Honda Civic 1.0 VTEC Turbo: Test – Velika podvozje, žalostno Funzeln

ljubi krivulje mesto je v njegovi moči: Civic gre okreten, hitro in ekonomično. Prav tako rezultati s svojo drzno podobo, vendar zamoči svetlobo. Kompaktna v testu.

Novi Civic, nova velikost: Compact je dolg 4.52 m - zelo veliko za hatchback
Novi Civic, nova velikost: Compact je dolg 4.52 m - zelo veliko za hatchback

Vir: mobile.de

Berlin - ni več res kompakten, kompakten avtomobil od Honda. V svoji deseti generaciji Civic postavlja preveč gladka. Je hatchback velik kot stari Mittelklässler s Stage. Hkrati je gradi iz pod pokrovom: je osnova zdaj delajo s tremi valji in liter gibne prostornine. To je zdaj običajna praksa v kompaktnem razredu, Civic pa novo.

Zunanjost je še vedno značilno, vključno z spojler na sredini zadnjega stekla. Zasnova oko-lov ni mogoče ustreči vsem, seveda. Ta pogum je prava redkost v segmentu za glasnost. Poskusi ne sme nihče tukaj drugače. Civic je dobrodošla sprememba.

Vozili smo Civic v deseti generaciji z osnovnim bencinskim in "Elegance" opremo za dva tedna v vsakdanjem življenju. Kjer rezultati in kje je težava, si preberite našo celotno seštevku.

dimenzije | prostor | telo

Zadaj žaru, je moderno: Saugbenziner ali vnos injekcija kolektor niso več v programu. Civic se začne z dvema turbo, dizelski sledi Zadaj žaru, je moderno: Saugbenziner ali vnos injekcija kolektor niso več v programu. Civic se začne z dvema turbo, dizelski sledi Vir: mobile.de Več velikost pomeni več prostora. Kljub temu, dolžina padec 4,52 m (+ 13.5 cm) in 2,70 metrov medosna razdalja (+ 9,5 cm) v prvem trenutku ne drži. Veliko bolj pomembno: Honda ni več dajanja rezervoar za gorivo pod sprednjima sedežema. Spodrsnilo mu je daleč nazaj pred zadnjo os. To omogoča nižjo položaj sedenja in večjo svetlo višino spredaj.

Ta visok vozniki končno imeli dovolj prostora v Civic. Cena: Račun za "Magic sedežev" svojega predhodnika. Tako se sedež na zadnjem sedežu lahko zloži 9 več kot v Civic. Nekaj ​​neodvisnost in realna dodana vrednost se je izgubil. Kot tolažba, prtljažnik ostaja.

In kaj je: 478 litrov do robu okna so velike razred. S toliko prostora sprejemamo oder tik za zadnjimi sedeži. Za notranje velikani Civic ni skupaj. Njena ravno silhueta (1,43 m) in nagnjena stroškov streho prostora. Za njim je blizu glave. Za to je prostora za noge prilega v zadnjem delu. Praktično: side zapiranje Prtljažnik pokrov (prihrani prostor) in velik predal v sredinski konzoli (ugodili).

Državljansko karavan ne bo tako, v 10. generacije Honda ponuja sedanji model izključno kot limuzina ali petimi vrati.

notranjost | predelava | materiali

Tipično: Spojler osredotočena na zadnje okno, presenetljive zadnje luči Tipično: Spojler osredotočena na zadnje okno, presenetljivo zadnje luči Vir: mobile.de v kokpitu Civic morali navaditi. To je igriv in manj harmonično. Preveč materialov in stilov nadomestnega. Merilnik hitrosti je digitalen. Stikala na volanu ne zdi premišljena, radio lahko upravljate samo z dotikom - vendar ne izgleda tako. To traja nekaj časa, dokler se ne nadzoruje temperaturo, dejansko, če menite, glasnost.

Obdelava v globo državljanske stranke. Želimo več enotnosti v materialih, manj Playstation na merilniku hitrosti in lepši občutek na večfunkcijskem volanu. Bolje bo na sredinski konzoli. Tukaj Honda nameščen jasno, prijetno Clicky stikalo. Naj bo tako.

infotainment | radio | povezljivost

Ali je Civic je v omrežje, odloči opremo. V bazi ni nič eno stopnjo nad vsaj enim radiu. Od "Elegance" ima navigacija z 7-palčnim zaslonom, mreženje pametni telefon, dostop do interneta, in HDMI priključek je del standardne opreme. Višje oprema dobili boljše zvočne sisteme. Navigacijska programska oprema prihaja iz Garmin.

Sistem povezuje plavajo s telefoni, krmari zanesljivo in predvaja glasbo iz vseh večjih medijev, od. Lepši Grafika je bila lepa, glavič za volumen praktično. Siten: Kdo ne potrdi klavzulo moteča sistema (po vsakem zagonu), zemljišča v ohranjevalnik zaslona.

Sistemi za pomoč | varnost

Kabina za Honda Civic 10: Kako se uporablja za Kabina za Honda Civic 10: Kako uporabljati Vir: mobile.de Večina čarovnik gradi Honda kot standard v Civic. Prilagodljivi tempomat, lane pomoč, pomoč pri speljevanju, prepoznavanje prometnih znakov, opozorilni sistem trčenju z detekcijo pešcev in samozatemnitveno vzvratno ogledalo visoke gredjo so vedno na krovu. Park pomoč in opozorilo slepa pega na voljo v dražjih različicah. Dostojno paket.

Nekateri pomočniki Honda še predelati. Odhod pasu našega Civic popolnoma ni v dežju. Medtem ko je tempomat hrani razdaljo, vendar ni dala neodvisno plin pri prehitevanju. in visoko žarka avtomatski zaporni prepočasna do. Nekaj ​​vozniki nam je povedal preko utripalke.

Vse slabo: Standardne halogenskimi žarometi prihaja tik pred avto. Kratke luči gre v tem razredu že skoraj 20 let več.

pogon | motorja | prenos

Crisp krog okoli njega dobra nastavitev gumb. Draži: nastavitev temperature SIT, če želite prilagoditi glasnost Crisp krog okoli njega dobra nastavitev gumb. Draži: Temperatura nastavitev sit, če želite prilagoditi glasnost Vir: mobile.de Honda ponuja Civic v Evropi le s turbo motorji z direktnim vbrizgavanjem goriva. Osnova ponuja 129 KM in 200 Nm navora iz ene liter prostornine. Tri-valjni potegne Kompaktna dovolj hitro naprej. Čeprav se sliši Sržni in krepko piha off, ko so obremenitve spremembe: Za športnike nima untenrum moč in top volje. Toda Honda je še Type-R.

Malo Civic počuti v mestu (in okolici), najbolj udobno. Tu gre tiho in ekonomično: Medtem ko je prevoz na delo v Berlin bližini je pljusknil v povprečju 6,1 litrov na 100 kilometrov. V konici je bilo 8, 9 litrov v gostem prometu. Več ni bilo niti v živahnem tempu na avtocesti. To je v redu.

Honda standardni združujejo svež šeststopenjski menjalnik z osnovnim bencina. V prvih dveh tečajev, prevodi všeč, da se zapletejo v turbo lag. Z malo navaditi, vendar pa moti komaj redne Civic voznikov, da ne bo kmalu spomnim.

ravnanje | šasija | volan

Na hitri tempo Civic gre za odlično. Vzmetenje in krmiljenje strinja Honda od okretne in neposredno. Zlasti v krivulje živahne to nastavitev kot. Honda je podprta z zadnjo osjo čista in potegne razcapano okoli krivulje.

V športni satja so dekorativni le, izpušni skriva Športno satja so dekorativni le, izpušni skriva Vir: mobile.de Čeprav opravlja povsem drugačen cilj, Civic opozarja odlične primere japonskih tuning umetnosti, kot je Mazda MX-5 ali Toyota 86: Za zabavo je ne potrebuje skrajno uspešnosti. Toliko agility eden ne bi pričakovali glede na majhnem motorju.

značilnosti | cena | Zaključek

Na Civic pa obstaja veliko stvari, da kritizirajo, o tem se je veliko stvari mogoče spregledati, vendar. Za operaterja se navadiš, samo na igriv notranjosti in grd Navi. Kdo lahko živi z njo, dobi agile, ekonomično in neodvisno avto. Še posebej, standard vzmetenje mi je všeč.

Z vidika, pa je Civic zdrsne v veliki način. Osnovna Funzeln ni več del leta 2017 v novem avtomobilu. Boljše žarnice z LED žarnice ni dodatnih stroškov, vendar le v višjih okrasnih ravni. "1.0 Turbo Executive" (od 28,100 evrov) in "1.5 Turbo Sport" (182 KM; 27,960 evrov) naj bi zato moralo biti vsaj, če želite, da zapustijo meje mestne bolj pogosto v ozadju.

To je že veliko denarja za kompaktni avtomobil. Obstaja veliko funkcij, vendar. Pogrešali smo le dobro luč tudi na "Elegance" (od 25,170 evrov). "Sport" dobi LED svetilke in večji motor. Kot "Executive" gre za Civic z osnovno napravo, vendar je bolje, zvočnike, aktivno vzmetenje,-auto zatemnitev ogledala in nekaj pomočnikov. Več je mogoče, vendar ni nujno koristno.

Več informacij in razprave o trenutnem Honda Civic boste našli 10 Forum v naši novi Honda Civic.

Tehnični Honda 1.0 VTEC turbo

 • Pogon: 1,0-litrski tri-valjni turbo
 • Moč: 129 KM (95 kW) pri 5500 vrt / min
 • Navor: 200 Nm pri 2250 vrt / min
 • Menjalnik: 6-stopenjski ročni
 • 0-100 km / h: 10,9 sek
 • Največja hitrost: 203 km / h
 • Poraba: 5,0 l / 100 km (NEDC)
 • Poraba Test: 6,1 l / 100 km
 • Dolžina: 4518 m
 • Širina: 1,799 m
 • Višina: 1,434 m
 • Medosna razdalja: 2697 m
 • Praznega teža: 1.275 kg
 • Trunk: 478 l
 • Strike Honda Civic: od 19,990 evrov
 • Strike Honda Civic Elegance: 25,170 evrov
 • Cena avto test: 26.166 €

Like this post? Please share to your friends: