Opkøb Guide til Leasing betale sig for den enkelte? – Hvad skal overveje, når privat leasing

De fleste firmabiler er leaset. Fordi det har betydelige fordele for virksomhederne. Men leasing er rentabelt for private forbrugere? Det viser vores oversigt.

De månedlige udgifter til leasing er lave. I forhold til køb i rater, men forpagteren erhverver nogen ejerandel i bilen
De månedlige udgifter til leasing er lave. I forhold til køb i rater, men forpagteren erhverver nogen ejerandel i bilen

Kilde: Billedet alliance / dpa

Düsseldorf - bilkøberne betale for deres nye bil det meste i kontanter eller i rater. Leasingkontrakter, da de er typiske for en firmabil, der er kun sjældent, at individer. Her husleje til tiden ved første synes attraktiv: Den store køb investering udeladt, de månedlige betalinger er overskuelige, og i sidste ende du bilen uden større besvær at gå igen.

Ralf Scherfling af Consumer Nordrhein-Westfalen stadig mener, at leasing er rentabel i de fleste tilfælde kun for virksomheder. "Fordi betydelige fordele såsom skattefradrag eller balance neutralitet ikke gælder for privatpersoner eller spille nogen rolle for dem"Han siger. Men freelancere og selvstændige entreprenører, der bruger deres lejede bil, især fagligt, de satser kan ofte også udstede for afgiften.

Billige priser, men ingen krav om ejerskab

Med leasing er køretøjet lejet for et forudbestemt tidsrum Med leasing køretøjet i en forudbestemt tidsperiode lejet Kilde: picture alliance / dpa

Derudover kan enkeltpersoner drage fordel af den fordel, at lave månedlige rater. Vigtigt at bemærke her: "lejeren aldrig opnået den private lejemål ejerskab af ting, men får kun en brugsret givet"Constantin Hack anmeldt af Auto Club Europa (ACE). "Forbrugerne nødt til at indse, at de i sidste ende sammenligne æbler og appelsiner, og den blotte overvejelse af den månedlige afgift er ikke meningsfuldt"Siger forbruger advokat Scherfling så.

Hvis du kun ønsker at bruge en bil og ikke har, understreger dermed komfort og lave driftsomkostninger, men kan drage fordel af leasing. Fordi forskellen i månedlige betalinger er ofte betydeligt forklarer Marius Rechenbach arbejdsgruppen autobanks (AKA): "fordi lejemålet, er købsprisen af ​​køretøjet ikke skal tilbagebetales, men kun afskrivning af køretøjet, størrelsen af ​​de månedlige leasingydelser er ofte næsten halvdelen mindre end en finansiering sats"Han siger.

Hvis du leaser en bil, kan det også tilpasse sig sine ønsker og behov. "Enkeltpersoner kan bruge en frit konfigurerbart, nye drømmebil i hverdagen - med overkommelige månedlige rater"Siger Constantin Hack. Gennem såkaldte servicepakker er ofte de forsikring og vedligeholdelse af den månedlige betaling. For bilister, der kan lide at have alle omkostninger i tankerne, og ønsker at tage sig af lille papirarbejde, Leasing giver flere fordele. "Leasing er næsten altomfattende ferie i bilerne"Siger Hack.

Efter afslutningen af ​​kontraktperioden, kunden har returneret bilen til den aftalte restværdi til forhandleren og derefter - for eksempel igen via leasing - vælge et nyt køretøj. "Lejeren behøver ikke at bekymre sig om salget af køretøjet efter udløbet af lejemålet"Siger Rechbach fra AKA. Køretøjet restværdi beregnes som regel fra den valgte kontraktperioden og de kilometer om året.

Skader på leasede biler kan være dyrt

Giver leasingselskabet ved returnering skader på køretøjet fast, kan efterfølgende komme omkostninger for leasingtager Giver det leasingselskab i at vende tilbage skade på køretøjet, kan for lejeren efterfølgende koster komme Kilde: billede alliance / dpa

Men ligesom en rigtig all-inclusive ferie til tider truer overraskelser: Så længe skal være den Lejer ellers tage sig af sin bil, som om det var hans egen bil.

Ellers kan der være problemer med afkastet afhænger af leasing-modellen, fordi køretøjet ikke opfylder den kontraktmæssige tilstand. Ridser eller buler på bilen og dækslid og interiøret kan være dyrt at betale leasingselskaber ofte.

også vil blive bestemt af kontrakten ofte kilometertal at leasingtager kumulativt kan køre. Hvis den overstiger dette, en ekstra betaling er forfalden. Og et lejemål ofte kan opsige tidligt. Ifølge ADAC, der er i nogle kontrakter, men en særlig ret, som i tilfælde af tyveri. På grund af sådanne finesser anbefaler, at automobilklub at studere lejemål, inden han underskriver grundigt.

Hvem ønsker at køre bilen selv efter udløbet af kontraktperioden, kan forhandleren også arrangere en såkaldt ret til køb, siger ADAC. Forbrugerne bør være sikker på at give, men at skrive. En mundtlig aftale er ikke juridisk bindende og i tilfælde af uenighed ofte svært at bevise. Desuden er en sådan aftale altid indgået mellem lejer og distributører, der bag det leasingselskab er ikke involveret. Har forhandleren i mellemtiden i konkurs, således at købsoptionen ikke længere er gyldig.

Du kan finde mere MOTOR-TALK-News i vores klare 7-dages udsigt

Like this post? Please share to your friends: