Toyota Hilux 2016: Driving rapport test och tekniska data – The Hilux har ett rykte att upprätthålla

Sedan 48 år, Toyota bygger pick-up Hilux, nu den åttonde generationen kommer till Europa för att fortsätta legenden om oförstörbar allround. Kan de?

Ett och ett halvt år efter lanseringen av den åttonde Toyota Hilux i september slutligen kommer till Europa. Övriga marknader var helt enkelt viktigare. Vi kunde flytta en av de första nya vänsterstyrda Hilux i södra Afrika
Ett och ett halvt år efter lanseringen av den åttonde Toyota Hilux i september slutligen kommer till Europa. Övriga marknader var helt enkelt viktigare. Vi kunde flytta en av de första nya vänsterstyrda Hilux i södra Afrika

Källa: Jens Koch för Toyota

Windhoek / Namibia - Toyota Hilux prisas ofta som praktiskt taget oförstörbara. Den medelstora pickup truck från Toyota, säger utvecklare Hiroki Nakajima, byggdes för vildare miljöer än Europa. Infördes 1968 som lätta nyttofordon och har sedan dess byggt totalt åtta generationer av Hilux tyvärr inte bara mobiliseras jordbrukare, skogsarbetare eller plantskola verksamhet.

Dess stabilitet gjorde Toyota Hilux tidigt att Fordon val för rebeller, pirater och arméer runt om i världen. Kriget mellan Libyen och Tchad (1986-1987) var en som heter "Toyota War" i berättelsen. Afghanistan, Nicaragua, Somalia, Etiopien, Irak och Syrien sist - Toyota är lättare att plocka upp, vig, snabb och tuff, är en eftertraktad militär utrustning i varje oroshärd.

Lyckligtvis finns det också fredliga användare som välgörenhet, expeditions team och vanliga människor som lever utanför ausentwickelter transportsystem. Omkring 18 miljoner sålda exemplar sedan Toyota 1968:e

Rykte oförstörbar

MOTOR-TALK redaktör Björn Tolksdorf med den nya Toyota Hilux MOTOR-TALK redaktör Björn Tolksdorf med den nya Toyota Hilux Källa: Jens Koch för Toyota

Vad tål den här bilen, den brittiska show "Top Gear" 2006 testas med en blinkning. I två episoder, laget leds av Jeremy Clarkson försökte få en 18-årig Hilux med 300.000 kilometer på klockan bröt.

De gick så mot ett träd, begravd bilen i havet, satte eld på och mycket mer. Men med hjälp av lite olja och en skiftnyckel Toyota hoppade alltid igen.

Tillbaka till idag: Den producerade i Sydafrika åttonde generationen Hilux kommer i September 2016 slutligen till Europa. I andra delar av världen är det redan säljs högerstyrd. Och hon har ett rykte att upprätthålla.

På den grundläggande princip inte har förändrats. Kroppen med enkel-, extra eller dubbelhytt sitter på en stegram högt över gatan, till bakhjulsdrift och en lastområde. Vars längd beror av hyttstrukturen. Fyrhjulsdrift finns som tillval.

Den nya Hilux, säger Mr Nakajima har en även utvecklat sin legendariska robusthet, med en styvare och mer massiv benram såväl som 120 ytterligare svetspunkter. En låsbar fyrhjulsdrift med valfri minskning ökar off-road kapacitet.

Mer komfort och mer teknik

På SUV trend hade Toyota att svara, eftersom (inte riktigt) nytt ljus SUV gräva de traditionella pickuper vissa kunder. Därför var den nya Hilux bekvämare och säkrare. Men gör det för Hilux? som ordentlig isolering, håller buller nyutvecklade 2,4-liters dieselmotor (150 hk) effektiv från insidan bort. Åkkomforten av mjuk justerad "Comfort" version är anmärkningsvärt för en bakhjulsdrift med stel axel och bladfjäder bak.

kamerabaserat med Toyota "Safety Sense" system med körfält byta assistent, nödbromssystem och väg skyltar erkännande är en, men kan göra lite i regioner som södra Afrika. Asfalterade vägar, även med spår, det finns inte nästan var som helst. Har framförvarande fordon snurras en hel del damm i luften, ser kameran ingenting ändå.

Dessutom var är elektronik, kan elektronik sönder. En start-stopp-system (400 euro) i öknen är inte bara absurt, det är också. Charities förbannar redan över fönsterhissar, hör vi. Byggnaden Toyota från "Duty 4x4" version standard. För den europeiska marknaden, åtminstone var närmaste auktoriserade servicecenter är aldrig långt borta.

Modern elektronik, gott och väl - men att använda de dammiga backarna i Namibia, den kamerabaserade Modern elektronik, gott och väl - men att använda de dammiga backarna i Namibia, den kamerabaserade "säkerhet Sense"Komponenter inte mycket Källa: Jens Koch för Toyota

Stor diesel från 2017

I länder som Namibia kan vara 80-liters tank Europeiska Hilux inte ens fylla tvekan. Bränslet lokala innehåller mycket svavel och kan skada den känsliga Euro 6 avgasrening. Vår förbrukning på öken sluttningar, sand och grus: cirka 11 liter per 100 kilometer, under dessa omständigheter helt lämpliga. Bränsleförbrukning (6,8 l / 100 km) eller inte.

När du växlar till all-wheel driften av styrkorna är klart hörbar till framaxeln. Den stora Hilux kommer off road allt väl - så länge som han har tillräckligt med utrymme och föraren överblick och nervösa reserver. Hill Start Assist, reduktion och lås finns i all-wheel-Hilux ombord och underlätta manövrering mellan stenar och hål i marken.

Ibland ville vi ännu mer vridmoment. Detta är Toyota från 2017 till 2,8-liters diesel från Land Cruiser erbjudande. Inte helt övertygande: Om du snabbt vill växla till en lägre växel i en sluttning och vet inte hans skift spår under sömnen, hamnar ibland i omvänd ordning. Med den snabba Aisin sexväxlad automat kan inte hända. Även i övrigt är det mest bekväma val, men driver upp priset i Tyskland minst 38,270 euro.

Slutsats: Hilux är fortfarande Hilux. 20 år har nya och tjockare ledningsramen minst, säger Toyota - Även i djungeln eller i öknen. Med alla tillgängliga i vår första världs elektronik pick-up är bra även en livsstil fordon. Den som vill använda honom humant, men vänligen för fredliga ändamål, men sträcker sig efter "duty" utrustning och avstår backkamera, pekskärm eller automatisk klimatkontroll. Sen kan du välja soltorkat baobab trä från öknen med denna pick-up när som helst. Som alltid.

Toyota Hilux Specifikationer

det enklaste

 • Motor: 2,4 L fyrcylindrig Diesel
 • Effekt 150 hk (110 kW)
 • Vridmoment: 400 Nm b. 1600-2000 U / min
 • Transmission: sexväxlad manuell
 • 0-100 km / t: 13,2 sek
 • Toppfart: 175 km / t
 • Förbrukning: 6,8 l / 100 km
 • CO2: 178 g / km
 • Längd: 5,33 m
 • Bredd: 1,80 m
 • Höjd: 1,795 m
 • Axelavstånd: 3085 m
 • Tjänstevikt: 1700 kg
 • Bogsering kapacitet: 3.200 kg
 • Enkel Cab truck bed: 2,3 m x 1,645 m
 • Extra Cab truck bed: 1,81 m x 1,645 m
 • Double Cab flaket: 1,525 m x 1,645 m
 • Base Pris: 24.590 EUR
 • Marknadsöppning: September 2016

automatisk & fyra hjul

 • Växellåda: sexväxlad automatisk momentomvandlare
 • 0-100 km / t: 12,8 sek
 • Toppfart: 170 km / t
 • Förbrukning: 7,8 l / 100 km (. 7,2 m Start / Stopp)
 • CO2: 204 g / km (189 m Start / Stopp.)
 • Tjänstevikt: 2,095 kg
 • Base Pris: 38.270 EUR
 • Mart Start: September 2016

I terrängen av en minskning, en omkopplings barriär samt Bergan- och Hill Descent Control hjälp vid manövrering I terrängen av en minskning, en omkopplings barriär samt Bergan- och Hill Descent Control hjälp vid manövrering

Like this post? Please share to your friends: