Alfa Stelvio, Audi Q5, Range Rover Velar, Volvo XC60 Tests – SUV vierweg-strijd in het Midden-zwaargewicht

Wat kan Alfa, Audi en Volvo in de SUV middenklasse? En hoe gemengde Range Rover met de nieuwe Velar met daar? Vier luxe high-legged vrienden in de vergelijkende test.

Volvo XC60, Audi Q5, Alfa Romeo Stelvio en Range Rover Velar moest om zich te bewijzen in onze vergelijkingstest
Volvo XC60, Audi Q5, Alfa Romeo Stelvio en Range Rover Velar moest om zich te bewijzen in onze vergelijkingstest

Bron: mobile.de

Tannisby - Over te weinig keuze die je kan niet echt klagen. Wie op zoek is naar een SUV, is één. Door de meeste fabrikanten in bijna elk segment. In het midden van 2017 de verlenging werd aangekondigd. Volvo, de nieuwe kwam XC60, Audi Q5, de nieuwe. Gloednieuw in de klas: Alfa Romeo met de Stelvio.

Alle graven zogenaamde premium segment. vergelijkbaar met De nieuwe Range Rover Velar. Past met zijn 4,80 meter lengte en een startprijs van meer dan 56.000 euro, maar niet echt in de middenklasse. In de hogere klasse, maar nog niet.

Of de velar biedt meer dan Audi, Alfa en Volvo? Of de Stelvio kan de belofte van sportieve Alfa Romeo te verlossen? En hoe de nieuwe XC60 suggereert? Alles wat je leest in onze grote quad vergelijking.

De wielbasis van de velar is 2,87 meter, de buitenkant lengte is 4,80 meter De wielbasis van de velar is 2,87 meter, de buitenkant lengte is 4,80 meter Bron: mobile.de

ruimte | afmetingen | Trunk | lichaam

4.80 meter is veel voor een midsize SUV. De velar pepermuntjes de lengte direct om ten goede aan de stam: Meer dan 670 liter bij bedekte achterbank - is enorm. met tot 1.730 liter maximale verslaat hij de concurrentie met bijna 200 liter, de Volvo maar liefst 300 liter.

rondje 1.430 liter maximumvolume in de XC60 ver onder het gemiddelde in het segment 505 afgedekt achterbank gaan prima. Immers, de Volvo is het enige auto vergeleken, waarbij een volledig vlakke laadvloer bezit opbrengst na vouwen van de rugleuning. Voor alle anderen loopt dan iets. Een niveau resulteert overal.

De achterbank wordt ontgrendeld wanneer de kandidaat hetzij van de stam of door de zijdeur. Met uitzondering van de velar: het blik plat alleen via de zijdeur. Dit vereist ook een veel kracht. In Stelvio moet je helpen na het ontgrendelen van de rugleuning. Volvo lost het beste: Hier vouwt de rugleuning elektrisch aan. Eerder, de hoofdsteunen vouw ook elegant. Echter, het kost extra kosten.

In de Audi Q5, de hefbomen handelen in de kofferbak toen ze op elk moment kan breken. Onwaardige voor het segment. Vanuit een functioneel oogpunt van Q5 voor de meeste. de Achterbank kan verschuiven, verminken de rust in de kanteling.

De ruimte op de achterbank valt soortgelijke Alfa en Audi. Wie niet te groot (1,75 m in dit geval), vindt voldoende ruimte achter een soortgelijke korte chauffeurs. Twee handen blijven tussen de knieën en de voorbank, ging rakelings het dak. De velar biedt in beide richtingen ongeveer een derde meer. De lange wielbasis (2,87 m) loont. Volvo heeft slechts één centimeter minder en houdt los met. Hij is de enige in de test dwarsgeplaatste motor. De voorste bespaart ruimte, U kunt de achterste voelen.

Op het eerste gezicht, de Stelvio net als in het interieur. Op de keper beschouwd, detail zwakheden onthullen Op het eerste gezicht, de Stelvio net als in het interieur. Op de keper beschouwd, detail zwakheden bron onthulde: mobile.de

binnenland | verwerking | materialen

De Alfa heeft een harde tijd. Op het eerste gezicht, het ziet er goed uit de binnenkant. Het ontwerp ziet er sportief, de zachte plastic kwaliteit, het hout decor prachtig. De ruwe structuur op het dashboard doet denken aan stevig leer. In detail, zwaktes te tonen: De versnellingspook ziet er goedkoop, in de deurpanelen te veel hard plastic voor het segment. Het Infotainment kijkt alleen mooi, zo lang als het voorbij is.

Alle deelnemers beter kunnen doen. De Audi biedt zwakke punten. De oppervlakken voelt allemaal goed en lijken. Echter, de knoppen valent in detail en geven een beetje meer gewicht. Het biedt ook dezelfde fout als de Stelvio: in de deur voering het komt onder houtdecor Plastic verdere. Alleen dan weer met Alcantara.

In de Volvo XC60, er is niet zoiets. Clear gebouwd Volvo Plastic in de deuren, maar het voelt zacht. Op het dashboard van de testauto geklemd zelfs leer. Er is geen standaard, maar de basisreferentie zoals wij bij Volvo ook. De geschilderde oppervlakken lijken fatsoenlijk, maar niet nobel. Het hout decor al.

De Range Rover is het spelen, terwijl het vergelijken van materiaal in een hogere divisie. Geen wonder: We konden hem voor nu alleen rijden in de First Edition. Die is gevuld met allerlei gimmicks dat de vergelijking verstoort. Zo wordt de hemelbekleding bekleed met suede en decoratieve elementen zijn vervaardigd uit koolstof. De "luxe pakket 2" (anders EUR 2.808) brengt Windsor leer op het dashboard, het stuurwiel en de portierbekleding.

De twee grote 10-inch schermen in de middenconsole, standaard verkrijgbaar. Zij werken bijna hyper modern en heel chic. Echter, kleine gebreken in de verwerking zijn merkbaar. Het openingsmechanisme van de middenconsole voelt wankel bijvoorbeeld. En in de kofferbak is het over met de schoonheid. Echter, zoals bijna alle kandidaten alleen vilten materiaal en een beetje winderig covers. In de Audi de mooiste tapijt, de andere drie bewegen op een vergelijkbaar niveau is.

In aanvulling op de hoge-resolutie Mäusekino de Range Rover Velar brengt de grootste off-road competentie ten opzichte van In aanvulling op de hoge-resolutie Mäusekino de Range Rover Velar brengt de grootste off-road competentie in vergelijking met de Bron: mobile.de

infotainment | radio | connectiviteit

Het is duidelijk dat de meest moderne indruk maakt de velaire. De twee grote displays zijn tactiele zeer dicht bij de iPad. De bovenste wordt uitgevoerd wanneer u begint met het dashboard iets naar voren, de bodem heeft een slimme vondst draaiende wielen: De verandering zijn functie afhankelijk van het geselecteerde menu-item. Dus op te lossen met dezelfde knop de temperatuur waarbij men kiest de rijmodus in de andere menu. Grote. Maar over het algemeen heel ingewikkeld.

We hebben niet genoeg tijd met de auto om ons grondig te nemen hebben. Dat Range Rover USB 3.0 aansluitingen en zelfs een HDMI-poort in de centrale armsteun geplaatst, maar spreekt voor de hoge eisen stellen aan functionaliteit.

Volvo en Audi, bieden echter ook zo ongeveer alles wat je nodig hebt. Tenzij je nodig hebt USB 3.0 en HDMI. Werking bij Volvo slagen intuïtief, de Audi u meer gewenning nodig. Functioneel te wensen over met de juiste apparatuur. Apple en Android carplay auto beschikbaar, Navi kan real-time verkeersinformatie op te halen. Digitale instrumenten brengt de XC60 in de apparatuur Momentum standaard waarmee Audi speciaal voor 500 euro (plus navigatiesysteem).

Alfa is er niet dit soort. Een on-board computer met een 7-inch scherm is de grootste gevoel. Voor 250 euro extra in de super-apparatuur. De infotainment systeem ook kijkt alleen mooi, zo lang als het voorbij is. De ontwerpers hebben het integreert mooi in het dashboard. De graficus had openlijk bekend, werden de programmeurs kort gehouden. Wat weinig Alfa Verbinding maken Functies biedt, kan ook slecht worden bediend en slecht lezen.

Met instelbare luchtvering, de Volvo XC60 springs comfortabel Met verstelbare luchtvering, de Volvo XC60 veren comfortabel Bron: mobile.de

veiligheid | hulpsystemen

Een beetje saai het ziet er bij Alfa met de hulpsystemen. In de basis ligt de stad noodrem met Pedestrian Detection en Lane Departure Warning. Blind Spot Warner en grootlichtassistent is beschikbaar als extra's in het pakket. Verkeersborden of slaperigheid detectiesysteem biedt geen Alfa. Ook, geen zelfsturend railhouder. Als gevolg daarvan wordt een file-assistent ontbreekt. Immers: Een afstand cruise biedt Alfa voor 1.200 euro extra. LED-koplampen ontbreken in het aanbod, xenon met bochten en Abbiegeleicht kost 1.400 euro.

Volvo is goed hier naar voren. Zelfs de basisuitrusting van Momentum XC60 actief helpt om de baan te houden, waarschuwt de bestuurder bij een val aandacht en hulp door besturing ingrijpen hier, niet te vallen in het tegemoetkomende verkeer. Verkeersbordherkenning, zijn eveneens standaard, evenals een automaat, de vaste rem de wagen verder na een botsing te voorkomen. In tegenstelling tot de 90 modellen maar ontbreekt in de basis "Pilot Assist", laat het rijden ondersteunen tot 130 km / h. Volvo roept op tot 1.750 euro extra.

Omdat het systeem houdt niet erg goed en vervelend met teveel stuurinterventie, zou u kunnen doen zonder. Echter, Volvo combineert IntelliSafe eromheen. Hier Blind Spot Warner is inbegrepen en het kruis verkeer Warner voor omgekeerde van parkeerplaatsen en de achterzijde gevolgen daarvan te beperken.

De assistent mate in de Audi is vergelijkbaar in grootte. De Q5 automatisch remt voor voetgangers in de stad, waarschuwt wanneer de afstand en de bestuurder in vermoeidheid te sluiten. Meer helpers kosten in rekening gebracht: De actieve track houder, bijvoorbeeld de herkenning van verkeersborden of zelfs een cruise control. Voor 1.640 euro krijg je met de "hulp pakketreis" de meeste wizards die handig op reis zijn (adaptive cruise control, file-assistent, verkeersbord erkenning, etc.). Een ander pakket dekt dingen van hoe het verkeer waarschuwing, parkeerhulp en andere systemen die het leven makkelijker in de stad zal doorkruisen. Over het geheel genomen eindigt één met meer dan 3.000 euro.

Range Rover is beperkt in de basis in de eerste plaats aan de noodrem. In de apparatuur S achteruitrijcamera gaat om SE voegt de vermoeidheid waarschuwing, herkenning van verkeersborden en adaptive cruise control. HSE omvat dan het volledige pakket met sporen houders, file assistent dode hoek Warner en Einparkpilot. Alle Wizard kosten op twee percelen rond 3.700 euro.

standaard op de Alfa Romeo Stelvio 2.2 D zet een acht-traps automaat standaard op de Alfa Romeo Stelvio 2.2 D zet een acht-traps automatische Bron: mobile.de

rijden | motor | transmissie

De diesel discussie verzet: diesel met ongeveer 2,0 liter verplaatsing nog tot de kern die ten middelgrote SUV. Ondanks de hoge bouw en hoog gewicht laten ze redelijk matige consumptie. En genoeg stoom voor een goede prestatie. Onze test kandidaten komen niet overeen met 100 procent. De velar valt zelfs helemaal uit, want zoals hij eerst Edition aanvankelijk alleen met de 3,0-liter V6 diesel beschikbaar was (in de onderstaande tabel hebben we de entry-level diesel genoemd).

Daarom moeten we negeren de V6 met 300 pk en 700 Nm koppel in deze vergelijking. Zelfs als het moeilijk is. Met de vermogensafgifte romig en zijdeachtig geluid jongere collega's kan het niet bijbenen, natuurlijk.

De Volvo is de meest krachtige van de overige drie. Alfa hij kan toch niet afhankelijk zijn. Noch voelde zelfs op papier. hij voelt op zich krachtig om spontaan reageren op het gas en echt duwt in alle situaties voldoende koppel aan de acht-versnellingsbak. Dat harmoniseert manier heel goed met de motor.

De Alfa maar weegt minder. Je kunt het voelen. Hij gaat vooruit op zijn minst net zo goed in de sprint naar 100 km / h, het is beter dan de XC60 zelfs aanzienlijk. De accelerator biedt weinig weerstand en reageert direct. De automatische aandelen in Dynamic mode zelfs volledig klapt en maakt zelfs bij normaal bedrijf snel tot een sportieve rijstijl één.

De 8-speed box aan de Volvo schakelt onopvallend en geschuurd. Voorzichtig, snel, maar niet zo opdringerig als in Stelvio. Dit doet, Alfa geeft de SUV een sportief karakter, Volvo XC60 zet het effect op comfort. De D5 AWD werkt daarom ook een aantal te groot. De D4 AWD met 190 pk en 400 Nm prima.

190 pk diesel werd gekoppeld aan een 7-speed dubbele koppeling in de test auto, een handschakelaar beschikbaar 190 pk diesel werd gekoppeld aan een 7-speed dubbele koppeling in de test auto, een handschakelaar beschikbaar Bron: mobile.de de Q5 valt tegen de sterke XC60 en Stelvio duidelijke, maar ook voldoende vermogen. Daarnaast is de 2.0 TDI gaat rustig. zelf op volle toeren, doet hij niet onaangenaam geluid, perfect voor dagelijks weg te horen is nauwelijks iets uit de vier-cilinder. Net als in de XC60. Volvo diesel weggedämmt ook geweldig, het geluidsniveau Audi en Volvo geven niets.

De Alfa speelt de brullende buitenstaander. De motor bromt altijd hoorbaar. Wanneer men binnengaat, is het luidruchtig. Immers, hij niet als vrij hard en ruw, maar mooi, dat het volume een beetje meer comfortabel maakt. Meer isolatie kon wel getolereerd.

Het verbruik van Alfa doet het goed. Op onze test voetspoor eindigde de Stelvio met net iets meer dan zes liter. de zwakkere Audi bracht een iets minder dan zes liter. Hoe sterker Volvo helaas nog veel meer. Ongeveer zeven liter zijn te veel met het oog op de testbaan met voornamelijk matig Highway snelheden en enkele lokale doorgaand verkeer. Vooral: Zelfs de velar met 3,0-liter V6 onderbieden de XC60 aanzienlijk.

Behandeling | chassis | besturing | comfort

Audi Q5 en Volvo XC60 zijn beide uitgerust met instelbare luchtvering. Een fijne extra dat ongeveer 2.000 euro in de Audi, de Volvo bijna 2.300 euro kost. Het geld zou de moeite waard zijn. SUV's hebben vaak last van een slechte rijcomfort en een beetje droogte schorsing. De twee niet. Ze slikken zonder klacht randen, hobbels en kuilen. In de dynamische modus, ze scherpen een beetje, maar nog draaglijk.

Geperforeerde, prachtig gestikt en twee kleuren: De lederen zetels zijn dan Velar First Edition standaard Geperforeerde, prachtig gestikt en twee kleuren: De lederen zetels zijn dan Velar First Edition standaard Bron: mobile.de De Velar ontspringt niet zo glad. Het wordt standaard geleverd met adaptieve ophanging, lucht, er is zelfs geen extra kosten. Hij is comfortabel genoeg hoe dan ook, kan een of twee verkopen nog duidelijker voelbaar dan in de Q5 of XC60.

De Stelvio voelt totale hemdsärmeliger. Hij rolt niet zo onaangedaan door kuilen en drempels, voldoende comfort, het chassis toch. Je voelt dat de Alfa vergeleken is de makkelijkste. Hij heeft niet zo strak veren en dempers om de structuur in toom te houden. Zo lijkt de totale binding en lichtvoetig dan de andere drie.

Vooral de velar weergegeven zwaar en groot. Hij leidt hard en niet erg emotioneel. In de Volvo voel je ook niet veel in het stuurwiel, maar de weging wordt beter beheerd. Dit maakt het voelde lichter dan hij is en aangemoedigd om hem sneller dan wegen schrikken. meer beetje makkelijker stuurt de Audi. Hij heeft een track meer feedback.

En dan is er de Stelvio: De besturing wordt rechtstreeks ontworpen om de centrale positie dat het lijkt bijna nerveus. anders, het gaat niet een SUV, niet alleen in deze vergelijking. Dit kan optreden wendbaar en sportief hem meteen. Met de Stelvio één springt enige manier rond de hoeken. Meer informatie over het wegdek anders maakt het ook mogelijk door iedereen. Op langere reizen, maar de extreem direct (voor een SUV) sturing kan ergeren. Maar, heel duidelijk: De Stelvio is de atleet onder de SUV's.

kenmerken | prijs

Alfa Romeo heeft zeer nauwlettend gevolgd de Giulia het ontwerp van de Stelvio Alfa Romeo heeft het ontwerp van de Stelvio zeer goed naar de Giulia georiënteerde Bron: mobile.de Alfa prijst de beste Stelvio op iets minder dan 40.000 euro. Dan rijdt een 150 pk diesel hem. De rit onze test auto met 210 pk diesel en all-wheel drive is al beschikbaar bij 48.500 €. Het komt alleen van de apparatuur "Super". 18-inch aluminium velgen, stof en lederen stoelen, 2-zone klimaatregeling, regen en lichtsensor, cruisecontrol en parkeerplaats pieper achteraan is standaard. Daarnaast is de Radio Alfa Connect with 6,5 inch kleine scherm, USB en Bluetooth.

de Audi Q5 begint met 190 PK diesel, vierwielaandrijving en 7-speed dubbele koppeling bij 47.000 euro. In tegenstelling tot de Alfa Xenon licht is standaard. Echter, de Q5 rollen alleen 17-inch wielen en de achterklep niet wordt geopend elektrisch (490 euro extra), worden de zetels bekleed met stof. al 125 euro verschuldigd voor lichte en regensensor, automatische airco gebruikt slechts één zone (3 zones kost 695 euro). Radio met 7-inch display (Bluetooth, USB) is standaard. Toch Wie zal de Audi heffen over de Alfa niveau, eindigt met bijna 50.000 euro.

onze Volvo XC60 D5 AWD binnenkomt hoger. Het kost minstens 53.000 €. De zwakkere D4 AWD met een 8-traps automaat naar Alfa-niveau, maar brengt veel apparatuur met. 18-inch standaard, 2-zone lucht ledkoplampen met grootlichtassistent en parkeerhulp achterzijde. Bovendien is de XC60 altijd met de grote infotainment-systeem (9-inch display, 10 luidsprekers, 330 watt) komen. Voor de elektrisch bedienbare achterklep is nodig om de laadruimte pakket te bestellen voor 500 euro. De XC60 is dus slechts iets duurder dan de Alfa - op iets slechtere prestaties en wat betere apparatuur.

De prijs piek is duidelijk de vergeleken Range Rover Velar. De 180 pk sterke diesel begint bij 56.400 €. Helaas, de apparatuur zet de prijs nauwelijks. De basisuitrusting is ongeveer op gelijke voet met de Volvo. De enige maar de velar biedt fabriek adaptieve ophanging met Wankneigunskontrolle. Hiervoor kunt u het bereik van ongeveer 1.000 euro krediet. Zo kost de demper controle Audi, Alfa, er zijn adaptieve demper voor 450 euro in verband met de sport-pakket voor 800 euro. Bij Volvo, moet je de sprong direct naar de volledig adaptieve luchtvering te maken voor 2.300 euro.

ga optisch Volvo, Alfa, Audi en Range Rover SUV's in hun zeer verschillende manieren ga optisch Volvo, Alfa, Audi en Range Rover SUV's in hun zeer verschillende manieren Bron: mobile.de

Conclusie: Voor elk wat wils

objectief gezien, kan de Alfa in deze vergelijking niet scheuren. Immers, hij heeft de grootste stam van de drie kortere SUV's met maximaal 1.600 liter. Vakmanschap en kwaliteit van het materiaal, geluid, comfort en veiligheid functies zijn beschikbaar niet op het niveau van de andere. Maar hij is verreweg de meest wendbare en sportieve auto in het testen - in wezen nog steeds een nadeel als een SUV.

De Volvo is de juiste auto voor een comfortabele bestuurder. Handling, sfeer en (veiligheids) uitrusting die geschikt zijn voor de SUV en lange afstanden. Maar dynamiek van de Audi is net zo comfortabel een parcours. de lichte gebreken in het interieur onverenigbaar is met de nogal hoge prijs, die op soortgelijke wijze is uitgerust, maar ruim boven de Stelvio.

De Velar is veruit de duurste. Maar hij behoort in grootte en ambiance halve klasse boven concurrenten. De ultra-modern interieur en de expressieve design van het exterieur moet zeker vinden hun doelgroep. Hij brengt ook de beste off-road capaciteiten in de fabriek. Dit is echter, is meer een theoretische voordeel in deze klasse niet alleen in velar.

Specificaties midsize SUV's

model
Alfa Romeo Stelvio 2.2 D
Audi Q5 2.0 TDI
Range Rover Velar D180
Volvo XC60 D5
motor2.14-l turbodiesel2,0 l Turbo Diesel2,0 l Turbo Diesel2,0 l Turbo Diesel
macht210 pk (154 kW) b. 3.750 U / min190 pk (140 kW) b. 3800-4000 U / min180 pk (132 kW) b. 4000 U / min235 pk (173 kW) b. 4000 U / min
torque470 Nm b. 1.750 U / min400 Nm b. 1750-3000 U / min430 Nm b. 1.500 U / min480 Nm b. 1750-2250 U / min
ritVierwielaandrijving, 8-speed automatischeVierwielaandrijving, zeven versnellingen S-tronicVierwielaandrijving, 8-speed automatischeVierwielaandrijving, 8-speed automatische
0-100 km / h6.6 s7,9 s8.9 s7.2 s
snelheid215 km / h218 km / h209 km / h220 km / h
verbruik4,8 l / 100 km4,9 l / 100 km5.4 l / 100 km5.5 l / 100 km
CO2-uitstoot127 g / km129 g / km142 g / km144 g / km
Lengte / breedte / hoogte4,69 m / 1,90 m / 1,67 m4,66 m / 1,89 m / 1,66 m4,80 m / 2,03 m / 1,67 m4,69 m / 1,90 m / 1,66 m
wielbasis2.818 m2.819 m2874 m2.865 m
romp525-1600 liter550-1550 liter673-1731 liter505-1432 liter
gewicht1734 kg1845 kg1899 kg1990 kg
prijsvanaf 48.500 eurovanaf 47.000 eurovanaf 56.400 eurovanaf 53.000 euro

Van nu af aan, sturen we onze beste nieuws een keer per dag via Whatsapp en Insta. Klinkt goed? Lees dan hier hoe je kunt inschrijven. Het duurt slechts 2 minuten.

Like this post? Please share to your friends: