Converter, CVT, dobbel clutch: fordeler og ulemper – Automatisk ikke like automatisk

Som automatisk vil bli bygget i hva bilen avhenger av kravene. Converter automatisk, dual clutch og CVT har forskjellige styrker, vi avsløre hvilke.

Automatisk: Hovedtypene er helautomatisk transmisjon, direktekoblingstransmisjoner og kontinuerlig variabel automatisk
Automatisk: Hovedtypene er helautomatisk transmisjon, direktekoblingstransmisjoner og kontinuerlig variabel automatisk

Kilde: Bildet allianse / dpa

München / Friedrichshafen - Dagens automatgir ikke lenger passer stereotypen av de lamme gass guzzlers. Moderne sendinger er effektiv og sportslig og helt uavhengig av på hvilket prinsipp de er basert på. I hovedsak er det tre systemer:

  • omformeren automatisk
  • den direktekoblingstransmisjonen
  • den trinnløse transmisjon og kontinuerlig variabel transmisjon (CVT)

Helautomatisk girkasse Gir høy komfort skift

ZF Friedrichshafen, er en overføring testet på testbenken gjennom skritt ZF Friedrichshafen, en overføring på testen sengen er grundig undersøkt Kilde: ZF

I den klassiske momentomformeren automatisk momentomformer for utmerket komfort under start og giring. Den er også egnet for høyt dreiemoment og således for kraftige motorer. men: "Den helautomatiske Motoren har ulemper når det gjelder effektivitet", sier Karsten Stahl av Research Center for Gears og Gear (FZG) av det tekniske universitetet i München. En del av motorkraft "siver" i komponentene.

Et intelligent styringssystem og meget effektive komponenter, kan de ulemper som i stor grad kompensere for i dag. for derved å generere moderne helautomatisk transmisjon kan redusere drivstofforbruket enn en manuell girkasse. Også om de bytter farts moderne systemer er ikke lenger sammenlignbare med gamle omformer automatikk.

Og de har en annen fordel: "Momentomformer fortsatt tilby den høyeste start og manøvrering", sier Jürgen Greiner, leder for utviklings bil transmisjonssystemer på ZF. Dette sikres ved planetdrevet, men disse er begrenset i hastighet styrke, og er følgelig ikke egnet for høye turtall sports motor.

Dobbel clutch girkasse: Spesielt for sports motorer

Dobbel clutch sendinger er nå på samme måte komfortabelt som omformer automatikk. A - for de fleste sjåførene ubetydelig - Ulempe ved teknikken i henhold til stål, men at tannhjulene kan forskyves bare sekvensielt Så ingen hopper over flere kurs er borte mulig.

for at motstå en dobbel clutch overføring høyere hastigheter enn helautomatisk transmisjon. "Dette gjør det gir seg spesielt for sporty, høyt turtall motorer"Sier ZF utviklere Greiner. også svært dynamiske skift snakke uten merkbare avbrudd av trekkraft for bruk i sportsbiler.

Kontinuerlig variabel transmisjon: Dette er uten overganger fra

Denne spaken styrer en BMW dobbel clutch med syv tannhjul Denne spaken styrer en BMW dobbel clutch girkasse med syv tannhjul Kilde: BMW

I en kontinuerlig variabel transmisjon (CVT), der er, som navnet antyder, ikke fast utstyr. Oversettelsen er kontinuerlig endres. "Imidlertid er effektiviteten særlig på grunn

Oljetrykk pumpe kreves mindre gunstig enn en moderne automatgirkasse", sier Steel. Også her noe av kraften i overføringen er tapt. I Europa CVT er upopulære selv for sine soniske karakteristikkene. Motorturtallet ikke følger fart og akselerasjon, noe som er uvanlig touch for mange sjåfører.

Men optimaliserer kontinuerlig variabel forholdet forbruk av bilen fordi motoren kan drives mye oftere enn andre konsepter i de mest effektive hastighetene. Audi, Toyota, Nissan og Subaru er produsenter, har CVT i programmet.

Hvilket utstyr til bruk produsenten i hvilke biler, har dels tekniske årsaker, men er også et filosofisk spørsmål. "De styrker og svakheter ved omformer automatikk og direktekoblingstransmisjoner er forskjellige og må vurderes avhengig av kjøretøyet konseptet"Sier Edmund Bauchrowitz, leder for Advanced girkasse og drivverk på BMW. München ansette begge konseptene. I dette rommet, vekt, ønsket komfort under start, effektivitet og ønsket antall tannhjul spille en rolle, som Bauchrowitz sier.

Dobbel clutch: S-tronic Audi med syv tannhjul for fram motorer tverrmontert Dobbel clutch: S-tronic Audi med syv tannhjul for tverrmonterte foran motorer Kilde: Audi

Ifølge Uwe Keller, leder for utvikling hos Mercedes-Benz drivverk, tilbyr moderne converter automatikk Fordeler for biler med bakhjuls eller firehjulsdrift. Dual clutch, men ville koble sjaltekomfort omformer automatikk med en kompakt konstruksjon, som er nyttig for biler med forhjulsdrift.

Individuell utstyr justering

"En avgjørende rolle i valg av utstyr spille kundens behov, størrelse og ytelse av bilen, samt ønsket ytelse og kjennetegn ved modellen"Sier Michael Schöffmann, leder for Transmission Development hos Audi. de ville Dual clutch og kontinuerlig variabel transmisjon, for eksempel bare opp til et dreiemoment på 400 Newton meter anvendes.

Hver drivertyper, bør det være riktig automatgir. Og hvem er fortsatt skeptisk til noen produsenter har et teknisk triks klar: Med teknologi, kan dagens generasjon av girkasser være ganske stille til kunden - uansett om behagelig eller spesielt atletisk.

kilde: dpa

Like this post? Please share to your friends: