Käynnistyskaapeleita: paksuuteen, että asiat – siis se toimii mäkistartti

Jos akku on möly talvella hyvin kylmällä säällä, hyppää pahimmassa tapauksessa auton nichbt enemmän. Sitten vain auttaa mäkistartti.

Apukäynnistyskaapeleita ei saisi olla liian pieni halkaisijaltaan
Apukäynnistyskaapeleita ei saisi olla liian pieni halkaisijaltaan

Lähde: dpa / Kuva Alliance

Berliini - elimet kunnes käynnistysrele vain klackert. Talvella akut säännöllisesti tekevät ontuminen. Tämä tapahtuu usein, koska energian varastoinnin menettää laskevissa lämpötiloissa jopa merkittävä vahvuus: seisoo miinus kymmenen astetta jopa 65 prosenttia todellisen tehon saatavilla, joten on miinus 20 astetta vain 50 prosenttia. Sitten, kun mikään ei toimi, on aika aloittaa.

Mutta ei joka johtosarja toimii minkä tahansa moottori. Riippuen kapasiteetin ja moottoritehon, tai pikemminkin akun kokoa ja kapasiteetin Kaapelin poikkipinta on suunniteltava asianmukaisesti. Sen on oltava riittävän suuri, jotta kaapeli ei ylikuumene alussa.

Auto Club Europa (ACE) suosittelee pienet bensiinimoottorit vähän uppouma poikkileikkaus noin 20 neliömillimetrin. 2,0 litran bensiinimoottorin ja dieselin jopa kolme litraa ACE suosittelee poikkileikkaus on vähintään 25 neliömillimetriä, kun letku on valmistettu kuparista. vuonna alumiini kaapeli vähintään 40 neliömillimetriä suositeltavaa. Dieselmoottoreille, joissa on enemmän kuin kolme litraa, sen pitäisi olla 35 (kupari) tai 55 neliömillimetrin (alumiini).

Rautakaupoista ja autotarvikkeita kaapelit 16 mm neliömäinen poikkileikkaus tarjotaan. Varmuuden ovat autoilijoita jotka ajaa omia apukäynnistyskaapeleita riittävä poikkileikkaus takakonttiin sen kanssa. Hintaero on yleensä vain kymmenen euroa. Paljon on 16er kaapeli noin 17 euroa, on 25er versio 25 euroa ja 35er malli 50 euroa. Kaapelit jos DIN-standardit 72551, 72553 tai ISO-standardin 6722-1 noudattaa ja kuljettaa GS turvallisuus merkki.

Joten toimi hyppy alku

Jos vastaavalla apukäynnistyskaapelit takakonttiin, hyppääjä ei ole vaikeaa. Akut, jotka on yhdistetty toistensa kanssa, on oltava sama jännite: autot ja moottoripyörien, että on kaksitoista volttia yleensä, lukuun ottamatta joitakin hyvin vanha vuosikerta autoja.

Jossa on vähän matkan, ajoneuvot on pysäköity rinnakkain tai toisiaan, kontakti kehon ei saa tehdä. Linjan positiivista napaa on yleensä punainen, musta negatiivinen napa ja kentällä jumissa molemmissa päissä Pihtejä kiinnitys akun napoihin. Joskus akku ei ole moottoria erityinen tavaratilaan. Noin jumpstart emäkset, ohuet levyt moottoritilassa, pihtejä apukäynnistyskaapelit voi silti yhdistää sen sinne.

on moottorin käydessä luovuttajan autoja Ensimmäinen punainen johto kiinnitettynä sekä positiivista napaa. Kuljettaja kytkee sitten negatiiviseen napaan annostelijan musta puristin kaapelin. Sitten hän tuo toinen pää mustaan ​​liittimeen metalliosaan tai maahan napa moottorin vammaisten aluksen. Jos mahdollista, negatiivinen napa ei sovelleta tyhjentyneen akun, koska mahdollisesti kipinät pakenevat kaasut voivat syttyä.

Jos kaikki muu epäonnistuu, uusi akku on löydettävä

Hieman lisääntynyt nopeus käynnissä moottori vammaisten aluksen aloittaa ajoneuvonsa. käynnistin kääntyy vieläkään tiedä liitännät on tarkastettava uudelleen. Pyöritä käynnistin ja käynnistää moottorin, vammaisten Aluksen tulisi olla voimakkaan sähkökentän kuluttajat, kuten kuumennettiin takalasin tai tuuletin päälle. Tämä kaikki transienttien koskettimet poistettaessa voidaan välttää, jotka voisivat muutoin vahingoittaa ohjausyksiköt.

Kun moottori on kerrattu käynnissä, mustiin liittimiin voidaan peräkkäin poistaa, sitten sammuta vahva sähköisten kuormien ja poista sitten punainen liittimiin.

Niin, että akku on jotain voimia taas autoilijoiden pitäisi olla enää ajaa kohtalainen tai suurilla nopeuksilla tehdä, niin seuraavana aamuna ei uhkaa samaa menettelyä. Jos se tapahtuu, uusi akku on tarpeen. Vasta sitten suojaa talven pysyvästi hermoja.

lähde: dpa

Like this post? Please share to your friends: