Mitsubishi Eclipse Cross (2017): Rijden rapport, testgegevens, de prijzen – EclipseCrossword: Dus gaat Mitsubishi lifestyle SUV

Met Outlander en Mitsubishi ASX heeft twee brood-en-boter SUV's. Nu het merk wil meer agressief. We beginnen eind 2017, de Eclipse Cross. Eerste rit.

Mitsubishi Eclipse Cross (2017): De compacte SUV om nieuwe klanten aan te trekken en te voorzien van de levensstijl op de voorgrond
Mitsubishi Eclipse Cross (2017): De compacte SUV om nieuwe klanten aan te trekken en te voorzien van de levensstijl op de voorgrond

Bron: Mitsubishi Motors

Michael Specht

Barcelona - Men kan nauwelijks een lijst van hen allen, is zo dicht bevolkt de wereld van de compacte SUV's. Wie er wil opvallen, moet je iets durven. Bijvoorbeeld: Tsunehiro Kunimoto. Het hoofd ontwerpniveau Mitsubishi eerder bij Nissan juke opgesteld. Dat is iets te zeggen. In zijn nieuwe werkgever Mitsubishi staat hij sinds 2014 onder contract. Ten eerste, ontwierp hij een aantal concept cars. Waaronder de twee jaar in Genève XR PHEV II, een vrij obliek van het geslacht coupe SUV.

Nu is de productieversie gereed is. Ze ziet er nog vrij schuin, met name de achterzijde. Het model is vernoemd EclipseCrossword en wordt geleverd met ons in januari volgend jaar op de markt. Om de auto te zien was de eerste keer in maart op de Autosalon van Genève. De EclipseCrossword aan de "pionier van een nieuwe generatie van voertuigen", naar gelang van Mitsubishi.

Nou, dan! In de toekomst, het Japanse merk wil meer aandacht voor SUV's en dit trimmen een beetje aan lifestyle, maar zonder het verlaten van hun traditionele kernwaarden. "In Europa, 77 procent van onze verkopende modellen SUV's en pick-ups", zegt woordvoerder van het bedrijf Daniel Nacass, "en we hebben meer dan 80 jaar all-wheel traditie."

De achterbank van de EclipseCrossword' kan verschuiven en dan biedt plaats aan 448 liter bagageruimte De achterbank van de EclipseCrossword' kan verschuiven en dan biedt plaats aan 448 liter bagageruimte Bron: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross: Compact formaat

4,40 meter EclipseCrossword' maten lang. Hij rijdt in de klasse van de Toyota C-HR. Het ziet er Mitsubishi als haar belangrijkste concurrenten, maar ook de Range Rover Evoque. De wielbasis van 2,67 meter is op het gebruikelijke niveau in de compacte segment. Ik vraag me af wanneer de ruimte niet wordt verwacht. Echter, de ontwikkelaars komen met een truc voor de achterpassagiers. De achterbank neergeklapt niet alleen gedeeld (40:60) en de rugleuning kan de helling worden ingesteld, de bank 20 cm verplaatsbaar is in de langsrichting. Dus zelfs volwassenen hebben genoeg beenruimte.

Daarachter is een laadvolume van 341 liter blijft. is de Bank volledig naar voren geschoven, is 448 liter. Een gulden middenweg in de klas en ongeveer tien procent minder dan de vier centimeter korter Seat Ateca. Helaas, toen vouwen van de rugleuning ontstaat geen plat oppervlak. Een maximale waarde voor het laadvolume Mitsubishi kon ons niet vertellen.

Mitsubishi Eclipse Cross een achteraanzicht: achterruit tweedelige beperkt overzicht, een achterwaartse Mitsubishi Eclipse Cross een achteraanzicht: achterruit tweedelige beperkt de index back one Bron: Mitsubishi

Geen PHEV: EclipseCrossword niet als een plug-in hybride

Hoewel nog steeds het mooie letters PHEV (plug-in hybride) waren in het onderzoek twee jaar geleden, de realiteit is conventioneel. Voor nu, slechts één motor drijft de Eclipse Cross. De nieuw ontwikkelde 1,5-liter turbo benzinemotor 163 pk, In het begin van de zomer 2018, gevolgd door een 2,2-liter diesel. We weten uit de Outlander, maar werd herzien.

De krachtoverbrenging bij het invoeren benzine accepteert ofwel een zes-versnellingsbak of traploos CVT. De dieselmotor, zal er slechts met een conventionele acht-snelheid automatisch. De standaardspecificatie is diesel altijd vierwielaandrijving. Met hem dan het selecteren van de transmissie modes Auto, Sneeuw en grind. Het verdeelt vervolgens de bijbehorende momenten optimaal.

De kleine turbo benzinemotor past goed bij de Eclipse Cross. Het maximumkoppel van 250 Nm is al een bij 1500 omw / min, wat een ontspannen rijervaring biedt. Toen CVT geslaagd, hoewel de engineers te minimaliseren tijdens de versnelling typische gehuil effect (anticiperend motortoerental). maar in het algemeen zoals de CVT het vreedzame gebruik van het gaspedaal voorkeur. Vervolgens werd het verbruik zich op plaats tussen acht en negen in plaats van negen tot tien liter. Volgens de norm Mitsubishi belooft 6,6 liter.

Mitsubishi Eclipse Cross in het zijaanzicht: De sterk stijgende zijlijn dynamiek suggereren Mitsubishi Eclipse Cross in het zijaanzicht: De sterk stijgende zijlijn te suggereren dynamiek Bron: Mitsubishi Motors

Geen elektrische achterklep in EclipseCrossword

De EclipseCrossword drives totaal plezierig en comfortabel. De weg lawaai laag, de cabine is goed en de ruimte voldoende. Zicht naar achteren is helaas beperkt. verduistert het uitzicht op de achteruitkijkspiegel Dwarsbalk de splitsing achterruit. Apropos: De klep werkt classic handmatig. Er is noch een hulp, noch tot een elektrische gesture control met de voet.

De cockpit van de EclipseCrossword ziet er netjes en duidelijk. Op gimmicks en franje weggelaten. Het dashboard "informatie bovenstaande bewerking down" split horizontaal langs de lijnen. Verwerking en materiaalkeuze, Mitsubishi zichtbare inspanning gegeven.

Opvallend is het zwarte, licht verhoogde oppervlak op de middenconsole naast de versnellingspook. Voor het eerst Mitsubishi voorziet een model met een touchpad. functies, zoals Radio of Apple carplay kan intuïtief worden bediend met de vinger. Zo aangenaam en ontspannen en de kleur head-up display die snelheid en navigatiepijlen bleek gereflecteerd gemakkelijk worden gelezen tijdens de test aandrijving verschijnt.

Mitsubishi Eclipse Cross: Prijs vanaf 24.000 euro

EclipseCrossword Vooraanzicht: Het gezicht van de SUV is een typisch voorbeeld van Mitsubishi EclipseCrossword Vooraanzicht: Het gezicht van de SUV is typerend Mitsubishi Bron: Mitsubishi Motors, dat een gevestigde autofabrikanten de normale prijs in termen van veiligheid en assistentiesystemen vandaag moet bieden is zelf Eclipse Cross kan met front Collision Warning, Lane Departure Warning, Totwinkelwarner en cross verkeer Warner achteruit. ausparken worden uitgerust. Een verkeersbord erkenning ontbreekt, net als een file-assistent. Echter, een nieuwigheid is waarschijnlijk de zogenaamde "Mis-versnelling Mitigation System". het hoort helpen voorkomen dat ongevallen waarbij gas- en rempedaal te verwarren.

Prijzen Mitsubishi zal aankondigen voor het einde van het jaar. Kijkend naar de concurrentie, schatten we dat de EclipseCrossword Start leek te zijn ongeveer 24.000 euro waarschijnlijk. De kleine, hellende lifestyler zou dus ongeveer 6.000 euro duurder dan zijn broer Normalo ASX.

Specificaties Mitsubishi Eclipse Cross

model
1.5 2WD
1.5 4WD CVT
2.2 DiD 4WD
motor1.5-liter viercilinder benzinemotor, turbo1.5-liter viercilinder benzinemotor, turbo2,2-liter viercilinder diesel, Turbo
macht163 pk bij 5500 U / min163 pk bij 5500 U / min150 pk bij 3750 U / min
torque250 Nm bij 1800-4500 U / min250 Nm bij 1800-4500 U / min400 Nm bij 2.000-2.250 omw / min
ritFront-wheel drive, 6-versnellingsbakVierwielaandrijving CVT (continu variabele automatische)Vierwielaandrijving, 8-speed automatische
snelheid205 km / h200 km / hn.a.
0-100 km / h10,3 s9.8 sn.a.
verbruik6.6 l / 100 km7.0 l / 100 kmn.a.
CO2-uitstoot151 g / km159 g / kmn.a.
Lengte, breedte, hoogte4405 m, 1805 m, 1685 m4405 m, 1805 m, 1685 m4405 m, 1805 m, 1685 m
wielbasis2670 m2670 m2670 m
romp341-448 l341-448 l341-448 l
gewicht1425 tot 1455 kg1.520 tot 1.550 kg1660-1690 kg
lanceringEind 2017Eind 2017midden 2018

Like this post? Please share to your friends: