Mina erfarenheter med “We Buy din bil”

Hej motor talare!

 

Först ett Gott Nytt År! Förhoppningsvis ni alla kom in bättre än mig! (Nyårsafton med feber och värk i kroppen eftermiddag till sängs, tills i morse halvvägs lättillgänglig) ...

 

För närvarande reklam sker alltmer på TV "Vi köper din bil" (Jag snart på WKDA). Som jag redan har använt bolaget / används, jag ville dela min erfarenhet i den här bloggen artikeln. Kanske detta kommer att hjälpa dig i händelse av en försäljning på.

 

Låt oss börja gånger. Det är år 2014, december strax före det nya året. Min Volvo C30 är äldre och i mig längtan efter en ny, gamla bilar växer. För att vara exakt, efter en Jaguar XJ6, som jag redan har sett ett par dagar.

 

Verket ska säljasVerket ska säljas före att få veta att jag min C30 kontinuerligt på samma verkstad (Volvo) var i underhåll och att checkhäfte till 200.000 km bibehölls över hela linjen. Eftersom min återförsäljare min C30 visste bäst, först hoppfull som vände jag mig och fick ett erbjudande 3.300 €. För en 8-årig bil med 200.000 kilometer på klockan med fullständig historia och ett nytt pris vid tidpunkten för 33,900 € är egentligen inte mycket. Men det är bara en Volvo och Volvo har en enorm förlust av värde. Jag kände på den tiden även när man köper känd ... Oavsett Karl. Vi kan se ja vad som händer.

 

Då dök upp Auto Scout till en annons till WKDA som jag klickade intresserad (ja, jag använder inte AdBlocker men på varje sida). Jag var där hela min bil information om (naturligtvis inga personuppgifter) och har - OBS! - detaljhandelspriserna på WKDA sett. Dessutom fanns det en antydan att eventuella ytterligare funktioner som läder, xenonljus och andra "skön" inte beaktas och att ett möte skulle vara användbart i en bas på plats.

 

Erbjudande vid sidaErbjudande från Page Up hemsidan WKDA C30 med 3.517 € + särskild utrustning erbjöds. Så till salu. Det skulle någonsin nästan 200 € mer än det erbjuds Volvo. Intresserad Jag har ordnat ett möte och gick till basen till Bremen. Även om det är lite off the beaten track i världen, men helt OK.

 

en var anlände hälsade varmt och "examiner" bad om en provkörning. Här var min C30 kontrolleras. testade koppling, växellåda, roliga ljud och så vidare. Lyckligtvis var allt bra (även om jag är mycket noga där!). Ut återstående granskningen genomfördes. Det var alla kontrolleras noggrant. Fordonsdata registreras, tog bilder, kontrollerat Macken (förardörren målades efter det en gång hade fin kontakt) och 19"Han fotograferade fälgar. Som en liten bonus, det var tjänsten häfte inklusive räkningar att göra det.

 

Tja, bedömning och prissättningen kommer inte att göras vid basen, men i centrala Berlin (om jag förstått rätt). Alla data (foton och Co) drevs via tablett till Berlin och sedan var vi tvungna att vänta. ungefär 10 minuter senare var det svaret. Olyckligt sätt priset var lägre än på hemsidan för WKDA rapporterats. Trots fler anläggningar och den faktiska perfekt skick (i den mån det inte finns någon visuellt och tekniskt mer perfekt C30 på marknaden -. Så snart som något anständighet, det var fast omedelbart Med undantag för en sarkasm i en kant fanns inga egenheter).

 

Det erbjudna priset var någonstans runt 3.400 €. Men min önskan priset var 4.500 € (jag skulle privat också få en hel del tålamod). Jag gick bakom en kollega näringsidkare som hade € 4000 bara erbjöd mig så att jag är Hursomhelst, skulle jag få knappt 4.000 €. men gör ingenting.

 

förbättrad erbjudandeNachgebessertes AngebotIch såg fram emot 4000 € vän med mig att få den vackra XJ Sport, när min mobiltelefon ringde. WKDA bad om återkallande. Okej, ringde och en vänlig, trevlig dam på telefonen berättade att det angivna priset är inkonsekvent och att kollegan / kollega som genomfört en översyn i Berlin, var fel. Det stärkte till 4.500 € och frågade om jag var intresserad nu.

 

Innan jag ville att stänga, tänkte jag inåt: snabbare försäljning, snabbare upphandling av XJ eller möjligen uthärda längre och fortfarande hoppas på mer pengar genom en privat försäljning? Köpmannen i mig kom igenom och jag sa en försäljning via telefon. Lyckligtvis, som jag två dagar senare, XJ köpte

 

Hela gården!Plenum! Proceduren följde var helt smidigt. Betalningarna flödade omedelbart. Fordonsundertecknades av för mig. Jag skulle ha velat hålla min registreringsskylt som minnen, men dessa gick till välgörenhet ... Jag fick några dagar senare en bekräftelse i form av en skanning från fordonets registreringsnummer med "devalvering" av ett distrikt i Berlin.

 

Sammanfattningsvis processen var bra, och jag tror att "beräkning Agent" innehar i Berlin med flit en andra erbjudande. En gång runt kunden eventuellt fob off med ett lägre pris. Om kunden vägrar och fordonet är verkligen värt pengarna, kan jag tänka mig att du får en bättre affär på några dagar.

 

Så om på en anständig (!) Pris Moeche sälja utan problem sin bil kort, är i goda händer med WKDA. Jag ångrar inte det och kan bara försöka att dela min positiva erfarenheter.

Like this post? Please share to your friends: