Skoda Kodiaq (2017) og Superb (2016) i sammenligning test, priser – Stor og større

Denne SUV Skoda klarer sig godt: Den Kodiaq opstiller hvor starterne Superb plads. Vi sammenlignede den store SUV med sin tekniske bror.

Skoda Kodiaq (2017) og Superb (2016) i sammenligning: De to store Skoda
Skoda Kodiaq (2017) og Superb (2016) i sammenligning: De to store Skoda

Kilde: MOTOR-TALK

Berlin - hvor der normalt alt om Audi, Skoda i dag er et fokus. Vores test Kodiaq parkeret under en mission foran Audi Forum i Ingolstadt mellem A3, A4 og TT. En flok mennesker krøb rundt om SUV. Hvis dette er den nye, den nysgerrige Audianer vil vide. Og med hvad Audi kunne sammenlignes med.

Svaret: Teknisk set næste Q3. Størrelsen går til Q7, i det mindste inde. Rigtig konkurrence, der hovedsageligt er i huset. Den Kodiaq er på Skoda noget som SUV version af Superb. Begge biler er ens i størrelse, drev og pris.

Vi har Kodiaq med vores nuværende liv testeren, en Superb sedan sammenlignet. Både diesel og DSG, men med forskelle i præstation og drev. Og vi bemærk: Kodiaq er en vigtig tilføjelse til toppen - bogstaveligt talt.

Mål og plads: Kæmpe. begge

Skoda Superb fra siden: Pretty lang. 4,86 af forklæde til forklæde, 2,84 meter akselafstand Skoda Superb fra siden: Pretty lang. 4,86 af forklæde til forklæde, 2,84 meter akselafstand Kilde: MOTOR-TALK Selv en kæmpe bil har sine begrænsninger. 4,86 meter i længden, 2,84 meter akselafstand og kompakt motor begrebet Skoda Superb i det indre er større end de fleste af de modeller fra den øverste middelklasse. 1950 liter maksimale belastning (i kombination) ikke engang gøre den nuværende Mercedes E-klasse (S213). Men i mere end fem mennesker på ingen plads Superb. Ikke i Combi og slet ikke i vores limousine. Siden Kodiaq must løb.

Bygger betydeligt højere. SUV op. Med 1,67 meter, den dominerer Superb med 20 centimeter. Nok til at distribuere en masse plads op og afholde sig i længden. 4.70 meter måler den store SUV, så en god lidt mindre end den Superb. Ikke desto mindre er han inviterer op til 2.065 liter, som en syv-sæders alligevel stadig 2.005 liter. Med udjævnede siddepladser forblive 270 liter.

Bagsædet i Kodiaq kan skifte. Det er fortsat stramt på ryggen, sidder kun børn godt. I den anden række, både biler tilbyder masser af plads, især i knæene.

Interiør og overflade: Klar og praktisk

Situationen er den samme på forkant. I Kodiaq og Superb det sidder komfortabelt - lige og høj med et godt syn, mere hyggelige tanker straggle i Superb i Kodiaq. Visuelt cockpittet, funktionelle men næppe afvige. Ergonomi og betjening er upåklagelig, føler er fint.

Skoda Kodiaq sidebillede: Med SUV 4,70 længde er forholdsvis kompakt, akselafstanden er 2,79 meter Skoda Kodiaq sidebillede: Med SUV 4,70 længde er forholdsvis kompakt, akselafstanden er 2,79 meter Kilde: MOTOR-TALK I visningen og nå anvendes skoda under skumplast. kan klaver argumentere, hård plast nær jorden er næppe mærkbar - især som rat, armlæn og DSG gearvælgeren behagelig fornemmelse. Den omstændighed, at Superb var et par år ældre end den Kodiaq, du næppe mærke til.

Radio, infotainment og bistand: touchscreens og nogle autonomi

Større forskelle er der igen indtil Infotainment. Her et halvt generation fortsætter Kodiaq. I det, den nuværende version af navigationssystemet med op til værker 9.2 inches diagonalt og næsten helt uden knapper. Navigationssystemet i Superb er ved at bygge den samme størrelse og har stadig rigtige knapper på siderne. Til ansigtsløftning, der vil ændre sig. Indtil da er vi glade for haptisk feedback, men mangler onlinefunktioner.

Støtte og hjælp til de store Skoda-modeller lige godt. Men det mest ladning omkostninger. Valgfri hold Kodiaq og Superb distance og spor, hjælpe dig med at holde sig vågen, parkering og forenkle indbydende med dens elektriske bagklap. I SUV er der en ekstra kørsel tilstande til terrænet. Ændringen karakteristika ABS og transmission for at få bedre gennem mudderet. Hvis det rent faktisk kører der til Kodiaq.

Drive: Fælles motorprogram

Skoda Superb stammen: Den Superb allerede indbyder sedan tilstrækkelig bagage en Skoda Superb stammen: Den Superb allerede indbyder sedan tilstrækkelig bagage én kilde: MOTOR-TALK Teknisk Fremragende og Kodiaq næppe afvige. Begge er baseret på samme platform og har tilsvarende motorer og gearkasser range. Vores test gik meget Kodiaq SUV udstyret med firehjulstræk og 150-hk motor volumen (2,0 TDI). Vores Fortrinlig (også 2,0 TDI) driver med 190 hk til kun forhjulene. Motorerne giver Skoda i to biler.

Den største forskel: I Kodiaq den syv-trins dobbelt kobling transmission ( "DQ500") fungerer. Den Superb endnu skiftede med seks gear ( "DQ250"). Varianten i Kodiaq følte i testen mere spontant, tuning og ombytning enig med både. Den Superb bliver forventes at facelift efterfølgeren transmission ( "DQ381").

På trods af alle de ligheder, der er forskelle, når kørsel. Den Kodiaq er højere og tungere, hurtigere og bremser derfor ned. I vores duo dette skyldes de forskellige motorer. Med det samme drev (150 hk, alle hjul), Superb stadig omkring en anden i sprint og 20 km / t i sluthastigheden forude.

I dagligdagen betyder det ikke generer. Drevene er velegnede til bilerne og aldrig føler sig svage eller overvældet. Når det er koldt, diesel sømning. Efter et par minutter kun et lille knurre interne anliggender.

Skoda Kodiaq Interiør: Den Kodiaq har en separat cockpit og bygger inde langt op Skoda Kodiaq Interiør: Den Kodiaq har en separat cockpit og bygger inde langt op Kilde: MOTOR-TALK Den tunge firehjulstræk og den høje konstruktion gør Kodiaq men tørstige. På en pendler ind i området omkring Berlin forbruges han 6,2 liter per 100 kilometer - en god halv liter mere end den Superb. På motorvejen er 1,5 liter mellem sedan og SUV: På lang rækkevidde (op til 160 km / t) injiceres de Superb glatte syv liter pr 100 km én der Kodiaq otte og en halv.

Suspension og styretøj: direkte eller afslappet

Med chassiset er det samme. Den høje tyngdepunkt i Kodiaq falder på, men næppe foruroligende. Den SUV fjedre komfortable uden svampet eller rastløs. Til sammenligning Superb føles direkte. Clear: Dette SUV har at hive mere masse rundt om hjørnet. er ankommet til styretøjet kommandoen i hele kroppen, det tager længere tid. Sport ingen bør forvente alligevel. Langdistance, både god.

Konklusion, udstyr og priser

Vores sammenligning viser: Kodiaq gør Skoda god. Den SUV supplerer Superb på centrale steder. Den kan rumme syv personer, griber pladskrævende bagage og bygger forholdsvis kompakt - i byens kortere og knap bredere SUV er det bedste valg. Superb kørsel mere fleksibel og mere økonomisk. Placer mangler her for ofte, hvad enten limo eller Combi.

Den Skoda Kodiaq kommer som en 7-sæders. På bagsiden sidder børn godt Den Skoda Kodiaq kommer som en 7-sæders. På bagsiden sidder børn godt Kilde: MOTOR-TALK prissat er de to par. Mellem Kodiaq og Superb Combi, hver med 150 PS diesel, er 690 Euro basispris. Specialudstyr koste det samme, motoren serien er næsten identisk. Når Kodiaq Skoda fokuserer mere på den firehjulstræk. Så beslutter at formålet eller smag: Den Kodiaq i mere end fem mennesker, den Superb i det lange løb.

Den Skoda Kodiaq starter ved 26,150 euro. Der er 125 benzin-hk, forhjulstræk og manuel transmission. Den testede drive konfiguration er mindst 34,590 euro. Superb begynder som en sedan med 25.750 euro, også med 125 hestekræfter og forhjulstræk. De store diesel koster mindst 35,850 euro, baglygtens yderligere 1.000 euro ekstra.

For begge biler anbefaler vi Abstandstempomat, parkeringssensorer og en business-pakke "Amundsen". I Kodiaq omfatter også LED-lys. I Fortrinlig der kun xenon. For dette, en off-road-pakke er tilgængelig - hvis det skal være bare en lille grusvej og ikke en SUV.

Specifikationer: Skoda Superb og Skoda Kodiaq

 • Model: Skoda Superb 2.0 TDI DSG Sportline
 • Motor: 2,0 TDI med SCR-katalysator
 • Transmission: seks-trins dobbelt kobling gearkasse, baghjulstræk
 • Strøm: 190 hk (140 kW) ved 3.500 til 4.000 o / min
 • Drejningsmoment: 400 Nm ved 1750-3250 o / m
 • Tophastighed: 235 km / t
 • Acceleration 0-100 km / t: 7,7 s
 • Forbrug ifølge NEDC: 4,5 l / 100 km
 • Længde: 4,86 ​​m
 • Bredde: 1,86 m
 • Højde: 1,47 m
 • Akselafstand: 2,84 m
 • Trunk: 625-1760 l
 • Vægt: 1,505 kg
 • Tankvolumen: 66 liter
 • Test bil pris (liste): 48,948.98 euro
 • Model: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI DSG 4x4
 • Motor: 2,0 TDI med SCR-katalysator
 • Transmission: syv-trins dobbelt kobling gearkasse, firehjulstræk
 • Power 150 hk (110 kW) ved 3500 til 4000 U / min
 • Drejningsmoment: 340 Nm ved 1750-3000 o / min
 • Tophastighed: 194 km / t
 • Acceleration 0-100 km / t: 10,2 sek
 • Forbrug, ifølge NEDC: 5,6 l / 100 km
 • Længde: 4,70 m
 • Bredde: 1,88 m
 • Højde: 1,68 m
 • Akselafstand: 2,79 m
 • Trunk: 765-2005 l (sier sæders uden reservehjul)
 • Vægt: 1.740 kg
 • Tankvolumen: 60 l
 • Test bil pris (liste): 50,019.98 euro

Like this post? Please share to your friends: