kolesa
 • Moč 150 KM (110 kW) pri 3500 do 4000 U / min
 • Navor: 340 Nm pri 1750 do 3000 vrt / min
 • Največja hitrost: 194 km / h
 • Pospeševanje 0-100 km / h: 10,2 sek
 • Poraba, po NEDC: 5,6 l / 100 km
 • Dolžina: 4,70 m
 • Širina: 1,88 m
 • Višina: 1,68 m
 • Medosna razdalja: 2,79 m
 • Trunk: 765-2005 l (sita sedeži brez rezervnega kolesa)
 • Teža: 1.740 kg
 • Prostornina rezervoarja: 60 l
 • cena avto test (seznam): 50,019.98 evrov

Like this post? Please share to your friends: