Alfa Stelvio, Audi Q5, Range Rover Velar, Volvo XC60 Test – SUV fyrvägs strid i Middle-tungvikt

Vad kan Alfa, Audi och Volvo i SUV medelklassen? Och hur blandad Range Rover med den nya Velar med det? Fyra exklusiva high-legged vänner i jämförelsetest.

Volvo XC60, Audi Q5, Alfa Romeo Stelvio och Range Rover Velar tvungen att bevisa sig i vår jämförelsetest
Volvo XC60, Audi Q5, Alfa Romeo Stelvio och Range Rover Velar tvungen att bevisa sig i vår jämförelsetest

Källa: mobile.de

Tannisby - Om för lite val du kan verkligen inte klaga. De som letar efter en SUV, är en. Av de flesta tillverkare i nästan varje segment. I mitten av 2017 förnyelse tillkännagavs. Volvo, den nya kom XC60, Audi Q5, den nya. Helt ny i klassen: Alfa Romeo med Stelvio.

Alla gräva i det så kallade premiumsegmentet. liknar Den nya Range Rover Velar. Passar med sina 4.80 meter lång och ett utropspris på mer än 56.000 euro men inte riktigt i medelklassen. I den övre klassen men inte ännu.

Huruvida velar erbjuder mer än Audi, Alfa och Volvo? Huruvida Stelvio kan lösa löftet om sportiga Alfa Romeo? Och hur den nya XC60 föreslår? Allt som du läser i vår stora quad jämförelse.

Hjulbasen i velar är 2,87 meter, den yttre längd är 4,80 meter Hjulbasen i velar är 2,87 meter, den yttre längd 4.80 meter Källa: mobile.de

Space | dimensioner | Trunk | kropp

4.80 meter är mycket för en medelstora SUV. De Velarepitelceller myntverk längden direkt gynnar stammen runt: Mer än 670 liter vid utjämnade baksätet - är enorm. med upp till 1.730 liter maximum han slår konkurrenterna med nästan 200 liter, Volvo så mycket som 300 liter.

runda 1,430 liter maximal volym i XC60 är långt under genomsnittet i segmentet på 505 tak baksätet går bra. När allt kommer omkring, är Volvo den enda bilen i jämförelse, som besitter en helt plan last ger, efter vikning ryggstödet. För alla andra är det stiger något. En nivå leder någonstans.

Baksätet låses upp när den kandidat antingen från stammen eller genom sidodörren. Med undantag för velar: burken ligga platt endast genom sidodörren. Detta kräver också en hel del styrka. I Stelvio du måste hjälpa efter upplåsning av ryggstödet. Volvo löser bäst: Här ryggstödet fälls elektriskt till. Tidigare nackstöden viker också elegant. Men det kostar extra kostnad.

I Audi Q5, spakarna fungerar i bagageutrymmet när hon kunde bryta när som helst. Ovärdigt för segmentet. Ur funktionell synpunkt Q5 för de flesta. den Baksätet kan skifta, vanställa sin vila i lutningen.

Utrymmet i baksätet faller ut liknande för Alfa och Audi. Den som inte är för stor (1,75 m i detta fall), finner gott om utrymme bakom en liknande kort förare. Två händer kvar mellan knäna och framsätet, några inches till taket. Den velar erbjuder i båda riktningarna kring en tredjedel mer. Den långa hjulbasen (2,87 m) lönar sig. Volvo har bara en centimeter mindre och håller lös med. Han är den enda i testet tvärställd motor. Fronten sparar utrymme, du kan känna på baksidan.

Vid första anblicken Stelvio som i det inre. Vid närmare inspektion, detalj svagheter avslöja Vid första anblicken Stelvio som i det inre. Vid närmare inspektion visade detalj svagheter källa: mobile.de

interior | Omvandling | material

Alfa har en hård tid. Vid första anblicken ser det bra från insidan. Designen ser sportig, den mjuka plastkvalitet, trä inredning vacker. Den grova strukturen på instrumentbrädan påminner om robust läder. I detalj svagheter visar: Växelspaken ser billig, i dörrpaneler lägga alltför mycket hård plast för segmentet. Infotainmentsystemet ser bara vacker, så länge det är över.

Alla deltagare kan göra bättre. Audi ger svagheter. Ytorna känner alla väl och ser ut. Däremot kan knapparna vara valent i detalj och ge lite mer tyngd. Det ger också samma misstag som Stelvio: i dörrfoder det gäller under trä finish med hård plast ytterligare. Först då igen med Alcantara.

I Volvo XC60, det finns inget sådant. Clear byggde Volvo Plast i dörrarna, men det känns mjuk. På instrumentbrädan i testbilen kläms även läder. Det finns ingen sådan standard, men basreferensen som oss på Volvo också. De målade ytorna verkar anständigt, men inte ädelt. Träet inredning redan.

Range Rover spelar samtidigt jämföra material i en högre league. Inte undra på: Vi kunde honom endast för nu kör i den första upplagan. Som är fyllda med allehanda jippon som snedvrider jämförelsen. Till exempel, är headliner fodrad med mocka och dekorativa element är gjorda av kol. "Lyx Paket 2" (annars 2808 euro) ger Windsor läder på instrumentpanelen, ratten och dörrklädseln.

De två stora 10-tums bildskärmar i mittkonsolen, finns som standard. De agerar nästan hyper modern och ganska chic. Men små brister i behandlingen är märkbara. Öppningsmekanismen av mittkonsolen känns skakig till exempel. Och i stammen det är över med skönheten. Men som har nästan alla kandidater endast filtad material och något blåsiga covers. I Audi vackraste mattan, är de andra tre drag på en liknande nivå.

Utöver den högupplösta Mäusekino Range Rover Velar ger största off-road kompetens jämfört med Utöver den högupplösta Mäusekino Range Rover Velar ger största off-road kompetens jämfört med Källa: mobile.de

infotainment | radio | anslutning

Uppenbarligen gör modernaste intrycket velar. De två stora skärmar är taktila mycket nära till iPad. De övre körs när du startar från instrumentpanelen framåt en aning, har botten särskilt smarta roterande hjul: Förändringen sin funktion beroende på den valda menyalternativet. Så för att åtgärda med samma knapp den temperatur vid vilken man väljer drivmoden i den andra menyn. Stor. Men totalt sett ganska komplicerat.

Vi hade inte tillräckligt med tid med bilen för att införliva oss ordentligt. Det Range Rover USB 3.0-uttag och även en HDMI-port i mittarmstödet placerade, men talar för de höga krav på funktionalitet.

Volvo och Audi, men erbjuder också nästan allt du behöver. Om du behöver USB 3.0 och HDMI. Drift vid Volvo lyckas intuitiv, Audi du behöver mer bekanta. Funktionellt kvar att önska med lämplig utrustning. Apple och Android carplay bil tillgänglig, Navi kan hämta realtid trafikinformation. Digitala instrument ger XC60 i utrustningen Momentum standard som Audi särskilt för 500 euro (plus navigationssystem).

Alfa finns inte den här typen. En dator ombord med 7-tums skärm är den största känslan. För 250 euro extra i super utrustningen. Infotainmentsystemet också bara ser ganska så länge det är över. Konstruktörerna har det integrerar vackert i instrumentpanelen. Den grafiker hade känt öppet ades programmerare hållas kort. Det lilla Alfa Anslut till Funktioner ger också kan drivas dåligt och dåligt läsa.

Med justerbar luftfjädring, Volvo XC60 fjädrar bekväm Med justerbar luftfjädring, Volvo XC60 fjädrar bekväm Källa: mobile.de

säkerhet | assistanssystem

Lite tråkigt det ser på Alfa med assistanssystem. I botten finns staden nödbromsen med Pedestrian Detection och Lane Departure Warning. Blind Spot Warner och helljusassistenten är tillgänglig som extra i paketet. Vägmärken eller dåsighet detektionssystem erbjuder inte Alfa. Dessutom ingen självstyrande spår hållaren. Följaktligen är en trafikstockning assistent saknas. Trots allt: Ett avstånd kryssning erbjuder Alfa för 1200 euro extra. LED-strålkastare saknas i erbjudandet, xenon med kurvtagning och Abbiegeleicht kostar 1.400 euro.

Volvo är väl framåt här. Även den grundläggande utrustning Momentum XC60 hjälper aktivt till att hålla spåret, varnar föraren när fallande uppmärksamhet och hjälp av styr ingripande här, att inte falla i mötande trafik. Vägmärke erkännande, det finns också standard, liksom en automatisk, den fasta broms bilen för att undvika ytterligare efter en kollision. Till skillnad från de 90 modeller men saknas i basen "Pilot Assist", tillåter stöd köra upp till 130 km / t. Volvo efterlyser 1.750 euro extra.

Eftersom systemet håller reda inte särskilt bra och irriterande med för mycket styrinsatser, kan du göra utan den. Men Volvo kombinerar Intellisafe omger den. Här Blind Spot Warner ingår och korset trafik Warner för omvänd ur parkeringsplatser och det bakre resultat härav.

Assistenten utsträckning i Audi är liknande i storlek. Q5 automatiskt bromsar för fotgängare i staden, varnar när man ska stänga avstånd och föraren i trötthet. Fler hjälpare kostnader: Det aktiva spåret hållare, till exempel trafikmärke erkännande eller ens en farthållare. För 1640 euro får du med "stödpaket tour" de flesta guider som är användbara på resor (adaptiv farthållare, trafikstockning assistent, trafikskylt erkännande, etc.). Ett annat paket omfattar saker från hur man korsa trafik varning, parkeringshjälp och andra system som kommer att göra livet lättare i staden. Totalt slutar en upp med mer än 3.000 euro.

Range Rover är begränsad i botten i första hand på nödbromsen. I utrustningen S backkamera kommer till SE lägger utmattnings varning, trafik tecken erkännande och adaptiv farthållare. HSE har sedan hela paketet med spårhållare, trafikstockning assistent, Blind Spot Warner och Einparkpilot. All Wizard kostnad på två paket runt 3700 euro.

standard på Alfa Romeo Stelvio 2,2 D sätter en åtta-växlad automatisk standard på Alfa Romeo Stelvio 2,2 D sätter en åtta-växlad automat Källa: mobile.de

Drive | motor | överföring

Diesel diskussion trots: diesel med ca 2,0 liter av förskjutning är fortfarande en del av kärnerbjudande vid medelstora SUVs. Trots hög konstruktion och hög vikt de tillåter rimligen måttlig konsumtion. Och nog ånga för korrekt prestanda. Våra testkandidater matchar inte 100 procent. Den velar faller även ut helt, eftersom som han först Edition initialt endast med 3,0-liters V-6 diesel fanns (i tabellen nedan har vi nybörjar diesel anges).

Vi måste därför ignorera V6 med 300 hk och 700 Nm vridmoment i denna jämförelse. Även om det är svårt. Med kraftmatnings krämig och silkeslen ljud yngre kollegor inte kan hålla jämna steg, förstås.

Volvo är den mest kraftfulla av de återstående tre. Alfa han inte kan lita på något sätt. Varken kände även på papper. han känner i sig kraftigt att reagera spontant på gasen och verkligen driver i alla situationer gott om vridmoment till åtta-växlad växellåda. Som harmoniserar sätt mycket väl med motorn.

Alfa men väger mindre. Du kan känna det. Han går fram minst lika bra i sprinten till 100 km / t, slår det XC60 ännu betydligt. Acceleratorn ger lite motstånd och svarar direkt. De automatiska aktier i dynamiskt läge med helt vänder ut och vänder även vid normal drift snabbt till en sportig körstil en.

Den 8-växlad låda i Volvo växlar diskret och slipas. Försiktigt, snabbt, men inte lika påträngande som i Stelvio. Detta gör det, Alfa ger SUV en sportig karaktär, Volvo XC60 sätter effekten på komforten. D5 AWD fungerar också därför ett antal för stor. D4 AWD med 190 hk och 400 Nm fint.

Den 190-hästkrafter diesel kopplades till en 7-växlad växellåda med dubbla kopplingar i testbilen, är en hand switch tillgängligt Den 190-hästkrafter diesel kopplades till en 7-växlad växellåda med dubbla kopplingar i testbilen, är en hand omkopplare tillgängliga Källa: mobile.de Q5 faller mot den starka XC60 och Stelvio från klart, men ger också tillräckligt med ström. Dessutom går 2.0 TDI tyst. själv med full gas, inte låter han otrevlig, perfekt för vardags vägen hörs knappast något från den fyrcylindriga. Precis som i XC60. Volvo diesel weggedämmt också bra, ljudnivån Audi och Volvo ger ingenting.

Alfa spelar rytande outsider. Motorn surrar alltid hörbar. När man går in i det, det är bullriga. När allt kommer omkring, inte låter han som ledigt och grov, men vacker, vilket gör volymen lite mer bekväm. Mer isolering kan det ändå tolereras.

Konsumtionen av Alfa går bra. På vår testbana avslutade Stelvio med drygt sex liter. den svagare Audi tillbringade lite mindre än sex liter. Ju starkare Volvo tyvärr mycket mer. Cirka sju liter är för mycket med tanke på testbanan med i huvudsak måttlig motorvägshastigheter och vissa lokala genomfartstrafik. Speciellt: Även velar med 3,0-liters V6 skred XC60 betydligt.

hantering | chassi | styrning | komfort

Audi Q5 och Volvo XC60 var båda utrustade med justerbar luftfjädring. En fin extra som kostar ca 2000 euro i Audi, Volvo nästan 2300 euro. Pengarna kan vara värt besväret. SUV lider ofta av dålig åkkomfort och lite torr suspension. De två gör det inte. De svälja utan att klaga kanter, bulor och gropar. I dynamiskt läge, de dra lite, men är fortfarande uthärdligt.

Perforerade, vackert sydd och två färger: De lädersäten är på Velar Första utgåvan standard Perforerade, vackert sydd och två färger: De lädersäten är på Velar Första upplagan standard Källa: mobile.de The Velar fjädrar inte så smidigt. Den levereras som standard med adaptiv fjädring, luft, finns det inte ens en extra kostnad. Han är bekväm nog ändå, kan en eller två försäljningar kännas ännu tydligare än i Q5 eller XC60.

Stelvio känns total hemdsärmeliger. Han rullar inte så oberörd av gropar eller vägbulor, tillräcklig komfort, chassit ändå. Man anar att Alfa jämförs är det enklaste. Han har inte riktigt lika spända fjädrar och dämpare för att hålla strukturen i schack. Det verkar alltså mer bindande och total lättfotade än de andra tre.

Speciellt velar verkar tunga och stora. Han riktar hård och inte mycket känslomässigt. I Volvo du också känna inte mycket i ratten, men viktningen är bättre hanteras. Detta gör det kändes lättare än han är och uppmuntras att skrämma honom snabbare än vägarna. mer lite lättare riktar Audi. Han har ett spår mer feedback.

Och sedan finns det Stelvio: Styrningen är utformad direkt till den centrala position som det verkar nästan nervös. Annars går det inte en SUV, inte bara i denna jämförelse. Detta kan verka smidig och sportig honom direkt. Med Stelvio en dyker enda sättet runt hörnen. Mer information om vägbanan tillåter även i övrigt av någon. På längre resor, men den extremt direkt (för en SUV) styrning kan irritera. Men helt klart: Stelvio är idrottaren bland stadsjeepar.

funktioner | pris

Alfa Romeo har mycket noga följt Giulia utformningen av Stelvio Alfa Romeo har utformningen av Stelvio mycket noga på Giulia orienterad Källa: mobile.de alfa berömmer bäst Stelvio på strax under 40.000 euro per. Sedan en 150 hk diesel driver honom. Driv vår testbil med 210 hästkrafter diesel och fyrhjulsdrift finns redan på 48.500 €. Det kommer bara från utrustningen "Super". 18-tums aluminiumfälgar, tyg och läder säten, 2-zon klimatkontroll, regn och ljussensorns, farthållare och parkering ljudsignal för bak är standard. Dessutom radio Alfa Anslut med 6,5 tums liten skärm, USB och Bluetooth.

den Audi Q5 startar med 190 hk diesel, fyra hjul och 7-växlad växellåda med dubbla kopplingar vid 47.000 euro. Till skillnad från Alfa Xenon ljus är standard. Emellertid är Q5 rullande endast på 17-tums hjul och den bakre luckan öppnas inte elektriskt (490 euro extra) är sätena klädd i tyg. redan 125 euro förfaller till ljus och regnsensor, använder automatisk luftkonditionering endast en zon (3 zoner kostar 695 euro). Radio med 7-tums skärm (Bluetooth, USB) är standard. Ändå Vem ska lyfta Audi om Alfa nivå, slutar med nästan 50.000 euro.

vår Volvo XC60 D5 AWD kommer in högre. Det kostar minst 53.000 €. Den svagare D4 AWD med 8-växlad automatlåda till Alfa-nivå, men ger en hel del utrustning med. 18-tums är standard, 2-zon luft, LED strålkastare med balken assistent och bakre parkeringshjälp. Dessutom är XC60 alltid med den stora infotainment-system (9-tums skärm, 10 högtalare, 330 watt) som kommer. För kraft bakluckan är nödvändigt att besluta lastutrymmet paket för 500 euro. XC60 är alltså bara något dyrare än Alfa - vid något sämre prestanda och lite bättre utrustning.

Priset spik jämförs klart Range Rover Velar. Den 180-hästkrafter diesel börjar vid 56,400 €. Tyvärr sätter utrustningen priset knappt. Grundutrustningen är ungefär i nivå med Volvo. Den enda men velar ger fabriks adaptiv fjädring med Wankneigunskontrolle. För detta kan du kreditera intervallet på cirka 1000 euro. Så mycket kostar dämparkontroll Audi, Alfa, det finns adaptiva dämpare för 450 euro i samband med sportpaketet för 800 euro. På Volvo har man att ta steget direkt till fullt adaptiv luftfjädring för 2300 euro.

gå optiskt Volvo, Alfa, Audi och Range Rover SUV i sina mycket olika sätt gå optiskt Volvo, Alfa, Audi och Range Rover SUV i deras mycket olika sätt Källa: mobile.de

Slutsats: Något för alla

Objektivt sett kan Alfa i denna jämförelse inte riva. När allt har han den största stammen av de tre kortare SUV med upp till 1600 liter. Utförande och material kvalitet, buller, komfort och säkerhetsfunktioner finns inte vid nivån för den andra. Men han är den i särklass mest flexibla och sportig bil i test - fortfarande i grunden en nackdel som en SUV.

Volvo är rätt bil för bekväm förare. Hantering, atmosfär och (säkerhet) utrustning som lämpar sig för SUV och långa avstånd. Men dynamik Audi är lika bekväm ett spår. den små brister i det inre oförenligt med den ganska höga priset, som på liknande sätt är utrustad men väl ovanför Stelvio.

Den Velar är den i särklass dyraste. Men han rangordnar i storlek och atmosfär halv en klass ovan konkurrenter. Den ultramoderna interiör och uttrycks exteriör design bör definitivt hitta sin målgrupp. Han tar också den bästa off-road kapacitet på fabriken. Detta är dock mer av en teoretisk fördel i denna klass inte bara i velar.

Specifikationer medelstora stadsjeepar

modell
Alfa Romeo Stelvio 2,2 D
Audi Q5 2,0 TDI
Range Rover Velar D180
Volvo XC60 D5
motor2,14-l turbodiesel2,0 l Turbo Diesel2,0 l Turbo Diesel2,0 l Turbo Diesel
effekt210 hk (154 kW) b. 3,750 U / min190 hk (140 kW) b. 3800-4000 U / min180 hk (132 kW) b. 4,000 U / min235 hk (173 kW) b. 4,000 U / min
vridmoment470 Nm b. 1,750 U / min400 Nm b. 1750-3000 U / min430 Nm b. 1,500 U / min480 Nm b. 1750-2250 U / min
drivFyrhjulsdrift, 8-växlad automatFyrhjulsdrift, sjuväxlade S-TronicFyrhjulsdrift, 8-växlad automatFyrhjulsdrift, 8-växlad automat
0-100 km / t6,6 s7,9 s8,9 s7,2 s
hastighet215 km / t218 km / t209 km / t220 km / t
konsumtion4,8 l / 100 km4,9 l / 100 km5,4 l / 100 km5,5 l / 100 km
CO2-utsläpp127 g / km129 g / km142 g / km144 g / km
Längd / bredd / höjd4,69 m / 1,90 m / 1,67 m4,66 m / 1,89 m / 1,66 m4,80 m / 2,03 m / 1,67 m4,69 m / 1,90 m / 1,66 m
hjulbas2,818 m2,819 m2,874 m2,865 m
bagageutrymme525-1600 liter550-1550 liter673-1731 liter505-1432 liter
vikt1734 kg1845 kg1899 kg1990 kg
prisfrån 48,500 eurofrån 47.000 eurofrån 56,400 eurofrån 53,000 euro

Från och med nu skickar vi vårt bästa nyheten en gång om dagen via Whatsapp och Insta. Låter bra? Sedan läser här hur du kan registrera. Det tar bara 2 minuter.

Like this post? Please share to your friends: