Citroën Space Tourer, Peugeot reizigers: Rijden rapport, proef – Niets is beter voor je als een Citroën – maar een Peugeot of Toyota

Ze hebben eindelijk aangekomen, de rollende "Greater lounges" Peugeot en Citroen. Kan de passagier versies van reizigers en Space Tourer te verlossen van hun claim? Eerste rit.

Vier motoren, drie lengtes, twee wielbases, veel systemen bijstand en zachte lederen fauteuils: Variety en apparatuur moet de Franse Vans tegen VW Multivan, Ford Tourneo Custom and Co passeren
Vier motoren, drie lengtes, twee wielbases, veel systemen bijstand en zachte lederen fauteuils: Variety en apparatuur moet de Franse Vans tegen VW Multivan, Ford Tourneo Custom and Co passeren

Bron: Groupe PSA

Bonn - Wat een koffer. Zeker, veel ruimte is één in het segment van bestelwagens en Großraumvans core business. Deze nieuwe Franse plaatsen een sportschool instelling iets extra's: Waar zou geschikt voor een middenconsole, is een enorme lege ruimte in de schappen van de deuren zouden veel kleine auto's mee als een slurf.

Waarom hebben we het over iets anoniem uit "Franse"? Omdat deze auto heeft vele namen. Citroën verkocht het als een bedrijfsvoertuig Jumpy (of als een auto "Jumpy Combi") en als een echte auto Space Tourer, Peugeot Expert en analoge en Taveller. Toyota biedt de auto ook als PROACE. Al deze modellen zijn technisch identiek en roll uit de PSA-fabriek in Valenciennes - de oude "Eurovan" -Werk, PSA en Fiat in 1978 opgericht samen.

De passagier een andere versie vooral met hun uitrustingsvarianten van de truck, die nog warm 'Citroën Jumpy en Peugeot Expert De passagier een andere versie vooral met hun uitrustingsvarianten van de truck, die nog steeds bij Citroën Jumpy en Peugeot Expert hot Bron: Groupe PSA is gemeenschappelijk voor alle de basis: PSA's modulaire EMP2-car platform. Door diesel met 1,6 of 2,0 liter in vier niveaus, twee wielbases en drie opbouwlengtes. Dus waarom de vele namen? Omdat de auto's te brengen zo veel apparatuur in de auto die u wilde sterker te onderscheiden, zegt PSA.

Auto's, vrachtwagens, lounge?

Vandaag rijden we de Citroën Space Tourer en Peugeot Traveler. Citroën ziet de Space tourer in plaats van grote taxi of familie bus, Peugeot houdt van "business shuttle" om te spreken met lounge sfeer. En wil de hoogste normen te gebruiken in het komende jaar met de rollende "Business Lounge". Het verschil lijkt nogal kunstmatig, aangezien de apparatuur catalogi van beide modellen zijn nauwelijks anders - zelfs Citroën zal bieden een lounge faciliteiten 2017th

Twee zuster-modellen met elkaar gemeen hebben: Het interieur niet helemaal het niveau dat de "Lounge" claim suggereert bereiken. Dashboard en deurpanelen zijn gemaakt van hard plastic en hebben een sobere - ondanks decoratieve aluminium gesp aan de passagierszijde, ondanks lederen stuurwiel en versnellingspook ontwerp in hun eigen look.

de zitplaats achter het stuur is geen auto, maar bestelwagens: steil, rechtop, in de buurt van het stuurwiel. Hier, echter, je zit op fijn, overvolle lederen stoelen - toeslag elektrisch verstelbare, verwarmde en met massagefunctie. Dat past.

Space (bijna) zonder einde

Veel belangrijker in Van, is nog steeds wat past achter de eerste rij: veel. In vijfzitter configuratie is er een splitsing in de verhouding 60:40 triple bank plus, afhankelijk van lichaamslengte, 750-2011 liter bagageruimte de onderste vensterrand. De rugleuning kan worden opgevouwen, beweegt de gehele bank of expanderen.

Achter de tweede rij steeds past in alle lengtes, een derde, eveneens scharnierend en verschuifbaar. Hier, bijna alles gaat. Niet ongewoon: Wie wil de stoelen uit te breiden of te verplaatsen, heeft wat kracht. De lounge-versie is vanaf 2017 bestaan ​​uit vier individuele zitplaatsen plus inklapbare tafels. Vervolgens pas de elegante, grote glazen dak en uiteraard een afzonderlijk airconditioningsysteem.

Rijkelijk gepolsterde lederen stoel, en het is acht: Good sit laat het in de nieuwe PSA Van Rijkelijk gepolsterde lederen stoel, en acht van dezelfde: Goede sit laat het in de nieuwe PSA Van Bron: Groupe PSA Zeer praktisch, de twee grote schuifdeuren die elektrisch functioneren van de tweede apparatuur lijn en zelfs open op voetschop Unters achtersteven. Maar dan moet je een keer zwerven rond de auto. Voor de grote, ver openslaande achterklep een elektrische zou ook leuk zijn, is er niet. Immers, kan het venster afzonderlijk worden geopend.

Goed chassis, bruto pedalen

Stuurinrichting, wielophanging en de versnellingsbak zet de ontwerpers voor Peugeot, Citroën en Toyota hetzelfde. De kleine motoren niet te brengen met PSA voor een proefrit. De sterke 2,0-liter diesel zet de grote Van voldoende snel is het verbruik 7-8 liter / 100 km om (standaardwaarde van de aangedreven-150 PS-versie 5,3 liter / 100 km). Een automatische is alleen voor de top diesel (177 pk).

Vanuit een auto rijden ervaring die je niet wilt serieus praten. Voor deze, de koppeling, de stuurinrichting te grof om onverschillig. Het rempedaal aangeboden ongewoon veel speling op een testauto in een ander voertuig aangepast aan de stemming.

Goede: Zelfs onbeladen rijcomfort pasvorm. Niet vanzelfsprekend, omdat veel bestelwagens veren alleen optimaal met veel gewicht op de achteras. PSA achter een gebouw een suspensie van variabele hardheid die zich aanpast aan het betreffende voertuiggewicht - de toegestane belasting afhankelijk van de uitvoering 600 tot 1000 kg.

Assistent: volledige werking van Frankrijk

Hoewel Citroën Space Tourer en Peugeot reizigers rijden slechts gedeeltelijk als personenauto's - maar kan zeker zo te voorzien van moderne connectiviteit, comfort en veel assistenten. Uniek in deze klasse is een head-up display. Lane Departure Warning, herkenning van verkeersborden, grootlichtassistent, Totwinkelwarner, adaptive cruise control, en Co: Tegen de middelen, de Van kan dek naar mid-level.

Zoveel past in Citroën en Peugeot Tourer RuimteReiziger: een vast boot volume opgeven niet echt zin in dit model Zoveel past in Citroën Space Tourer en Peugeot van reizigers: een vast laarsvolume opgeven maakt dit model niet echt zinvol Bron: Groupe PSA ook koopjesjagers niet moeten doen zonder parkeerproblemen pieper en achter de camera: Ondanks de duidelijk zichtbare randen van de auto alleen verwarrend is door zijn lengte en hoogte ,

Als de prijs is hot?

Geen vraag: Met de vele opties de prijs snel kan worden verwijderd voortgekomen uit de basis aantal van 34 380 euro. Er zijn Traveller of Space Tourer in de 4,60 meter korte versie. Helaas, dat is alleen beschikbaar in de eenvoudigere zakelijke apparatuur, zet geen lederen massage stoelen in de prijslijst, bijvoorbeeld voor de taxi-grade synthetisch leer.

Goed: side airbags in serie 2 en 3 zijn standaard op de PSA. Voor dat VW vereist dat de Multivan zelfs 500 euro extra plus de keuze van een "goede nacht pakket" voor nog eens 650 euro. In het algemeen is men altijd een paar duizend blijven op een vergelijkbare configuratie met de PSA-modellen onder de prijzen voor VW Multivan of Mercedes V-Class.

Natuurlijk, niet helemaal onbedoeld. En slechts 4,60 meter lang zal elders nauwelijks worden gevonden acht of negen zetels. Omgekeerd, degenen die genoeg durven om alle leverbare luxe, de terugbetaling van minstens 45.610 euro voor Peugeot en Citroen zelfs 48.060 euro op lijst. Voor deze luxe apparatuur zoals lederen stoelen en glazen dak worden vervolgens ingebouwd.

Specificaties: Citroën Space Tourer, Peugeot reizigers

Motoren en versnellingsbakken:

 • 1,6 liter Diesel, 95 pk, 210 Nm, 5,6 l / 100 km (NEDC), vijf-versnellingsbak, V-Max: 145 km / h
 • 1.6-liter diesel, 116 pk, 300 Nm, 5,2 l / 100 km (NEDC); Zes-versnellingsbak, V-Max: 160 km / h
 • 2,0 liter Diesel, 150 pk, 370 Nm, 5,3 l / 100 km (NEDC), zes-versnellingsbak, V-Max 170 km / h
 • 2,0 liter Diesel, 177 pk, 400 Nm, 5,7 l / 100 km (NEDC), zestraps automatische V-Max 170 km / h

Maten en Gewichten

 • Lengte: 4,606 m; 4,956 m; 5308 m
 • Breedte: 1,92 m (. O Spiegel)
 • Lengte: 1,89 m
 • Wielbasis: 2.925 m; 3275 m
 • Tank: 70 l
 • Trunk: Zie tabel
 • Gewicht: 1.611 tot 1.780 kg
 • Slepende capaciteit: 1.800 tot 2.300 kg
 • Base Prijs: 34.380 EUR

Design: Is er een beetje, maar vooral het modulaire platform kunnen vele variaties, korte overhangen en een relatief laag gewicht Design: Is er een beetje, maar vooral het modulaire platform kunnen vele variaties, korte overhangen en een relatief laag gewicht

Like this post? Please share to your friends: