40 vuotta Alfa Romeo Giulietta Nuova (Tipo 116) – Hot rakkautta toisessa silmäyksellä

Giulietta perisitte legendaarinen Giulia - outo kiilan muotoinen ja vaihteiston. Ei pitänyt ketään, mutta oli menestys - erityisesti Saksassa.

Alfa Romeo Giulietta 1977
Alfa Romeo Giulietta 1977

Lähde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Automobiles

Köln - Tämän pitäisi olla jatkoa klassinen Giulia? Huuto kauhun jää monia Alfisti kun Milanon brändin syksyllä 1977 esitteli Giulietta (Tipo 116). Ehkä kulmikas kiilan muodon ( "Nuova Linea") tämän urheilu sedan tuli liian aikaisin muutaman vuoden. Ehkä se puuttui design charism Giulia. se olivat varjon alussa Giulietta.

Guiletta kuin urheilu malli Guiletta kuin urheilu malli Lähde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Automobiles Tässä "Julchen", mutta sovitettu huolella tehdyt vaihteisto käyttöteknologia päässä Alfetta. Alfa Romeo oli korjattu ylitsevuotava kiitosta kriitikoilta ja yleisöä vuosia. Lopuksi käsite edessä moottorin ja vaihteiston ja kytkimen takana taattu täysin tasapainoinen painojakauma. Ja ylivoimainen käsittelyominaisuudet, parilliset BMW fanit vakuuttunut ja Saksassa perustettiin tärkein vientimarkkina italialaiset.

Giulietta oli myydyin Alfa - mutta vasta perehdyttämisjaksosta vaiheessa. Alfa ei ole ongelma, koska mainos sanoi: "Kerran vielä, Harvey ... Yksi kritiikki tekee meistä paljolta. Koska aika toimii Giulietta. "

Moottorit, joissa 100000 km takuu

Huolimattomasti koottu ja nopeasti ruostumattoman Alfasud vaurioitunut mainetta italialaiset. Niin ettei epäilyjä pitkäaikainen ominaisuuksia Südeuropäerin tuli, Giulietta sai kahden vuoden maali takuu ja sitten ainutlaatuinen 100000 kilometrin takuun moottori. pitäisi myös välittää tunteita Formula 1 maailmanmestari Niki Lauda. Hän mitoitettu uutena velallisen F1 kuljettaja Brabham-Alfa Giulietta ensimmäisen 999 hänen nimmarin.

Kuitenkin kestävä ihmetellään välittämä vain nopeasti erikoispainoksista Magic "ti" sinetillä urheilullinen Alfa järjestetään Giulietta Zender urheilun ja lopulta turbo Giulietta. Parillinen osoitti 323i sen integroitu takaspoileri. Giulietta 2,0-litrainen dieselmoottori yksin aina sisältöä markkinarako rooli - vaikka Maailmanennätys puristussytytyksen suurnopeusjunaradalla Nardossa 1982 tehty globaali otsikoihin.

Kun Giulietta vuonna 1985 luovutti viestikapulan Alfa 75, yhteensä 380000 yksikköä keskitason malli oli toimitettu. Lopussa kunnioitettavan tuloksen toisen Giulietta sukupolven. Myydyt, kolme kertaa enemmän kuin sama nimi, rakennettu vuonna 1964 edeltäjänsä. Vain Giulia onnistui - mutta jota tuotettiin 16 vuotta.

Menestys huolimatta punainen numerot

Guiletta 1983 Guiletta 1983 Lähde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Automobiles 1970-luvun puolivälissä oli Alfa Romeo huolimatta punainen numerot jälleen globaali korkealaatuisten massavalmistajalle. Jopa Saksassa saada kunnioitusta onnistumisia vastaan ​​BMW. kannusti lennon rekisteröintitilaston pääasiassa Alfasud ja Alfetta, mutta myös vanhusten Giulia. Vastaavasti suuria odotuksia oli 1977 paljasti Giulietta.

Aggressiivisten ääriviivat, ketterä moottorit ja hienostunut de Dion taka jos he voittavat, erityisesti nuoret kuljettajat ja isiä. Siksi neliovinen taka matkustajille tarjotaan enemmän tilaa kuin kilpailijat. Lyhyen tynkä häntää sopivat 420 litran tavaratila. Epätavallisen rehevän vakiovarusteet epäonnistui: Sävylasit, kierroslukumittari ja viiden nopeus lähetys oli aina aluksella. Jälkimmäinen oli tuolloin ole edes kuusisylinterinen BMW standardia.

Toisaalta, hinnat Giulietta olivat kunnianhimoisia. He aloittivat puolivälissä 1978 16490 markkaa. enemmän niin että perheystävällinen vaihteisto urheilijat maksavat kuin vastaavat BMW 3-sarjan tai Audi 80. Ja hän myös menestyneet italialaiset kilpailijat kuten Lancia Beta.

oli julchen myöhään vahva

Lisäksi pohja nelisylinterinen 1,3 litran moottori (90 hv) olisi erityisesti vain 200 markkaa kalliimpaa, 108 hv 1,6 litran Giuletta välittää "vahva ajonautinnon" (Lainaus Alfa). Vastineeksi näiden 175 km / h oli vilkasta Giulietta muttei tarpeeksi nopeasti - varsinkin uudistetun keskustelua nopeusrajoitus maanteillä lopetettiin 1978th

Turbo Delta onnistui 206 km tunnissa huippu Turbo Delta onnistui 206km tunnissa huippu Lähde: miksi Alfa Romeo Fiat Chrysler Automobiles Alfa esittänyt kahdessa ylimmässä malleja. Kun 122-hp 1,8-litrainen bensiinimoottori, 180 km / h. Seuraavassa 2,0-litrainen nelisylinterinen jopa opettanut muutamia Audi viisisylinterinen moottori ja BMW Sechsender pelkoa. Läsnä oli myös alhainen paino Giulietta, joka toi tyhjä vain hieman yli 1000 kiloa etu.

oli suorastaan ​​ärsyttävää alhainen, lisäksi standardin kulutus mahtipontinen Italian, joka annettiin 7,5 litraa. Itse asiassa oli Giulietta kulutuslukemat kokeessa ammattilehdissä mutta sitten 13 litraa 100 kilometrillä. Giulietta ostajat näyttivät vähän syytä huoleen eroa. Mutta Alfa Romeo vastasi syksyllä 1981 ja vähentää todellisen ja standardoitu kulutus nelisylinterinen, jolla on suurempi suhde viitosvaihd.

Tasaisella 90 km / h Giulietta kulutetaan standardin nyt vain 6,6 litraa. Erot päivittäisessä elämässä olivat myös huomattavasti pienempi. Joten Knauserpotential oli lähes loppuun. Todisteet 1983 nachgelegte 2,0-litrainen turbodiesel, joka vain vaaditaan 0,4 litraa vähemmän polttoainetta - mutta se oli paljon kalliimpaa ja antoi vain 82 hevosvoimaa.

"viimeinen todellinen Alfa"

Guilettas sukukokouksen Guilettas sukukokouksen Lähde: Alfa Romeo Fiat Chrysler Autot kysyntä diesel variantti oli rajallinen. Sitten dieselmoottorin urheilullinen Alfa, joka tuntui oudolta. Ei niin BMW, sillä baijerilaiset laittaa vähän myöhemmin kuusisylinterinen dieselmoottoreiden BMW 5 ja 3-sarjan. Tällä hetkellä Giulietta kiirehti jo saanut lakipisteen uransa. Juhlia, oli ladattu ja rajoitettu 361 yksikköä Turbo kilpailija.

170 hv ja 206 km / h laivaston Giulietta 2,0 Turbo Delta oli tarkoitettu homologation mallina kilpa käyttöön. Sinun pitäisi olla Alfetta GTV 6 peri, joka oli voittanut neljä EM. Mutta sitten se käynyt toisin, sillä Alfa 75 odotettua nopeammin tuli seuraaja Giulietta. Jälleen, on kiilamainen Nuova Linea kanssa vaihteiston käsite ja takaveto. Miksi hän on arvostetun monet Alfisti nimellä "viimeinen todellinen Alfa". Tämä ansaittua tunnustusta klassinen Alfa eivät saaneet Nuova Giulietta tänään. Niinpä harvoista elossa sedaneita tilastoissa.

kronikka

 • 1950: kehittäminen ensimmäinen pieni Alfa Romeo alue, myöhemmin Giulietta jatkuu
 • 1954: Maailman ensi-ilta varten Giulietta Sprint
 • 1955: Tällä Giuletta Berlinan (sedan) otetaan käyttöön. Amerikkalainen Urheiluauto maahantuoja Max Hoffman on kehittää Giulietta Spider by
 • 1962: Giulia juhlii menestyneen Giulietta kantaesitys
 • 1964: Giulietta sedan otetaan pois tuotannosta
 • 1976: Ermanno Cressoni on johtaja Centro Stile Alfa Romeo ja asettaa viimeistelevät tulevan Giulietta
 • 1977: Maailman kantaesitys Nuova Giulietta (Tipo 116) Frankfurtin IAA, sarja alkaa marraskuussa työssä Arese / Italia. Lanseerataan ensi vain 1,3- ja 1,6-litran moottorit. Niki Lauda on velvoitettu Brabham-Alfa Romeo tallipäällikkö Bernie Ecclestone kuljettajana tulevan Formula 1 kaudella. Niki Lauda allekirjoitti sitten ensimmäinen 999 Giulietta autoja ja Alfa tuotemerkin suurlähettiläs Malli Johdanto
 • 1978: Viime vuonna myynnin varten Giulia
 • 1979: Uusi Giulietta 1.8 on suorituskykyä 122 hv. Joillekin markkinoilla on jo Giulietta 2,0 litran moottori
 • 1980: Uusi huippumalli Giuletta 2.0 alkaa 130 hv, ensin erikoisnumerona kanssa muunnoksia kasvojenkohotuksen Giulietta. Vain Italiassa on Giulietta Super grigio nube metallizzato, leikata ja ruskeat istuintyynyt beige insertit
 • 1981: Frankfurt Motor debytoi syyskuussa, facelift versio Giulietta. Lisäksi erityispainos Super 2.0 on otettu käyttöön kolme sävy maali ja kaksiväriset kojelaudan Saksa
 • 1982: esittely Giulietta 2,0-litrainen turbodiesel. 82 hevosvoiman dieselmoottoreille saavuttaa 28,10. on suurnopeusjunaradalla Italian Nardossa FIA maailmanennätystä kategoriassa A. 2,0-litrainen Giulietta markkinoidaan erikoismalli nimikkeellä 2.0 ti
 • 1983: markkinajulkistuksen Giulietta 2.0 turbodiesel 82 hv moottori VM. Lisäksi otetaan käyttöön Turbo Giulietta Delta Auto Avio turboahdin, joka saa aikaan 2,0-litrainen nelisylinterinen 40 ylimääräistä hevosvoimaa. Muita ominaisuuksia Turbo Delta ovat öljynjäähdytin, tuuletetut levyjarrut, joissa on kaksi jarrusatulat ihonäytteessä ja ahtopaineen indikaattori sijaan keskimääräistä aukko suutinta. Viritin Zender otetaan yhdessä Alfa Romeo Saksa, rajoitettu painos 150 yksikköä Giulietta Zender Alfa Sport, joka on suunniteltu kaksivärinen maali ja ominaisuudet 15-tuuman alumiini pyörät. Toimitus seuraavan vuoden
 • 1984: uudelleen nimeäminen erityisen mallin Giulietta 2,0 ti Giuletta 2,0 ilman määrällisiä rajoituksia. Italiassa lisää Giulietta kiintiöitä toimitetaan hälytysajoneuvoille poliisille
 • 1985, toisen sukupolven Giuletta mukainen 379691 yksikköä ja käynnistää Giulietta seuraaja Alfa Tuotannon ulostulo 75
 • 2010: Kolmannen sukupolven Giulietta esitellään

Tästä lähtien, lähetämme paras uutinen kerran päivässä kautta Whatsapp ja Insta. Kuulostaa hyvältä? Sitten lukea täällä miten voit rekisteröityä. Se kestää vain 2 minuuttia.

Like this post? Please share to your friends: