Honda Civic 1.0 Vtec Turbo: Test – Stort chassi, ledsen Funzeln

han älskar kurvor stad han kan: Civic går smidig, snabb och ekonomisk. Han har också poäng med sin djärva utseende, men förstör ljuset. Den kompakta i testet.

New Civic, ny storlek: Compact är 4,52 meter lång - ganska mycket för en halvkombi
New Civic, ny storlek: Compact är 4,52 meter lång - ganska mycket för en halvkombi

Källa: mobile.de

Berlin - är han inte längre riktigt kompakt, den kompakta bilen från Honda. I sin tionde generationen av Civic sätter alltför snyggt. Han är en halvkombi lika stor som gamla Mittelklässler med Stage. Samtidigt som han bygger från under huven: Basen arbetar nu med tre cylindrar och en liter slagvolym. Detta är nu vanligt i kompaktklassen, Civic men nytt.

Exteriören är fortfarande karakteristiska, inklusive spoiler centralt på bakrutan. Den iögonfallande design kan inte göra alla nöjda, naturligtvis. Denna mod är en verklig raritet i volymsegmentet. Experiment ingen tillåts här annars. Civic är en välkommen förändring.

Vi körde Civic i tionde generationen med bas bensin och "Elegance" utrustning under två veckor i vardagen. Där han poäng och var problemet ligger, du läste våra kompletta ställningar.

dimensioner | Space | kropp

Bakom grillen, är det modern: Saugbenziner eller insugningsröret injektion är inte längre i programmet. Civic börjar med två turbos, en diesel följer Bakom grillen, är det modern: Saugbenziner eller insugningsröret injektion är inte längre i programmet. Civic börjar med två turbos, en diesel följer Källa: mobile.de Mer storlek betyder mer utrymme. Icke desto mindre, längden nedgången av 4,52 meter (+ 13,5 cm) och 2,70 meter hjulbas (+ 9,5 cm) i det första ögonblicket inte fallet. Mycket viktigare: Honda inte längre placera bränsletanken under framsätena. Han halkade långt tillbaka innan bakaxeln. Detta möjliggör en lägre sittposition och mer utrymme front.

Denna höga förare har äntligen tillräckligt med utrymme i Civic. Priset: kontot för "magiska Säten" av sin föregångare. Så säte baksätet kan fällas upp 9 inte längre som i Civic. Något oberoende och verkligt mervärde försvinner. Som tröst förblir stammen.

Och vilken: 478 liter till fönstrets kant är stor klass. Med så mycket utrymme vi accepterar scenen precis bakom baksätet. För invändiga jättarna i Civic är inte total. Dess platta silhuett (1,43 meter) och det sluttande taket kostnad utrymme. Bakom det är nära till huvudet. För detta passar benutrymme i baksätet. Praktiskt: sidostängningslastutrymmet lock (sparar utrymme) och den enorma fack i mittkonsolen (passar).

En Civic kombi kommer inte att ge vika i Generation 10 Honda ger den nuvarande modellen enbart som en sedan eller fem dörrar.

interior | Omvandling | material

Typiskt: Spoiler centrerad på bakrutan, slående baklyktor Typiskt: Spoiler centrerad på bakrutan, slående bakljus Källa: mobile.de till cockpit av Civic måste vänja. Den har en lekfull och mindre harmonisk. Alltför många material och stilar suppleant. Hastighetsmätaren är digital. Omkopplarna på ratten verkar inte genomtänkt, radion kan endast användas av touch - men ser inte ut som det. Det tar ett tag tills du inte längre kontrollerar temperaturen, faktiskt om du tror att volymen.

Behandlingen i Civic är bra. Vi vill ha mer enhetlighet i materialet, mindre Playstation i hastighetsmätare och en trevligare känsla på multifunktionsratten. Bättre blir det på mittkonsolen. Här Honda installerat klar, behaglig clicky switch. Så var det.

infotainment | radio | anslutning

Huruvida en Civic är nätverks beslutar utrustningen. I botten finns det inget en nivå över åtminstone en radio. Från "Elegance" har en navigering med 7-tumsskärm, smartphone nätverk, Internet och HDMI-port är en del av standardutrustningen. Högre utrustning får bättre ljudsystem. Navigationsprogrammet kommer från Garmin.

Systemet kopplar flytande med telefoner, navigerar på ett tillförlitligt sätt och spelar musik från alla de stora medierna från. Snyggare grafik var vacker, en ratt för volym praktiskt taget. Irriterande: Vem bekräftade inte distraktion klausul av systemet (efter varje start), landar i skärmsläckaren.

Hjälpsystem | säkerhet

Sittbrunnen av Honda Civic 10: Att vänja sig Sittbrunnen av Honda Civic 10: Att vänja Källa: mobile.de flesta guiden bygger Honda som standard i Civic. Adaptiv farthållare, lane assist, backe Starthjälp, trafikskylt erkännande, kollisionsvarningssystem med Pedestrian Detection och automatiska helljus strålkastarna alltid ombord. Park stöd och döda vinkeln varning kommer i de dyra varianterna. Ett anständigt paket.

Vissa hjälpare Honda har ännu att omarbeta. Körfält avgång vår Civic misslyckades helt i regnet. Medan farthållare hålls på avstånd, men inte ge oberoende gas vid omkörning. och helljuset automatisk avstängning för långsam för att. De få bilister berättade via blottare.

Alla bad: Standardhalogenstrålkastare komma strax före bilen. Halvljus går i den här klassen för nästan 20 år mer.

Drive | motor | överföring

Crisp krets runt det bra ratten inställning. Irriterande: Inställningen temperatur sitta där du vill justera volymen Crisp krets runt det bra ratten inställning. Irriterande: Temperaturen inställning sit där du vill justera volymen Källa: mobile.de Honda erbjuder Civic i Europa endast med direkt injektion turbomotorer. Basen ger 129 hk och 200 Newtonmeter från en liter kapacitet. Den trecylindriga drar den kompakta adekvat snabbspolning framåt. Även om det låter kärnfulla och djärva blåser bort när last förändringar: För idrottare saknar untenrum makt och toppa viljan. Men Honda har fortfarande Type-R.

Den lilla Civic känns i stan (och runt) mest bekväma. Här går han lugnt och ekonomiskt: Även pendling till Berlin Vicinity han stänkte i genomsnitt 6,1 liter per 100 kilometer. I rusningstid fanns 8, 9 liter i tung trafik. Mer var inte ens i rask takt på motorvägen. Det är bra.

Honda standard kombinera en skarp sexväxlad manuell växellåda med basen bensin. I de två första kurserna, översättningarna vill trassla i turbofördröjning. Med lite tid att vänja sig, men det stör knappast vanliga Civic förare, kommer det inte snart kommer ihåg.

hantering | chassi | styrning

I rask takt i Civic kommer till utmärkt. Fjädring och styrning samtycker Honda från smidig och direkt. Speciellt i kurvor rask denna setup liknande. Honda stöds av bakaxeln ren och drar ojämn runt kurvan.

De sportiga honeycomb är dekorativa endast avgas gömmer Den sportiga honeycomb är dekorativa endast avgas gömmer Källa: mobile.de Även om han driver en helt annan målsättning, Civic påminner utmärkta exempel på japanska tuning konst som Mazda MX-5 eller Toyota 86: För fun han inte behöver extrem prestanda. Så mycket smidighet skulle man inte förvänta sig med tanke på den lilla motorn.

funktioner | pris | slutsats

På Civic medan det finns många saker att kritisera, om många saker kan förbises dock. Till operatören man vänjer sig, bara för att det lekfulla inredningen och fula Navi. Vem kan leva med det, får en smidig, ekonomisk och oberoende bil. I synnerhet standard fjädring vi önskat.

Av ljuset emellertid Civic glider upp på ett bra sätt. Den grundläggande Funzeln inte längre en del av 2017 i en ny bil. Bättre lampor med LED-lampor finns det ingen extra kostnad, men endast i de högre utrustningsnivåer. "1.0 Turbo Executive" (från 28.100 euro) och "1,5 Turbo Sport" (182 hk, 27,960 euro) bör därför vara åtminstone om du vill lämna stadens gränser oftare bakom.

Det är redan en hel del pengar för en kompakt bil. Det finns en mängd funktioner, dock. Vi missade bara bra ljus även vid "Elegance" (från 25,170 euro). "Sport" blir LED-lampor och den större motorn. Som "Executive" går Civic med grundläggande maskin, men bättre högtalare, aktiv fjädring, automatisk avbländning speglar och några medhjälpare. Mer är möjligt, men inte nödvändigtvis användbar.

Mer information och diskussioner om den nuvarande Honda Civic hittar 10 Forum i vår nya Honda Civic.

Specifikationer Honda Civic 1,0 Vtec Turbo

 • Enhet: 1,0-liters tre-cylindrig turbo
 • Effekt: 129 hk (95 kW) vid 5500 varv / min
 • Vridmoment: 200 Nm vid 2250 r / min
 • Transmission: 6-växlad manuell
 • 0-100 km / t: 10,9 sek
 • Toppfart: 203 km / t
 • Förbrukning: 5,0 l / 100 km (NEDC)
 • Test förbrukning: 6,1 l / 100 km
 • Längd: 4518 m
 • Bredd: 1,799 m
 • Höjd: 1,434 m
 • Axelavstånd: 2697 m
 • Tjänstevikt: 1,275 kg
 • Trunk: 478 l
 • Strike Honda Civic: från 19,990 euro
 • Strike Honda Civic Elegance: 25,170 euro
 • Pris testbil: 26166 €

Like this post? Please share to your friends: