Erdogan napoveduje Parni model avtomobila – Parni električni avtomobil udaril na trgu v letu 2021

Pred 27 leti je bil zadnji turški "Anadol" iz traku. Zdaj naslednik je treba graditi. Prednost: Turčija že močno avtomobilsko industrijo.

Anadol A1 je bila zgrajena leta 1966-1975 v sodelovanju s Fordom. Zdaj Turčija načrtuje skupaj s petimi podjetja novega modela avtomobila
Anadol A1 je bila zgrajena leta 1966-1975 v sodelovanju s Fordom. Zdaj Turčija načrtuje skupaj s petimi podjetja novega modela avtomobila

Vir: EnginT CC-BY-SA-3.0 preko wiki dobrin & dpa / slika zavezništvo

Istanbul - Ni vprašanje: Turčija je avto-mad narod - ne dvomim, ki je bil nekoč borili s prometom v Carigradu, Ankari in Izmirju. lastne turška avtomobilska znamka Vendar pa je bilo v zadnjem času skoraj 27 let. V 60 letih, je imela Turčija več vrst blagovne znamke "Anadol" dajo na trg. Vendar pa je proizvodnja končala leta 1990.

Zdaj država želi nadaljevati to obdobje. Turčija bo še enkrat, glede na državne vlade Recep Tayyip Erdogan leta 2021 proizvedeni v državi, neodvisna avto prinašajo na trg. Za je proizvodnja konzorcij petih družb odgovoren, turški predsednik dejal četrtek v Ankari.

Ti so bili po mnenju skupine Anadolu, turško-katarski podjetje BMC Holding Kiraca da Turkcell Group in Zorlu Holding. Erdogan je dejal, da je verjel, da so Turki raje avto takoj, ko je bilo na trgu.

Turčija je kupil pravice za Saab modelu

Nerealna načrti niso - novi niti. Že v letu 2015 je potrdila, nato industrijski in sedanji obrambni minister Fikri Isik: Turčija kupil licence na 9-3 švedskega lastnika NEVS. V tem času je tudi napovedala, da bo vozilo je električni avtomobil s podaljšanim območju.

Turški avtomobilska industrija je v bistvu v dobrem stanju. Sedem avto rastline proizvajajo jugovzhodno od Istanbula in okoli Bursa. Opravljanje infrastruktura je torej na voljo, kot tudi kvalificiranih delavcev. Skoraj 1,5 milijona vozil proizvedene v državi v letu 2016, od tega pa približno so izvozili tri četrtine.

Ti avtomobili bodo izdelovali v Turčiji

proizvedena v Gebze Honda kompaktna Civic v uspešni predvsem v vzhodni Evropi štirivratna različica. Nedaleč stran stoji turško ford-Tovarna v podjetju Kocaeli Ameriški proizvaja gospodarskih vozil, kot tranzit in Tourneo Courier. Od leta 2019 je Transit meri je, da delujejo kot plug-in hibrid od pasu tukaj. Nekoliko vzhodno proizveden v Izmit Hyundai mali i10 avto in i20 za evropski trg. Toyota gradi v bližnji Sakaraya modelov Corolla, C-HR in verso.

Bursa je drugi avtomobil "Hotspot" Turčija. Tovarna Tofas je bila ustanovljena leta 1968, ki ga je turški Koc Holding in italijanski Fiat skupine. Glavni sedanji modeli so vozilo prostočasna dejavnost Doblo in Fiorino in njihovi številni derivati: Ram PROMASTER City, Opel Combo, Peugeot Bipper. proizvaja Naslednja Fiat Tukaj je nova kompaktna linija z Tipo, Tipo vagon in Aegea.

Nedaleč od tovarne Tofas v drugi proizvajalci avtomobilov so se naselili: Renault Tukaj proizvaja Clio kot karavan in kombilimuzina in sedan Fluence. pušča na Karsan Otomotiv Hyundai proizvajajo tudi gospodarska vozila H 350.

vir: M. Material v. dpa

Od zdaj naprej, bomo poslali naše najboljše novice enkrat na dan preko WhatsApp in INSTA. Sliši se dobro? Potem preberite tukaj, kako se lahko registrirate. To traja samo 2 minuti.

Like this post? Please share to your friends: