40 år Alfa Romeo Giulietta Nuova (Tipo 116) – Hot kærlighed ved andet blik

Den Giulietta skal arve den legendariske Giulia - med en mærkelig kileform og transaksel. Kunne ikke lide nogen, men var en succes - især i Tyskland.

Alfa Romeo Giulietta 1977
Alfa Romeo Giulietta 1977

Kilde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Biler

Köln - Dette bør være efterfølgeren til det klassiske Giulia? Et råb af rædsel fanget mange Alfisti når den milanesiske brand i efteråret 1977 præsenterede Giulietta (Tipo 116). Måske den kantede kileform ( "Nuova Linea") i denne sport sedan kom for tidligt et par år. Måske det manglede designet på nådegave Giulia. det var skygge over starten af ​​Giulietta.

Den Guiletta som en sportsmodel Den Guiletta som en sports model Kilde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Biler Her er "Julchen", men tilpasset den omfattende transaksel drev teknologi fra Alfetta. For Alfa Romeo havde høstet overstrømmende ros fra kritikere og publikum i årevis. Endelig er begrebet forreste motor og gearkasse og kobling bagtil garanteret en perfekt afbalanceret vægtfordeling. Og overlegne køreegenskaber, de lige BMW fans overbevist og Tyskland etableret som det vigtigste marked for italienerne eksport.

Den Giulietta var den bedst sælgende Alfa - men først efter en tilvænning fase. Alfa ikke noget problem, da annoncen sagde: "Sidste Chance Harvey ... Et kritikpunkt vi gør os som meget. Fordi tiden arbejder for Giulietta. "

Motorer med 100.000 km garanti

Lemfældigt samlet og hurtigt rustfrit Alfasud skadet omdømme italienerne. Så det ikke i tvivl om de langsigtede kvaliteter Südeuropäerin kom op, blev det Giulietta tildelt en toårig maling garanti og en så unik 100.000 kilometers garanti på motoren. bør også formidle følelser Formel 1 verdensmester Niki Lauda. Han bedømt som en ny skyldner F1 kører på Brabham-Alfa Giulietta på den første 999 af hans autograf.

Men bæredygtig fascination medieret kun hurtigt særlige udgaver med magi "ti" segl af den sporty Alfa afholdt Giulietta Zender sport og til sidst en turbo Giulietta. Den engang viste 323i dens integrerede hækspoiler. Giulietta med 2,0-liters dieselmotor alene altid tilfreds med en niche rolle - selv om Verdensrekord af kompressionstænding i high-speed spor i Nardo 1982 gjort globale overskrifter.

Når Giulietta i 1985 overdraget stafetten til Alfa 75, havde i alt 380.000 enheder af mellemklassen model blevet leveret. Ved afslutningen af ​​en respektabel resultat for anden Giulietta generation. Den sælges, tre gange mere end det samme navn, bygget op i 1964 forgænger. Kun Giulia var en succes - men som blev produceret i 16 år.

Succes på trods røde tal

Den Guiletta 1983 Den Guiletta 1983 Kilde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Automobiles midten af ​​1970'erne var Alfa Romeo trods røde tal igen en global high-volumen producent. Selv i Tyskland får respektere succeser mod BMW. ansporede en flyvning af statistikker registrerings-, hovedsageligt af Alfasud og Alfetta, men også af de ældre Giulia. Tilsvarende høje forventninger var til 1977 afslørede Giulietta.

Med aggressive konturer, agile motorer og sofistikeret de Dion bagaksel hvis de skulle vinde, især yngre bilister og fædre. Derfor er den fire-dørs til bagsædepassagererne tilbudt mere plads end konkurrenterne. Under den korte stub hale passer 420 liter bagage. Usædvanligt frodige standardudstyr mislykkedes: Tonede ruder, omdrejningstæller og en fem-trins gearkasse var altid om bord. Sidstnævnte var på det tidspunkt ikke selv på seks-cylindret BMW standard.

På den anden side, priserne på Giulietta var ambitiøse. De startede medio 1978 på 16,490 point. mere, så de familievenlige Transaxle atleter koste end sammenlignelige BMW 3-serie eller Audi 80. Og han udmærkede sig også italienske konkurrenter som Lancia Beta.

blev Julchen sent stærk

Ud over basen fire-cylindret 1,3 liter motor (90 hk) bør især kun 200 mærker dyrere, 108 hk 1,6-liters Giuletta formidle "stærk køreglæde" (citat Alfa). Til gengæld er disse 175 km / t var frisk Giulietta men ikke hurtigt nok - især som en fornyet diskussion om en hastighedsgrænse på motorveje blev stoppet 1978:e

Turbo-deltaet lykkedes 206 kilometer i timen i toppen Turbo-deltaet lykkedes 206 kilometer i timen i peak Kilde: hvorfor Alfa Romeo Fiat Chrysler Biler Alfa fremlagt to topmodeller med. Med 122-hk 1,8-liters benzinmotor, 180 km / t. Følgende 2,0-liters fire-cylindret lærte selv nogle Audi fem-cylindret motor og BMW Sechsender frygt. stede var også den lave vægt Giulietta, som bragte tom kun lige over 1.000 kg fordel.

var ligefrem irriterende lav i øvrigt standard forbrug af den flamboyante italienske, der blev givet som 7,5 liter. Faktisk var de Giulietta forbrugsværdier i test af fagpressen, men derefter til 13 liter per 100 kilometer. De Giulietta købere syntes lidt at bekymre sig om forskellen. Men Alfa Romeo svarede i efteråret 1981, og reducerede den virkelige og den standardiserede forbrug af de fire-cylinder med en større andel af den femte gear.

Ved en konstant 90 km / t forbruges Giulietta i henhold til standarden nu kun 6,6 liter. Forskellene i dagligdagen var også betydeligt lavere. Så det Knauserpotential var næsten opbrugt. Beviset for 1983 nachgelegte 2,0-liters turbo diesel, som netop kræves 0,4 liter mindre brændstof - men det var meget dyrere og gav kun 82 hk.

den "sidste rigtige Alfa"

De Guilettas familiefesten Den Guilettas familiefesten Kilde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Automobiles Efterspørgslen efter diesel-variant var begrænset. derefter en dieselmotor i en sporty Alfa, som syntes mærkeligt. Ikke så til BMW, da Bayern sætte lidt senere med seks-cylindrede dieselmotorer til BMW 5 og 3-serie. På dette tidspunkt Giulietta skyndte sig allerede modtaget zenit af sin karriere. For at fejre, var der en opladet og begrænset til 361 enheder Turbo racer.

Den 170 hk og 206 km / t flåde Giulietta 2.0 Turbo Delta var tænkt som en homologering model til brug racing. Du skal have den Alfetta GTV 6 arve, der havde vundet fire EM. Men så viste det sig anderledes, fordi Alfa 75 hurtigere end forventet blev efterfølgeren til Giulietta. Igen, i et kileformet Nuova Linea med gearkassen koncept og baghjulstræk. Hvorfor han er værdsat af mange Alfisti som den "sidste sande Alfa". Det fortjente anerkendelse som en klassisk Alfa ikke modtog Nuova Giulietta i dag. Derfor få overlevende sedans indspillede statistik.

krønike

 • 1950: Udviklingen af ​​den første lille Alfa Romeo rækkevidde, den senere Giulietta fortsætter
 • 1954: Verdenspremiere for Giulietta Sprint
 • 1955: The Giuletta Berlina (sedan) indføres. Den amerikanske sportsvogn importør Max Hoffman er udviklingen af ​​en Giulietta Spider af
 • 1962: Den Giulia fejrer som efterfølgeren til Giulietta verdenspremiere
 • 1964: Den Giulietta sedan er taget ud af produktion
 • 1976: Ermanno Cressoni er direktør for Centro Stile Alfa Romeo og sætter sidste hånd på den kommende Giulietta
 • 1977: Verdenspremiere på den Nuova Giulietta (Tipo 116) på Frankfurt IAA, serie starten i november i arbejdet Arese / Italien. Start i første omgang kun med 1,3- og 1,6-liters motorer. Niki Lauda er forpligtet af Brabham-Alfa Romeo teamchef Bernie Ecclestone som drivkraft for den kommende Formel 1 sæson. Niki Lauda underskrev derefter de første 999 Giulietta biler og Alfa mærke ambassadør til model Introduktion
 • 1978: Sidste år af salg for Giulia
 • 1979: Ny Giulietta 1.8 er ydeevne med 122 hk. For nogle markeder er der allerede Giulietta med 2,0-liters motor
 • 1980: Ny top model Giuletta 2,0 starter med 130 hk, først som en specialudgave med modifikationer af ansigtsløftning Giulietta. Kun i Italien er der en Giulietta Super grigio nube metallizzato, trim og brune sædehynder med beige indsatse
 • 1981: På Frankfurt Motor debuterede i september, den ansigtsløftning version af Giulietta. Hertil kommer, at specialudgave Super 2,0 introduceres med tre-tone maling og tofarvet instrument panel til Tyskland
 • 1982: Præsentation af Giulietta med 2,0-liters turbo dieselmotor. De 82 hestekræfter dieselmotorer gennemføres på 28,10. på den høje hastighed spor i de italienske Nardo FIA verdensrekorder i kategorien A. 2,0-liters Giulietta er markedsført som en særlig model under betegnelsen 2.0 ti
 • 1983: Lancering af Giulietta 2.0 turbo diesel med 82 hk motor fra VM. Desuden indføres Turbo Giulietta Delta Delta auto med Avio turbolader som fremkalder den 2.0 liters fire-cylindret 40 ekstra hestekræfter. Yderligere kendetegn for Turbo Delta er oliekøler, ventilerede skivebremser med to calipre pr disk og et løft trykindikator stedet for gennemsnittet aftræk dyse. Tuneren Zender introducerer i samarbejde med Alfa Romeo Tyskland, begrænset udgave af 150 enheder Giulietta Zender Alfa Sport, som er designet i to-tone maling og har 15-tommer aluminiumsfælge. Levering fra det følgende år
 • 1984: omdøbning af den særlige model Giulietta 2.0 ti i Giuletta 2,0 uden mængde begrænsning. I Italien flere Giulietta kvoter leveres som udrykningskøretøjer til politiet
 • 1985 anden generation Giuletta ifølge 379,691 enheder og lancering af Giulietta efterfølger Alfa produktion udløb 75
 • 2010: Den tredje generation Giulietta vil blive præsenteret

Fra nu af sender vi vores bedste nyheder en gang om dagen via Whatsapp og Insta. Lyder godt? Så læse her, hvordan du kan registrere. Det tager kun 2 minutter.

Like this post? Please share to your friends: