Alfa Stelvio, Audi Q5, Range Rover Velar, Volvo XC60 Tests – SUV fire-vejs kamp i Mellemøsten-sværvægter

Hvad kan Alfa, Audi og Volvo i SUV middelklassen? Og hvordan blandet Range Rover med det nye Velar med der? Fire opskalere high-benede venner i sammenligning test.

Volvo XC60, Audi Q5, Alfa Romeo Stelvio og Range Rover Velar skulle bevise sig selv i vores sammenligning test
Volvo XC60, Audi Q5, Alfa Romeo Stelvio og Range Rover Velar skulle bevise sig selv i vores sammenligning test

Kilde: mobile.de

Tannisby - Om for lidt valg, du virkelig kan ikke klage. Dem, der søger efter en SUV, er én. Ved de fleste producenter i næsten hvert segment. I midten af ​​2017 fornyelsen blev annonceret. Volvo, den nye kom XC60, Audi Q5, den nye. Helt ny i klassen: Alfa Romeo med Stelvio.

Alle grave i det såkaldte premium-segmentet. ligner Den nye Range Rover Velar. Passer med sine 4,80 meter i længden og en startpris på mere end 56.000 euro, men ikke rigtig i middelklassen. I den øverste klasse, men ikke endnu.

Hvorvidt velar tilbyder mere end Audi, Alfa og Volvo? Hvorvidt Stelvio kan indløse løftet om sporty Alfa Romeo? Og hvordan den nye XC60 antyder? Alt, hvad du læser i vores store quad sammenligning.

Akselafstanden af ​​velar er 2,87 meter, den udvendige længde er 4,80 meter Akselafstanden af ​​velar er 2,87 meter, den udvendige længde er 4,80 meter Kilde: mobile.de

Space | dimensioner | Trunk | krop

4.80 meter er meget for en mellemstor SUV. De Velar møntanstalter længden direkte gavn stammen rundt: Mere end 670 liter ved udjævnede bagsædet - er enorm. med op til 1.730 liter maksimum han slår konkurrenterne med næsten 200 liter, Volvo så meget som 300 liter.

omgang 1.430 liter maksimal volumen i XC60 er et godt stykke under gennemsnittet i segmentet, ved 505 udjævnet bagsædet går fint. Efter alt, Volvo er den eneste bil i sammenligning, som besidder en helt flad last udbytter, efter foldning ryglænet. For alle andre er det stiger en smule. Et niveau resulterer overalt.

Bagsædet er låst op, når kandidaten enten fra stammen eller ved sidedøren. Bortset fra velar: dåsen lå fladt kun gennem sidedøren. Det kræver også en masse styrke. I Stelvio du nødt til at hjælpe efter oplåsning af ryglænet. Volvo løser bedst: Her ryglænet foldes elektrisk til. Tidligere nakkestøtterne fold også elegant. Men det koster ekstra gebyr.

I Audi Q5, armene handle i bagagerummet, da hun kunne bryde hvert øjeblik. Uværdig for segmentet. Fra et funktionelt punkt i Q5 for de fleste. den Bagsæde kan skifte, skæmmer deres hvile i kip.

Den plads på bagsædet falder ud ens for Alfa og Audi. Han, der ikke er for stor (1,75 m i dette tilfælde), finder masser af plads bag en lignende korte bilister. To hænder forbliver mellem knæene og forsædet, et par inches til taget. Den velar tilbyder i begge retninger omkring en tredjedel mere. Den lange akselafstand (2,87 m) betaler sig. Volvo har kun en centimeter mindre og holder løs med. Han er den eneste i testen tværliggende motor. Den forreste sparer plads, du kan føle den bageste.

Ved første øjekast, Stelvio ligesom i det indre. Ved nærmere eftersyn, detalje svagheder afslører Ved første øjekast, Stelvio ligesom i det indre. Ved nærmere eftersyn afslørede detaljer svagheder kilde: mobile.de

interiør | bearbejdning | materialer

Alfa har en hård tid. Ved første øjekast, det ser godt indefra. Designet ser sporty, den blød plast kvalitet, træ indretning smukke. Den ru struktur på instrumentbrættet minder om robust læder. I detaljer, svagheder viser: Gearstangen ser billige, i døren paneler lægge for meget hård plast for segmentet. Det Infotainment ser kun smuk, så længe det er overstået.

Alle konkurrenterne kan gøre det bedre. Audi giver svagheder. Overfladerne føler alle godt og ser ud. Dog kunne knapperne være valent i detaljer og give lidt mere vægt. Det giver også den samme fejl som Stelvio: i døren foring det kommer under træet finish med hård plast yderligere. Først da igen med Alcantara.

I Volvo XC60, der er ikke sådan noget. Klar bygget Volvo Plast i dørene, men det føles blødt. På instrumentbrættet af testen bil fastspændt selv læder. Der er ikke sådan standard, men basen henvisning ligesom os hos Volvo også. De malede overflader synes anstændigt, men ikke ædel. Træet indretning allerede.

Range Rover spiller mens sammenligne materiale i en højere liga. Ikke så mærkeligt: ​​Vi kunne ham for nu kun køre i den første udgave. Hvilket er fyldt med alle mulige gimmicks, der fordrejer sammenligningen. For eksempel er hovednavn foret med ruskind og dekorative elementer er lavet af kulstof. Den "luksus-pakke 2" (ellers 2.808 EUR) bringer Windsor læder på instrumentbrættet, rattet og døren trim.

De to store 10-tommer skærme i midterkonsollen, fås som standard. De fungerer næsten hyper moderne og helt chik. Men små svagheder i behandlingen er mærkbare. Åbningsmekanismen af ​​midterkonsollen føles usikker f.eks. Og i bagagerummet er det slut med skønhed. Men da har næsten alle kandidaterne kun filtet materiale og noget blæsende dækker. I Audi den smukkeste tæppe, de tre andre flytte på et tilsvarende niveau er.

Ud over den høje opløsning Mäusekino Range Rover Velar bringer den største off-road kompetence i forhold til Ud over den høje opløsning Mäusekino Range Rover Velar bringer den største off-road kompetence i forhold til Kilde: mobile.de

infotainment | radio | konnektivitet

Det er klart, det mest moderne indtryk gør velar. De to store skærme er taktile meget tæt på iPad. De øverste kører, når du starter fra instrumentbrættet lidt fremad, bunden har særligt kloge roterende hjul: Ændringen dens funktion afhængigt af det valgte menupunkt. Så for at fastsætte med den samme knap den temperatur, hvor man vælger den drivende tilstand i den anden menu. Stor. Men samlet ganske kompliceret.

Vi havde ikke nok tid med bilen at indarbejde os grundigt. Det Range Rover USB 3.0-stik og endda en HDMI-port i midterarmlæn placeret, men taler for de høje krav til funktionalitet.

Volvo og Audi, men tilbyder også næsten alt hvad du behøver. Medmindre du har brug USB 3.0 og HDMI. Drift ved Volvo lykkes intuitiv, Audi du har brug for mere tilvænning. Funktionelt tilbage at ønske med egnet udstyr. Apple og Android carplay bil til rådighed, Navi kan hente real-time trafikinformation. Digitale instrumenter bringer XC60 i udstyret Momentum standard med som Audi især for 500 euro (plus navigationssystem).

Alfa er der ikke den slags. En on-board computer med 7-tommer skærm er den største følelse. For 250 euro ekstra i super udstyr. Infotainmentsystemet også ser kun smuk, så længe det er overstået. Designerne har det integrerer smukt i instrumentbrættet. Den grafiske kunstner havde kendt åbenlyst blev programmører holdes kort. Den smule Alfa Tilslut til Funktioner giver, også kan betjenes dårligt og dårligt læse.

Med justerbar luftaffjedring, Volvo XC60 fjedre komfortabel Med justerbar luftaffjedring, Volvo XC60 fjedre komfortabel Kilde: mobile.de

sikkerhed | systemer assistance

Lidt kedeligt det ser hos Alfa med hjælpesystemer. I bunden er der byen nødbremse med fodgænger afsløring og advarsel lane afgang. Blind Spot Warner og high-beam assistent er tilgængelig som statister i pakken. Trafik tegn eller døsighed detection system ikke tilbyder Alfa. Også, ingen selvstyrende track holder. Som følge heraf er en trafikprop assistent mangler. Efter alt: En afstand Krydstogt tilbyder Alfa til 1.200 euro ekstra. LED-forlygter mangler i tilbuddet, xenon med sving og Abbiegeleicht koster 1.400 euro.

Volvo er godt fremad her. Selv det grundlæggende udstyr af Momentum XC60 hjælper aktivt til at holde sporet, advarer føreren, når faldende opmærksomhed og hjælp ved styretøj indgriben her, ikke at falde i modkørende trafik. Trafik tegn anerkendelse, er der også standard, samt en automatisk, den faste bremse bilen for at undgå yderligere efter en kollision. I modsætning til de 90 modeller men der mangler i bunden "Pilot Assist", tillader bistået køre op til 130 km / t. Volvo opfordrer til 1.750 euro ekstra.

Fordi systemet holder styr ikke meget godt og irriterende med for meget styretøj interventioner, kan du undvære det. Volvo kombinerer Men Intellisafe omgive det. Her Blind Spot Warner er inkluderet, og den tværgående trafik Warner til omvendt ud af parkeringspladser og den bagerste begrænsningerne.

Assistenten udstrækning i Audi er ens i størrelse. Den Q5 vil automatisk bremse for fodgængere i byen, advarer når at lukke afstanden og føreren i træthed. Flere hjælpere koster opladning: Den aktive spor holder, for eksempel, vejskilte eller endda en fartpilot. For 1.640 euro får du med "hjælpepakke tour" de fleste guider, der er nyttige på ture (adaptive fartpilot, trafikprop assistent, vejskilte, etc.). En anden pakke dækker ting fra, hvordan at krydse trafik advarsel, parkeringshjælp og andet system, der vil gøre livet lettere i byen. Samlet set man ender med mere end 3.000 euro.

Range Rover er begrænset i basen primært på nødbremsen. I det udstyr S bakkamera kommer til SE tilføjer træthed advarsel, vejskilte og adaptive cruise control. HSE inkluderer derefter den fulde pakke med spor indehavere, trafikprop assistent, Blind Spot Warner og Einparkpilot. Alle Guiden omkostninger på to parceller omkring 3.700 euro.

standard på Alfa Romeo Stelvio 2.2 D sætter en otte-trins automatisk standard på Alfa Romeo Stelvio 2.2 D sætter en otte-trins automatisk Kilde: mobile.de

drev | motor | transmission

Den diesel diskussion trodsighed: dieselmotor med ca. 2,0 liter slagvolumen er stadig en del af kerneydelsen i mellemstore SUV'er. Trods høj konstruktion og høj vægt, de tillader rimeligt moderat forbrug. Og nok damp til korrekt udførelse. Vores test kandidater passer ikke 100 procent. Den velar selv falder helt ud, for som først han Edition oprindeligt kun med 3,0-liters V-6 diesel var til rådighed (i tabellen nedenfor har vi entry-level diesel opført).

Vi må derfor se bort fra V6 med 300 hk og 700 Nm drejningsmoment i denne sammenligning. Selv om det er svært. Med magt levering cremet og silkeblød lyd yngre kolleger ikke kan følge med, selvfølgelig.

Volvo er den mest magtfulde af de resterende tre. Alfa han kan ikke afhænge alligevel. Hverken følte selv på papir. Han føler i sig selv kraftigt at reagere spontant på gas og virkelig skubber i alle situationer masser af drejningsmoment til otte-trins gearkasse. Det harmoniserer måde meget godt med motoren.

Alfa men vejer mindre. Du kan mærke det. Han går frem mindst lige så god i spurten til 100 km / t, det slår XC60 selv betydeligt. Acceleratoren giver lidt modstand og reagerer direkte. De automatiske aktier i dynamisk funktion endda helt vipper ud og vender selv i normal drift hurtigt til en sportslig kørestil én.

Den 8-trins kasse i Volvo skifter diskret og slebet. Forsigtigt, hurtigt, men ikke så påtrængende som i Stelvio. Dette gør det, Alfa giver SUV en sporty karakter, Volvo XC60 sætter effekt på komforten. Den D5 AWD fungerer også derfor en række for stor. Den D4 AWD med 190 hk og 400 Nm helt fint.

Den 190 hestekræfter diesel blev koblet til en 7-trins dobbelt kobling transmission i testen bil, en håndkontakt er tilgængelig Den 190 hestekræfter diesel blev koblet til en 7-trins dobbelt kobling transmission i testen bil, en håndkontakt er tilgængelig Kilde: mobile.de Q5 falder mod den stærke XC60 og Stelvio fra klare, men giver også tilstrækkelig strøm. Hertil kommer, at 2.0 TDI går stille. selv ved fuld gas, han ikke lyder ubehageligt, perfekt til hverdagsbrug vej høres næppe noget fra de fire-cylindrede. Ligesom i XC60. Volvo diesel også weggedämmt stor, støjniveauet Audi og Volvo giver ingenting.

Alfa spiller brølende outsider. Motoren nynner altid hørbar. Når en træder det, er det støjende. Efter alt, han ikke lyde som ledig og ru, men smuk, hvilket gør det volumen lidt mere komfortabel. Mere isolering kunne det ikke desto mindre tolereres.

Forbruget af Alfa klarer sig godt. På vores testbane endte Stelvio op med lidt over seks liter. den svagere Audi brugt lidt mindre end seks liter. Jo stærkere Volvo desværre, meget mere. Omkring syv liter er for meget i betragtning af testbane med overvejende moderate motorvejen hastigheder og nogle lokale gennemkørende trafik. Især: Selv den velar med 3,0-liters V6 underbud XC60 betydeligt.

håndtering | chassis | styretøj | komfort

Audi Q5 og Volvo XC60 blev begge udstyret med justerbar luftaffjedring. En fin ekstra, der koster omkring 2.000 euro i Audi, Volvo næsten 2.300 euro. Pengene kunne være umagen værd. SUV'er lider ofte af dårlig kørekomfort og en lille tørhed suspension. De to gør ikke. De sluger uden klage kanter, buler og huller. I dynamisk tilstand, de stramme lidt, men forbliver tålelig.

Perforeret, smukt syet og to farver: De lædersæder er på Velar Første udgave standard Perforeret, smukt syet og to farver: De lædersæder er i Velar Første udgave standard Kilde: mobile.de Den Velar springer ikke så glat. Den leveres som standard med adaptiv affjedring, luft, der er ikke engang en ekstra omkostning. Han er behageligt nok alligevel, kan en eller to salg kunne mærkes endnu mere tydeligt end i Q5 eller XC60.

Den Stelvio føles samlede hemdsärmeliger. Han ruller ikke så uanfægtet af huller eller vejbump, tilstrækkelig komfort, chassiset alligevel. Man fornemmer, at Alfa sammenlignet er den nemmeste. Han har ikke helt så stramme fjedre og dæmpere til at holde strukturen i skak. Det synes således mere bindende og total letfodet end de andre tre.

Især velar synes tung og stor. Han leder hårdt og ikke meget følelsesladet. I Volvo også føler, at du ikke meget i rattet, men vægtningen er forvaltes bedre. Dette gør det føltes lettere end han er, og opfordres til at skræmme ham hurtigere end veje. mere lidt lettere dirigerer Audi. Han har et spor mere feedback.

Og så er der den Stelvio: Styringen er udviklet direkte til den centrale position, som det synes næsten nervøs. ellers går det ikke en SUV, ikke kun i denne sammenligning. Dette kan virke adræt og sporty ham med det samme. Med Stelvio man springer eneste måde omkring hjørner. Mere information om vejbanen giver også ellers af nogen. På længere ture, men den ekstremt direkte (for en SUV) styring kunne irritere. Men, helt klart: Den Stelvio er den atlet blandt SUV'er.

Egenskaber | pris

Alfa Romeo har meget nøje fulgt Giulia udformningen af ​​Stelvio Alfa Romeo har udformningen af ​​Stelvio meget nøje på Giulia orienteret Kilde: mobile.de Alfa roser den bedste Stelvio på lige under 40.000 euro. Så en 150-hk diesel driver ham. Drevet vores test bil med 210 hestekræfter diesel og firehjulstræk er allerede tilgængelig på 48.500 €. Det kommer kun fra det udstyr, "Super". 18-tommer aluminiumsfælge, stof og læder sæder, 2-zone klimaanlæg, regn og lyssensor, fartpilot og parkering beeper til bagsæde kommer som standard. Hertil kommer, at Radio Alfa Connect med 6,5 tommer lille skærm, USB og Bluetooth.

den Audi Q5 starter med 190 hk diesel, fire hjul og 7-trins dobbelt kobling transmission ved 47.000 euro. I modsætning til Alfa Xenon lys er standard. Imidlertid er Q5 rullende kun på 17-tommer hjul og bagklap åbner ikke elektrisk (490 euro ekstra), er sæderne betrukket med stof. allerede 125 euro er forfaldne til lys og regnsensor, automatisk klimakontrol bruger kun én zone (3 zoner koster 695 euro). Radio med 7-tommer skærm (Bluetooth, USB) kommer som standard. Ikke desto mindre, Hvem skal løfte Audi om Alfa niveau, ender med næsten 50.000 euro.

vores Volvo XC60 D5 AWD træder højere. Det koster mindst 53.000 €. Den svagere D4 AWD med 8-trins automatgearkasse til Alfa-niveau, men bringer en masse udstyr med. 18 tommers er standard, 2-zone luften, LED forlygter med stråle assistent og bageste parkeringshjælp. Desuden er XC60 altid med den store infotainment-system (9-tommer skærm, 10 højttalere, 330 watt), der kommer. For el-bagklappen er nødvendigt at bestille bagagerummet pakke til 500 euro. XC60 er således kun lidt dyrere end Alfa - på lidt dårligere performance og nogle bedre udstyr.

Den rekordhøje priser sammenlignes klart den Range Rover Velar. Den 180-hestekræfter diesel starter ved 56.400 €. Desværre, det udstyr sætter prisen knap. Det grundlæggende udstyr er om på lige fod med Volvo. Det eneste men velar giver fabrikken adaptiv affjedring med Wankneigunskontrolle. Til dette kan du kreditere vifte af omkring 1.000 euro. Så meget koster det dæmper kontrol Audi, Alfa, der er adaptiv dæmper for 450 euro i forbindelse med sport pakke til 800 euro. Hos Volvo, er du nødt til at tage springet direkte til fuldt adaptiv luftaffjedring til 2.300 euro.

gå optisk Volvo, Alfa, Audi og Range Rover SUV'er i deres meget forskellige måder gå optisk Volvo, Alfa, Audi og Range Rover SUV'er i deres meget forskellige måder Kilde: mobile.de

Konklusion: Noget for alle

Objektivt set kan Alfa i denne sammenligning ikke rive. Efter alt, han har den største stammen af ​​de tre kortere SUV'er med op til 1.600 liter. Forarbejdning og materiale kvalitet, støj, komfort og sikkerhed funktioner er tilgængelige ikke på niveau med de andre. Men han er langt den mest adrætte og sporty bil i test - stadig dybest set en ulempe som en SUV.

Volvo er den rigtige bil til behagelig chauffør. Håndtering, atmosfære og (sikkerhed) udstyr egnet til SUV og lange afstande. Men dynamisk af Audi er lige så behageligt et spor. den små svagheder i det indre uforenelig med den temmelig høje pris, som er tilsvarende udstyret, men et godt stykke over Stelvio.

Den Velar er langt den dyreste. Men han rangerer i størrelse og atmosfære halv klasse over konkurrenter. Den ultra-moderne interiør og den udtryksfulde udvendige design bør absolut finde deres målgruppe. Han bringer også de bedste off-road evner på fabrikken. Dette er imidlertid mere af en teoretisk fordel i denne klasse ikke kun i velar.

Specifikationer mellemstore SUV'er

model
Alfa Romeo Stelvio 2.2 D
Audi Q5 2.0 TDI
Range Rover Velar D180
Volvo XC60 D5
motor2,14-l turbodiesel2,0 l turbodiesel2,0 l turbodiesel2,0 l turbodiesel
magt210 hk (154 kW) b. 3.750 U / min190 hk (140 kW) b. 3800-4000 o / min180 hk (132 kW) b. 4.000 U / min235 hk (173 kW) b. 4.000 U / min
drejningsmoment470 Nm f. 1.750 U / min400 Nm f. 1750-3000 o / min430 Nm f. 1.500 U / min480 Nm f. 1750-2250 o / min
drevFirehjulstræk, 8-trins automatgearkasseFirehjulstræk, syv-trins S-TronicFirehjulstræk, 8-trins automatgearkasseFirehjulstræk, 8-trins automatgearkasse
0-100 km / t6,6 s7,9 s8,9 s7,2 s
hastighed215 km / t218 km / t209 km / t220 km / t
forbrug4,8 l / 100 km4,9 l / 100 km5.4 l / 100 km5.5 l / 100 km
CO2-udledning127 g / km129 g / km142 g / km144 g / km
Længde / bredde / højde4,69 m / 1,90 m / 1,67 m4,66 m / 1,89 m / 1,66 m4,80 m / 2,03 m / 1,67 m4,69 m / 1,90 m / 1,66 m
akselafstand2.818 m2,819 m2,874 m2,865 m
bagagerum525-1600 liter550-1550 liter673-1731 liter505-1432 liter
vægt1734 kg1845 kg1899 kg1990 kg
prisfra 48.500 eurofra 47.000 eurofra 56.400 eurofra 53.000 euro

Fra nu af sender vi vores bedste nyheder en gang om dagen via Whatsapp og Insta. Lyder godt? Så læse her, hvordan du kan registrere. Det tager kun 2 minutter.

Like this post? Please share to your friends: