Het kopen van Gids voor Leasing de moeite waard voor individuen? – Wat te overwegen wanneer private leasing

De meeste bedrijfsauto's worden verhuurd. Want dat heeft belangrijke voordelen voor bedrijven. Echter, leasing is winstgevend voor particulieren? Dit toont ons overzicht.

De maandelijkse kosten voor het leasen zijn laag. In vergelijking met de aankoop in termijnen, maar de huurder verwerft geen eigendomsbelang in de auto
De maandelijkse kosten voor het leasen zijn laag. In vergelijking met de aankoop in termijnen, maar de huurder verwerft geen eigendomsbelang in de auto

Bron: foto Alliance / dpa

Dusseldorf - auto kopers betalen voor hun nieuwe auto meestal in contanten of in termijnen. Leasing als ze zijn een typisch voorbeeld van een auto van de zaak, zijn er slechts zelden voor particulieren. Hier, de huur op tijd op het eerste gezicht aantrekkelijk: The grote aankoop investering weggelaten, de maandelijkse betalingen beheersbaar zijn, en op het einde je de auto zonder veel moeite weer op gang.

Ralf Scherfling van de Consumer Noord-Rijnland-Westfalen gelooft nog steeds dat leasing winstgevend is in de meeste gevallen alleen voor bedrijven. "Omdat belangrijke voordelen, zoals fiscale aftrekbaarheid of een financiële balans neutraliteit niet van toepassing op particulieren of spelen een rol voor hen"Hij zegt. Maar freelancers en zelfstandige ondernemers die hun gehuurde auto te gebruiken, in het bijzonder professioneel, de prijzen kunnen vaak ook uitgeven van de belasting.

Goedkope tarieven, maar geen aanspraak van de eigendom

Leasing, wordt het gehuurde voertuig gedurende een vooraf bepaalde tijdsperiode Met leasing het voertuig een vooraf bepaalde tijdsperiode gehuurde Bron: foto Alliance / dpa

Daarnaast kunnen individuen profiteren van het voordeel van lage maandelijkse termijnen. Belangrijk om hier op te merken: "de huurder nooit bereikte de private lease eigendom van de zaak, maar krijgt slechts een gebruiksrecht verleend"Constantin Hack verklaard door de Auto Club Europa (ACE). "Consumenten moeten beseffen dat zij uiteindelijk appels met peren vergelijken, en de loutere beschouwing van de maandelijkse vergoeding is niet zinvol"Zegt verdediger van de consument Scherfling zo.

Als je alleen wilt een auto te gebruiken en hoeft niet, benadrukt daarbij comfort en lage operationele kosten, maar kan profiteren van leasing. Omdat het verschil in maandelijkse betalingen wordt vaak aanzienlijk legt Marius Rechenbach de werkgroep autobanks (AKA): "omdat de huurovereenkomst, is de aankoopprijs van het voertuig niet te worden terugbetaald, maar alleen de waardevermindering van het voertuig, het bedrag van de maandelijkse lease betalingen is vaak bijna de helft minder dan een financiering van"Hij zegt.

Als u een auto leasen, kan het ook aanpassen aan zijn wensen en behoeften. "Individuen kunnen een vrij configureerbaar, nieuwe droom auto te gebruiken in het dagelijks leven - met betaalbare maandelijkse termijnen"Zegt Constantin Hack. Door middel van zogenaamde service pakketten zijn vaak de verzekering en onderhoudskosten van de maandelijkse betaling. Voor bestuurders die graag alle kosten in het achterhoofd te hebben en willen zorgen voor weinig papierwerk, Leasing biedt verschillende voordelen. "Leasing is vrijwel de all-inclusive vakantie in de auto's"Zegt Hack.

Na het einde van de looptijd van het contract, de klant geeft de auto op de overeengekomen restwaarde aan de dealer en dan - bijvoorbeeld weer via leasing - kiezen voor een nieuw voertuig. "De huurder heeft geen zorgen te maken over de verkoop van het voertuig na het verstrijken van de huurovereenkomst"Zegt Rechbach van AKA. Het voertuig restwaarde wordt berekend als een regel uit de geselecteerde term contract en de kilometers per jaar.

Schade aan lease-auto's kan duur zijn

Biedt de leasemaatschappij bij terugkeer schade aan de vaste voertuig, kan vervolgens de kosten aan de huurder komen Biedt de leasemaatschappij opgericht in terug te keren schade aan het voertuig, kan aan de huurder vervolgens kost komen Bron: foto Alliance / dpa

Maar net als een echte all-inclusive vakantie soms bedreigen verrassingen: Gedurende de looptijd het moet zijn Huurder anderszins verzorgen van zijn auto, als ware het zijn eigen auto.

Anders zou er problemen met de terugkeer, afhankelijk van de lease-model kan zijn, omdat het voertuig niet voldoet aan de contractuele bepaling. Krassen of deuken in het voertuig en de slijtage van de banden en het interieur kan duur om leasemaatschappijen vaak betalen.

Ook zal worden bepaald door het contract vaak het aantal kilometers dat de huurder cumulatief kunnen rijden. Indien deze meer dan een extra betaling verschuldigd. En een lease vaak voortijdig kunnen beëindigen. Volgens de ADAC, is er in een aantal contracten, maar een bijzonder recht, zoals in het geval van diefstal. Als gevolg van dergelijke subtiliteiten beveelt aan dat de auto-club aan leases bestuderen voordat grondig te ondertekenen.

Wie wil naar de auto, zelfs na het einde van de looptijd van het contract te rijden, kan de dealer ook een zogenaamde recht van aankoop te regelen, zegt de ADAC. De consument moet er zeker van te geven, maar het schrijven. Een mondelinge overeenkomst is niet bindend en in geval van betwisting vaak moeilijk te bewijzen. Daarnaast is een dergelijke overeenkomst altijd tussen huurder en distributeurs die niet betrokken is achter leasemaatschappij afgesloten. Heeft de dealer in de tussentijd failliet, zodat de koopoptie is niet langer geldig.

U kunt meer MOTOR-TALK-News vindt u in onze duidelijke 7-day view

Like this post? Please share to your friends: