i dag uten Trabi det skulle være noen VW anlegg i Chemnitz og Zwickau – Den Trabi arv bruker den østlige økonomien er fortsatt

Trabi produksjonen ble vraket kort tid etter turn. Likevel har bilen satt sitt preg med herde kroppen: Ville det ikke for ham, ville økonomien i øst i dag verre, sier forsker.

uten
uten "Rennpappe" ville økonomien i Øst-Tyskland i dag verre, sier Joachim Ragnitz, nestleder i Ifo-instituttet i Dresden

Kilde: dpa / bilde Alliance

Zwickau / Dresden - Øst-Tyskland fortsetter å dra nytte ekspert utsikt fortsatt fra forrige produksjon av østtysk Trabant biler og Wartburg. Bilprodusenter som VW hadde avgjort etter gjenforeningen i det tidligere Øst-Tyskland fordi det var takket være den østtyske bilen tradisjon fagfolk, sa Joachim Ragnitz, nestleder i Ifo-instituttet i Dresden. "De ansatte var clincher."

Bilfabrikker og leverandører i øst

Produksjonen av Gulf i Zwickau anlegget ville ikke eksistere uten Trabi i dag trolig Produksjonen av Gulf i Zwickau anlegget ville ikke eksistere uten Trabi dag trolig Kilde: dpa / bilde Alliance Etter slutten av DDR VW begynte å produsere i Zwickau og Chemnitz. Opel produsert fra 1992 biler i Eisenach, hvor tidligere den andre store østtyske bilmerke, Wartburg, hadde sin plassering. "Basert på disse arbeidene har et stort nettverk av leverandører utviklet i Øst-Tyskland", Sa Ragnitz. Bilindustrien hører hjemme i Sachsen, Thüringen og Sachsen-Anhalt nå en av de viktigste industrisektorene.

Ifølge opplysninger fra den føderale Ap Agency i Sachsen henger rundt i hver arbeidsplass i bilen fungerer mer enn en annen i leverandørselskaper. Hvor mange mennesker er sysselsatt i næringen som helhet ikke samles statistisk.

Så tidlig som i 1990, ble Polo i Zwickau bygget

Tirsdag starten av Trabi-produksjon markerer 60-tiden. Den første satellitten var 7. november 1957 av bandet. I april 1991 ble produksjonen avsluttet - hovedsakelig på grunn av manglende etterspørsel.

VW selv etablere sin base i Zwickau, blant annet med god forretning for bilindustrien i Sachsen allerede i GDR ganger. Så var det hensyn å bygge i motorer fra Polo og Golf-modeller fra 1987 i Trabant og Wartburg, sa Wolfsburg bilprodusenten. Men dette skjedde ikke.

Etter turn så i 1990 ble installert i det tidligere Trabant fabrikken i Zwickau den første Polo, Golf forsamlingen begynte det mindre enn et år senere. Deretter bygget produksjonsanleggene Volkswagen i Zwickau, Chemnitz og Eisenach videre.

kilde: dpa

Like this post? Please share to your friends: