idag utan Trabi det skulle finnas några VW anläggningar i Chemnitz och Zwickau – Trabi arv använder den östra ekonomin är fortfarande

Den Trabi produktionen skrotades strax efter sekelskiftet. Ändå har bilen satt sin prägel med härd kroppen: Skulle det inte för honom, skulle ekonomin i öst idag sämre, säger forskare.

utan
utan "Rennpappe" Skulle ekonomin i östra Tyskland i dag sämre, säger Joachim Ragnitz, biträdande chef för Ifo-institutet i Dresden

Källa: dpa / Bilder Alliance

Zwickau / Dresden - Östtyskland fortsätter att dra nytta expert visa still från tidigare produktion av den östtyska Trabi bilar och Wartburg. Biltillverkare såsom VW hade slagit sig efter återföreningen i det forna Östtyskland eftersom det fanns tack vare den östtyska bil tradition utbildad personal, säger Joachim Ragnitz, biträdande chef för Ifo-institutet i Dresden. "Personalen var clincher."

Bilfabriker och leverantörer i öst

Produktionen av viken vid Zwickau anläggningen skulle inte existera utan Trabi idag troligen Produktionen av viken vid Zwickau anläggningen skulle inte existera utan Trabi idag förmodligen Källa: dpa / Bilder Alliance Efter utgången av DDR VW började tillverka i Zwickau och Chemnitz. Opel tillverkad av 1992 bilar i Eisenach, där tidigare den näst största östtyska bilmärket, Wartburg, hade sin plats. "Baserat på dessa verk har ett stort nätverk av leverantörer utvecklades i Östtyskland", Nämnda Ragnitz. Bilindustrin hör hemma i Sachsen, Thüringen och Sachsen-Anhalt nu en av de viktigaste industrisektorerna.

Enligt uppgifter från den federala arbetsmarknadsmyndigheten i Sachsen hängande om i varje arbetsplats i bilen arbetar mer än en annan i leverantörsföretag. Hur många personer är anställda i branschen som helhet inte samlas statistiskt.

Så tidigt som 1990 var Polo i Zwickau byggt

På tisdag i början av Trabi-produktion är det 60 gången. Den första satelliten var den 7 november 1957 av bandet. I april 1991 var produktionen klar - främst på grund av bristande efterfrågan.

VW själv fastställa sin bas i Zwickau, bland annat med en god affär för bilindustrin i Sachsen redan i DDR tider. Så det fanns skäl att bygga på motorer från Polo och Golf-modeller från 1987 i Trabant och Wartburg, sade Wolfsburg biltillverkaren. Men detta skedde inte.

Efter slå sedan 1990 installerades i den tidigare Trabant fabriken i Zwickau första Polo, Golf montering började där mindre än ett år senare. Sedan byggde Volkswagen produktionsanläggningar i Zwickau, Chemnitz och Eisenach ytterligare.

källa: dpa

Like this post? Please share to your friends: