Audi A3 8P (2003-2012): Auto Ostajan opas – Paljon kun moottori sopii

Kuin Golf, vain lisää tyylikäs: Käytetty Audi A3 8P sarjan voi olla hyvä ostaa. Jos kiinnittää huomiota joitakin asioita erityistä. Ostajan opas.

Audi A3: Compact rakennettiin sukupolven 8P yhteensä yhdeksän ja puoli vuotta
Audi A3: Compact rakennettiin sukupolven 8P yhteensä yhdeksän ja puoli vuotta

Lähde: Audi

  • Sporttinen ja luotettavin
  • Laaja moottorit ja välineet
  • Ongelmat ovat dieselin sylinterikannet ja kipinä ajoitus ketjut

Berliini - Tämän Audi osoitti jälleen rohkeutta. Ei siksi, että tekniikka oli erityisen niin - hän tuli VW Golf. Mutta koska vuonna 1996 kukaan ei ollut kuullut "premium kompakti". Se oli uusi. Audin ensimmäinen pentue Kompaktiluokan sanoutunut irti järkevä Opel, Ford ja VW kompakti. Sekä positiivisia että negatiivisia: Audi halusivat liikaa urheilua ja teki hänet epämukavaksi.

Toinen versio teki paljon paremmin kuin edeltäjänsä. Hän oli niin hyvä, että sisäisesti nimeltään 8P Audi Yhdeksän ja puoli vuotta rakennettiin. Ei itsestään hän ei ole muutenkaan. Ei niin uuden auton, eikä missään tapauksessa käytetä. on uusimmat versiot sarja on nyt lähes viisi vuotta levylle, vanhin on jo 14 vuotta. Käytetyn auton ostajien pitäisi tarkastella huolellisesti tarkastuksen ja koeajon niin.

Itse asiassa on paljon pieniä, mutta ärsyttäviä ongelmia compacts. Voit löytää hyvän yleiskuvan Audi A3-8P foorumin. Myös erittäin hyödyllistä on FAQ sanastossa A3 ja ostoneuvosta moottorikäyttöisiä Talker punainen Erbach. Käymme täällä yleisimmät viat Audi A3 8P.

Historia / mallinmuutoslaitteella

Tekniikka jakaa A3 VW Golf - kaikkien vahvuudet ja heikkoudet Tekniikka jakaa A3 VW Golf - kaikki vahvuudet ja heikkoudet Lähde: Audi Ensimmäinen A3 (8L) Audi valmistettu välillä 1996 ja 2003. Tämän jälkeen toisen sukupolven 8P. Aluksi vain kolmiovinen puolivälistä 2004 viisiovinen viistoperä (Sportback) ja tammikuussa 2008 vaihdettavan kankaan huppu. laskemalla kaikki korivaihtoehtoja, Audi A3 rakennettu yhdeksän ja puoli vuotta. Epätavallinen koska yleensä valmistajat uudistamaan ajoneuvojen noin seitsemän vuotta. Mutta perusteella A3 ansiosta VW-hylly ja Golf V alustan (PQ35) vankka. A3 8P selvisivät kaksi sukupolvea teknologisen veli.

2005 A3 sai ensimmäisen kasvojenkohotuksen. Sen sijaan, että kaksi pientä nyt isolla säleikkö ( "Single Frame"), uusi ohjauspyörä ja valinnainen bi-xenon ajovalot. 2008 seurasi toinen kasvojenkohotuksen. Suuri päivitys, tunnistettavissa päiväajovalot, huppu, lokasuojat, puskurit, takavalot ja takaluukku. Sisällä suunnittelija pakkaus mittaristoon, valokytkin, tuuletusaukot ja keskikonsolin. 2010, minkä jälkeen kolmasosa, pieni muutos, on tunnistettavissa lisäksi metalliseos hammasraudat edessä ja oven kahvat. Lisäksi ulkonäkö ulkopeilien ja taka hajotin muuttunut.

Vuodesta kasvukipuja A3 ei säästynyt. Joitakin ongelmia hän jakaa VW-konsernin veljekset, joidenkin oli muistuttaa. Autoissa, joissa on 2.0 TDI rakennusvaiheisiin lokakuun viallisen tuuletus venttiili kytkinpaineen linjan toukokuuta 2003 ja kesäkuun 2005, vahingoittaa kaksimassavauhtipyörä. Kahden venttiilin dieselmoottoreiden pumpun suutin tekniikka on olemassa riski, että dieselin tandem pumppu vuotaa läpi ruuvin tauon maaliskuusta elokuuhun 2004. Ajoneuvoille, juoksi touko- ja kesäkuussa nauhasta, voi polttaa johdotus oikosulun jäähdyttimen tuuletin.

Kaasugeneraattorit, pään turvatyynyt usein vuotavat autoissa vuodesta 2006 alkaen. Vintage autoa toukokuusta 2008 alkaen toukokuuhun 2009 aikana ongelmia ei ole virransyötön ABS ja ESP. 2,0 litran TDI-moottorit common rail lasku välillä 2010 ja 2012, jonka halkeilua korkean paineen linjat negatiivisesti. Malleissa, joissa on kuusivaihteinen DSG nousi vuonna 2009 pelaa väärässä ohjelmat jo valmiiksi välillä syyskuussa 2008 ja heinäkuussa.

Kuulostaa ärsyttävää. Se on. Siksi buffs haluavat varmistaa, että nämä viralliset muistuttaa tehtiin valtuutetussa korjaamossa ja totesi. Tämä pätee erityisesti uuden ohjelmiston, dieselmoottorit skandaali: Puuttuu tästä uudet tiedot tilaa, on ongelmia TÜV.

ruumis

Ensimmäisessä facelift A3 sai suuren yhden kuvan säleikkö. Tätä seurasi pienempiä yksityiskohtia Ensimmäisessä facelift A3 sai suuren yhden kuvan säleikkö. Tätä seurasi pienempi Lähde: Audi Audi rakennettu A3 kolmena versiona: kolmiovinen A3 (8P, 2003-2012), viisiovinen Sportback (8PA, 2004-2012) ja nelipaikkainen avoauto (8V, 2008-2013). Useimmat asiakkaat turvautuneet Sportback. Vaikka hieman kalliimpia kuin käyttää, mutta tarjoaa enemmän tilaa. Monille asiakkaille, se edustaa harrastaja versio - kolme neljäsosaa asiakkaista valitsi sen. Niinpä usein, Sportback on käytetty.

Kaikenlaisiin A3 tarjoaa etuistuimilla riittävästi tilaa. Vaikka se hienosäädön vähän enemmän kuin golf, mutta riitä edes laaja rakennettu autoilijoille kaikki. Suurin ero varianttien ulos matkustajat takaisin. Yhtäältä koska merkintä neliovinen helpompaa. Toisaalta, koska se tarjoaa enemmän tilaa takana. Tämä pätee takapenkin ja tavaratilan: Vaihtovelkakirjalaina kutsuu 285-320 litraa, kolmiovinen 350-1100 litraa. Urheilussa Back sopii 370-1100 litraa maksutta.

Ruoste ei ole kysymys A3. Jossa romahdus olivat tupaten kehosta maali, mutta hän voi pylly. Esimerkiksi pyöränkoteloiden, takaluukku, huppu ja oven reunan. on ärsyttävää kun ruoste istunnon alla kynnysten, kuten moottori-puhuja Giogio314506: "Kun rengasta vaihdettaessa huomasin hieman ruostetta on alapäät lokasuojat siirryttäessä sill, tuskin tunnistettavissa. Mikä osoittautui tällä alalla poistamisen jälkeen leikata, on huikea. "

Micha225 totesi, että A3 oli ongelmia ruostetta vain ensimmäisessä vuosimallista, on alkaen vuosimallista 2009, ei ole enää ongelma. Asianosaisten olisi kiinnitettävä huomiota ovireunasta, pyöräkotelon vaipat, menettelyjä takaluukku, lisäjarruvalo ja ikkuna kolmio takaovien varsinkin vierailun aikana vielä.

Moottori / vaihteisto

Audi A3 oli kaikkia niitä moottoreita, jotka mahtuisi mekaanisesti hänen aikanaan. Niiden kapasiteetti vaihtelee 102 hv perusmallin 340 hv varten RS3. Mutta niin täyttö valintaa, niin altis joitakin moottoreita. Koko rakentamisen, A3 8P laittaa kymmenen bensiinimalleihin ja kahdeksan dieselin vaihtoehdot. Yleensä suositella Moottori-puhuja foorumilla tehokkaammat moottorit, jotka voivat siirtää kompakti pystyssä. Sama koskee bensiinin ja dieselin.

Vuoteen 2009, Audi myydään A3 edelleen pumppu-suutin injektio. Moottorit ovat melko karkea, onko 1,9 TDI 105 hv tai 2.0 TDI 140 tai 170 hv. Suuria ongelmia ovat 2.0 TDI moottori, rakennettiin välillä maaliskuuta 2003 ja maaliskuussa 2006. sisäinen "BKD" kutsuttu diesel sarja EA188 usein laskee viallinen sylinterinkannet, pakokaasun jäähdyttimet ja öljy jäähdyttimet ja pakokaasujen takaisinkierrätys putki ja pakokaasujen takaisinkierrätys venttiili MOOTTORI-puhujan Mission Control tietää , Kytkimet ja vauhtipyörät ovat myös havaittavissa moottoreissa. Lisäksi ne eivät ole todella puhdas Euro 4 ja saada kaupunkien keskustoissa saattaa pian olla ongelmia. Nokisuodatin mutta Audi on jo yksi vuodesta 2005 alkaen.

Kolme-ovi ja vaihdettavissa tilaa on rajoitetusti, erityisesti takana In kolmiovinen ja avoauto, se on lähinnä takana tiiviisti Lähde: Audi, mutta myös uudempia common-rail diesel 2,0 ja 1,6 litraa vuodesta 2008 voi tehdä hauskoja liiketoimintaa: Painejohdot voi haljeta tietyissä olosuhteissa. Jos kaikki on kunnossa, mutta ne suoritetaan hiljaisempia, taloudellisempia ja luokitellaan Euro 5 Erityisesti 170 hevosvoiman versio sopii kiireellisten pitkän matkan kuljettajat.

Vuonna bensiini sinun pitäisi pysyä poissa VW ongelmasta moottorin 1.2 ja 1.4 TFSI. Ajoitus ketju pituuksia siirry - mahdollisesti vetää moottori vikaantuu itsestään. 1,6 litran imusarjan injektio 105 PS kuuluu puutteellisten sylinterin kannen tiivisteitä. FSI moottorit 1,6 ja 2,0 litran moottori voi sietää E10 polttoainetta ja haluavat käyttää sytytyspuolat, kannen tiivisteitä ja katalyyttejä.

Periaatteessa suositeltavaa turbo bensiinimoottori 1,8 ja 2,0 litran iskutilavuus on. Vanhat mallit 200 PS (ja Audi S3 265 hv) ajaa vanhan moottorin sukupolven ( "EA113"). Tässä on hammashihnavälitys nokka-akselit. Ongelmat ovat harvinaisia. Varhainen kopioita seuraaja sukupolven (vuodesta 2007, "EA888") jakavat ohjaus ketju kysymyksiä pienempiä asemia. Lisäksi, voi olla korkea öljyn kulutus. Vuodesta 2011, Audin näitä ongelmia kurissa.

Hyvä kompromissi on 1,8 TFSI 160 hv vuodesta 2011. 3.2-litrainen V6 250 hv ja 2.5 TFSI kanssa RS3 340 hv ovat suhteellisen harvinaisia ​​tarjotaan.

Riippuen sarjaa suorituskyvyn Audi manuaalivaihteistolla viisi tai kuusi vaihdetta yksi. Poikkeus: RS 3, joka on varustettu standardi seitsemän nopeus S-Tronic. Valinnainen Audi tarjosi muiden moottoreiden kaksoiskytkinvaihteisto. Se voi olla mukava, mutta tarjoaa huomattavasti enemmän virheitä kuin manuaalista kytkintä. Lisäksi palvelu maksaa enemmän kuin manuaalivaihteistolla virheiden useammin. Tätä varten kytkennät manuaalisen kytkimen kuluvat nopeammin tehokkaat moottorit.

laskuteline

Mukaan TÜV raportin, Audi A3 lyö kilpailijoitaan paremmin useimmilla alueilla. On akselin jousitus, ohjaus, valaistus ja pakoputkistoon, tarkastajien on vähemmän kuin verrattavissa autoja vian. mutta ärsyttää TÜV raportin jarrun toiminta ja helpompi yli viisi vuotta vanhoja A3 öljynhäviämisilmiötä omistajille. Huokoinen jarruletkut myös aiheuttaa ongelmia. Nämä vuotavat akseli saappaat tulevat seitsemäntenä vuotena. Asianomaisten osapuolten olisi sen vuoksi auton paremmin hissillä tai tarkistaa alustaan ​​jälkeen jälkiä öljystä.

On ongelmia joidenkin moottoreita. Tällä hetkellä suosittelemme suuri turbo bensiinimoottori On ongelmia joidenkin moottoreita. Tällä hetkellä suosittelemme suuri turbo bensiini Lähde: Audi hämmästyttävää, että hienostunut neljän takajousitus juurikaan huolta arvostella Audi. Pellit ja jouset ovat hädin tuskin edes vanhempiin ajoneuvoihin. Vain yhdessä urheilu jousitus ja suuret pyörät buffs pitäisi ottaa tarkemmin. Usein iskee mennä materiaaliin. Mutta jopa standardin leikata kolmiotukivarsi pensaita voi nopeasti kuluvat ja rikkoa höyheniä.

/ Security

Audi tarjosi A3 rakentamiseen neljästä tilat. Perusvälineet Attraction mukana 16 tuuman teräsvanteet, pakolliset kuusi turvatyynyä ja ESP. Sportier variantit Ambition riippuu muun muassa 17-tuumainen alumiini vanteet, 15 mm alentaa, urheilu istuimet ja ohjauspyörä. Enemmän mukavuutta atmosfäärissä, kuten 16-tuumainen alumiini vanteet, nahka ohjauspyörä ja Puunpahka upotukset. Valo sadetunnistin ja vakionopeussäädin ovat vakio laitteet.

S Line ja kaksi extrat "Sport-paketti Plus" ja "ulkoa paketin" A3 on urheilullinen. Soveltamisalaan kuuluvat urheiluistuimet, tiukka jousitus ja 25 millimetriä lasku. Musta pääesiintyjä S-Line laitteita ei ole kaikille. Mr. tekniikka automaattisesti neuvoo himmennys yhdessä sisä- peili lämmitettävät peilit, kevyt ja sadetunnistin.

Suosituin korimallin: viisiovinen Sportback Suosituin korimallin: viisiovinen Sportback Lähde: Audi Vinkki MOTOR-puhuja OxYgEn1980: "Xenon Plus ---} on! Minulla on nyt ensimmäistä kertaa ja olen täysin yllättää myönteisesti valaistuksen."

se oli suosituin variantti kunnianhimoa ja urheilullinen, mutta silti sopii päivittäiseen käyttöön alustan suunnitteluun.

Markkinatilanne / hinnat

Audi A3 8P löytyy usein käytettyjen autojen markkinoilla kuten mobile.de. Noin 8000 autot ovat tällä hetkellä saatavilla, mukaan lukien lähes 6000 alle 150000 km.

Hyvin hoidettu malleja, joissa on alle 125000 km ja täytetyn sekkivihko on saatavissa 4000 euroa, kun ajoneuvot kasvojenkohotuksen vuonna 2008 uusissa moottoreissa maksaa vähintään 5000 euroa.

Päätelmä / Suositus

Valikoima Audi A3 toisen sukupolven on suuri. Tarkasteltaessa kokemus Motor-talk yhteisöä ja totesi nykyisen keskustelua dieselin ongelma olisimme valita bensiiniä 1.8 TFSI 160 hv ja käsivaihteisto, Sportback Ambition laitteissa vuodesta 2011. Moottori vastaa urheilullinen jousitus ja hauskaa - mutta se maksaa vähintään 10000 euroa.

Like this post? Please share to your friends: