Startkablar: tjocklek som betyder – så det fungerar med skjuts

Om batteriet dånande på vintern i mycket kallt väder, hoppar i värsta fall, bilen nichbt mer. Då bara hjälper skjuts.

Startkablar bör inte vara för liten diameter
Startkablar bör inte vara för liten diameter

Källa: dpa / Bilder Alliance

Berlin - organ tills startrelä endast klackert. På vintern, batterier gör regelbundet halta. Detta händer ofta på grund av energilagrings förlorar vid minskande temperaturer upp betydande styrka: stående vid minus tio grader Celsius även 65 procent av den faktiska effekt som är tillgänglig, så det finns vid minus 20 grader endast 50 procent. Sedan, när ingenting fungerar, är det dags att börja.

Men inte varje kabel set fungerar med alla motorn. Beroende på kapacitet och motorstyrka, eller snarare batteristorlek och kapacitet tvärsnitt kabeln måste utformas på lämpligt sätt. Det måste vara tillräckligt stor så att kabeln inte överhettas vid starten.

Auto Club Europa (ACE) rekommenderar för små bensinmotorer med liten förskjutning ett tvärsnitt av ungefär 20 kvadratmillimeter. För 2,0-liters bensinmotor och diesel med upp till tre liter ACE rekommenderar ett tvärsnitt på minst 25 mm ^ när ledningen är gjord av koppar. i en aluminium kabel minst 40 kvadratmillimeter tillrådligt. För dieselmotorer med mer än tre liter, bör det vara 35 (koppar) eller 55 mm ^ (aluminium).

I järnaffärer och biltillbehör kablar med 16 mm kvadratisk tvärsektion erbjuds. På den säkra sidan är bilister som kör sina egna startkablar med tillräckligt tvärsnitt i bålen med det. Prisskillnaden är oftast bara tio euro. Mycket är en 16er kabeln runt 17 euro, finns det 25er version för 25 euro och 35er modell för 50 euro. Kablarna bör DIN standard 72.551, 72553 eller ISO-standard 6722-1 uppfylla och genomföra en GS säkerhetsmärkning.

Så fungerar skjuts

Om matchande startkablar i stammen, är bygeln inte svårt. Batterierna, som är förbundna med varandra måste ha samma spänning: För bilar och motorcyklar som är tolv volt vanligtvis utom i vissa mycket gamla veteranbilar.

Med lite distans, är de fordon parkerade sida vid sida eller varandra måste en kontakt kroppen inte göras. Linjen för de positiva polerna är vanligen röd, svart för negativ pol och jord, fast i båda ändar Tång för fastsättning till batteripolerna. Ibland batteriet inte i motorns speciella i bagageutrymmet. Om Jumpstart baser, tunna plattor i motorrummet, tången startkablar kan fortfarande ansluta den där.

är med motorn igång donator bilar Först den röda tråden fastklämd både positiva polerna. Föraren kopplar sedan den negativa polen av dispensern med en svart klämma av kabeln. Tar han sedan den andra änden till den svarta terminalen till en metalldel eller mark pol hos motorn av funktionshindrade kärlet. Om det är möjligt, är den negativa polen tillämpas inte det urladdade batteriet, eftersom eventuellt genom gnistor flyr gaser kan antändas.

Om allt annat misslyckas, måste ett nytt batteri hittas

Med något ökad hastighet kör motorn i haveristen att starta sitt fordon. start vänder vet fortfarande inte anslutningarna bör kontrolleras på nytt. Vrid start och starta motorn, bör funktionshindrade fartyget har en starka elektriska konsumenter som uppvärmd bakruta eller fläkt slå på. Denna eventuella transienter från kontakterna När du tar bort undvikas som annars kan skada styrenheter.

Efter att motorn av den tvinnade igång, de svarta terminaler kan sekventiellt avlägsnas, sedan stänga de starka elektriska laster och sedan ta bort de röda terminaler.

Så att batteriet är något för krafter igen, bör bilister har en längre köra på måttliga till höga hastigheter gör, så nästa morgon inte hotar samma förfarande. Om det händer, behövs ett nytt batteri. skyddar Först då vinter permanent nerver.

källa: dpa

Like this post? Please share to your friends: