Kia Sportage utholdenhetsprøve: Lesere test av MT-Ungdommer – store, komfortable, men med svakheter i detaljene

vi vil ikke teste alene, men sammen med deg vår langsiktige testbil: reiser MT-Ungdommene var to uker med vår Kia Sportage.

MT-Ungdommene var to uker med vår tid reiser tester
MT-Ungdommene var to uker med vår tid reiser tester

Kilde: Nicks mindre showroom

Berlin - Bip, bip. Nesten 7000 kilometer med oss ​​Kia Sportage - pip - på vår tur gjennom Skottland. Pip, pip. Hva betyr dette Gepiepe til? spurte vi oss selv det samme spørsmålet.

Det er derfor vi i gang med en til tider med et negativt punkt: Sportage er irriterende fordi det stadig piper. Jada, noen ganger er det fornuftig. Men det meste helt ubegrunnet. Kia advarer (med motor) når førerdøren er åpen. Og når du åpner bakluken. Og når du lukker bakluken. Og uansett. I korte, leire, var vi spesielt populære, spesielt om natten.

Kia Sportage: god plass, men ikke overalt

Reise med takboks: Stammen er mindre enn forventet. Det er vakkert god plass i knærne Reise med takboks: Stammen er mindre enn forventet. Det er vakre nok av plass på knærne Kilde: Nicks lite utstillingslokale nok kjeftet. Bortsett fra pipelyd vi var på hele fornøyd med bilen. Spesielt med sine anlegg. De vakre skinnseter tilby plasser på de fire ytre setene og ventilasjon på første rad. Først har de ikke føler for komfortabel. Etter en stund har man imidlertid funnet den beste sittestilling og føler meg veldig komfortabel.

Det ville være fint en lavere sittestilling. To til tre centimeter mer inngående det skal være. Så høye passasjerer har god takhøyde. Fra ca 1,85 meter høy, headliner mot håret trykkes.

På baksiden vil vi også mer plass. Når koffertlokket svinges (Pip, pip), liker en stange hodet. I en stor SUV, vi bare ikke forvente at vi må bøye seg ned under klaffen.

Stammen av Kia har 491 liter bagasje i databladet. Over vinduet kanten, men han er ikke så bra brukbare. En takboks vi var ikke rundt under turen. Mazda 6 Kombi (522 liter) vi tok en lignende mengde bagasje uten en ryggsekk. har mer plass til beina av passasjerene. Her er svært raus Sportage. Så du må plassere oftere.

Djevelen er i detaljene

Super: Den Sportage konverterer automatisk informasjonen mph i Storbritannia i km / t verdier til Super: Den Sportage konverterer automatisk informasjonen mph i Storbritannia i km / t verdier for Kilde: Nicks liten showroom likevel Første titt på interiøret forlater en zwiegespaltenen inntrykk. Behandling, men er ikke sant, materialene. Selv passer hullene, kan knappene trykkes godt og det skrangler ingenting. Men hva du berører også er hard plast. Spesielt i midtkonsollen til den automatiske girspaken og dørpanelene som er spesielt merkbar.

Den øvre del av dashbordet er under skum, men den falske søm virker på toppen dum. Bortsett fra dette, men vi likte interiøret. I alle dører 1,5-liters flasker passe, og det er mange store skuffer. I midtkonsollen smarttelefoner kan lades induktivt.

Helt hadde elektrisitet takket være tre 12-volts strømuttak og USB-ladekontakter foran og bak rikelig tilstede. Bare ved data-USB-port for underholdningssystemet en mobiltelefon kostnader nesten ikke til. Tilkoblingen via Bluetooth er økonomisk - her, men mangler i noen funksjoner berøringsskjerm.

Toll: Kia anlegget har en fin og balansert lyd. Som hadde overbevist oss allerede i Venga to år siden. Også Navi gjør sin tjeneste bra. Mens det er raskere systemer, bedre oppløsning berøringsskjermer og intuitive operasjoner. Men vi klarte godt med systemet. I Storbritannia, vil systemet automatisk beregnet trafikkskiltene i km / t. Hva mangler er en kraft å lukke vinduet.

Gjør du vil autonom kjøring

I løpet av turen, SUV ofte gikk off-piste I løpet av turen, SUV ofte gikk off-piste Kilde: Nicks lite utstillingslokale Ikke bare trafikkskiltet assistent fungerer veldig bra. Dessuten gjør filbyttevarsel jobben sin perfekt. Det holder bilen sentrert i kjørefeltet og sjelden lar seg Patzer. Dessverre, sjåføren må bekrefte sin oppmerksomhet mot styring intervensjoner - berører ikke nok.

Med trafikkskilt, blindsone og kjørefelt avgang advarsel, Sportage kjører allerede nesten av seg selv. Dessverre, den adaptive cruise control, Kia Sportage for mangler som ikke tilbys i denne pakken. Dessuten er det ingen start-stopp-systemet i det store diesel.

Kanskje fordi den er koplet til en 6-trinns helautomatisk transmisjon i motsetning til de mindre motorer. Dette virker utdatert og gjør at motoren å slå unødvendig høy. Motoren i seg selv føles relativt svak for en så stor diesel. Spesielt på motorveien han skjuler følte 50 hk.

Til tross Diesel ganske tørst

Forbruket var på vår tur med en høy andel av veien i gjennomsnitt 8,5 liter per 100 kilometer. På motorveien er ingen takboks som til en 9 før desimaltegnet. Ved sammenligning med Mazda 6, brukte vi en god to liter mindre på lik kjøring profil.

Som ruller gjennom Skottland, er ikke alene på gaten Som ruller gjennom Skottland, er ikke alene i gata Kilde: Nicks liten showroom Det kan være på grunn av det store ansiktet, 19-tommers hjul, momentomformeren girkasse og firehjulsdrift Kia sted. Men til slike verdier bør være forberedt på, hvis du er interessert i en Sportage.

Totalt sett er Sportage en komfortabel touring bil. Dens stram chassis knapt strykes humper unna. Til dette trenger du bilen, til tross for høyt tyngdepunkt bidrar ikke til kurvene. Selv ved høye riksveg hastigheter neppe det som bringer ham ut av resten. Vi ble overrasket over at det er svært rolig inne.

En siste ulempe får Tage for all-hjulsystemet. På lett terreng er raskt overveldet. Hvis to hjul uten trekkraft, de er verken bremset eller strømmen er sendt til de andre hjulene. Resultatet er at du står fast og kan frigjøre seg selv igjen med fart. "Problemet" har vært kjent i flere generasjoner Sportage. Han er bare en SUV, ikke en SUV.

Konklusjon

Alt i alt, er Sportage en god bil. Praktisk og livsstil holder seg godt balansert. Svake konkrete små tingene som la ham kjøre bak konkurransen. For dette, vinner bilen på pris.

Kia Sportage 2,0 CRDI 185 GT-Line: Spesifikasjoner

 • Motor: 2,0-liters turbo-diesel lagringskatalysator
 • Transmisjon: sekstrinns automatisk momentomformer girkasse, firehjulsdrift
 • Strøm: 185 hk (136 kW) ved 4000 U / min
 • Dreiemoment: 400 Nm ved 1750 til 2750 omdr / min
 • Topphastighet: 201 km / t
 • Akselerasjon 0-100 km / t: 9,5 s
 • Forbruket i henhold til produsent: 6,3 l / 100 km
 • År: desember 2016
 • Base Pris Kia Sportage 2.0 CRDi 185 AWD: 36.490 €
 • Testbilen pris (liste): 42,860 euro
 • Lengde: 4,480 mm
 • Bredde: 1.855 mm
 • Høyde: 1,635 mm
 • Akselavstand: 2,670 mm

Flere inntrykk av Skottland Reise er bloggen til MT-ungdommene.

Kia Sportage: Test av MOTOR-oppleser januar

Fra nå av, sender vi vår beste nyheten en gang om dagen via Whatsapp og Insta. Høres bra ut? Så les her hvordan du kan registrere. Det tar bare 2 minutter.

Like this post? Please share to your friends: